top of page
  • Writer's pictureBazar

8 painavaa syytä mainostaa somevideolla

Silmiisi on taatusti joskus osunut somevideo, joka on ollut jollain tapaa niin kiinnostava, että olet pysähtynyt tutkimaan sen sisältöä tarkemmin. Ehkä olet toisinaan myös selannut somea ja mennyt vauhdilla ohi somevideosta, mutta palannut sen kohdalle takaisin. Ammattitaitoisesti toteutettu somevideo saa aistit heräämään ja kiinnostumaan somevideolla on paikkansa yrityksen sosiaalisessa mediassa ja mainonnassa. Bazar Helsinki tuottaa kaikki videopalvelut aina suunnittelusta kuvaukseen, editointiin ja animointiin. Kerromme sinulle nyt, miksi tarvitset somevideoita osaksi yrityksesi tuloksellista viestintää.


Somevideo vaikuttaa tunteisiin


Haluamme vedota ihmisten tunteisiin somevideo on siihen loistava työkalu! Videomainonta välittää kaikkia muita mainonnan muotoja tehokkaammin tunteita. Kuten on sanomattakin selvää, meitä ihmisiä on joka junaan osa ostaa silmillään ja tähän suureen osaan väestöstä vetoaakin parhaiten näköaistia stimuloivat tavat mainostaa, esimerkkinä juurikin mielenkiinnon herättävä somevideo ja sillä mainostaminen. Tiedämme sanonnan kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta niin tekee videokin. Somevideo välittää tehokkaasti tietoa ja tunteita. Tehokas tunteiden välittäminen vaatii kuitenkin myös videotuotannon sekä markkinoinnin osaamista Bazar Helsinki digimarkkinoinnin amattilaisena tietää, millainen somevideo toimii ja kuinka sellainen toteutetaan kustannustehokkaasti.


Somevideo on hakukonekingi Googlen suosikki


Oletko joskus pohtinut, kuinka saisit sivustosi kävijät pysyttelemään siellä kauemmin mielenkiintoisen sisällön kimpussa? Somevideo voi nostaa huomattavasti sitä aikaa, jonka kävijät viettävät sivustollasi. Kun kävijä viipyy sisällön parissa pidempään, viestittää se hakukoneelle, että tästä sisällöstä tykätään. Google ja muut hakukoneet näyttävät ensimmäisinä hakutuloksissa niitä sivustoja, joista se uskoo kävijöidensä olevan kiinnostuneita. Mikäli sinulla on sivustollasi somevideo, näyt jopa 53 kertaa todennäköisemmin Google-haun kärkipäässä, kertoo multimedia-alusta Moovly. Videomainonnan merkitys on kasvanut radikaalisti Googlen siirryttyä YouTuben omistajaksi.


Somevideo ei kuitenkaan yksinään riitä otsikon ja kuvauksen on vangittava potentiaalisen asiakkaan katse sekä asiakkaalle annettava mahdollisuus seuraavaan luontevaan askeleeseen, joka on ostopäätöksen tekeminen. Mikäli somevideo ei vie asiakasta minnekään, huomattavan moni ihmisistä jättää ostopäätöksen tekemättä. Huolehdi myös SEO-optimoinnista. Tahdotko tekemisen tueksi ammattilaisen, joka vie tavoitteet kerrasta maaliin? Bazar Helsinki auttaa!


Somevideo vetää puoleensa mobiilikäyttäjiä


Mobiililaite ja somevideo kulkevat käsi kädessä toistensa rinnalla. Siellä missä on mobiililaite ja mobiilikäyttäjä, on myös halu katsoa sisältöä videon muodossa. Pienemmältä ruudulta on usein kätevämpi katsoa ja kuunnella, kuin lukea. Ja kuten me kaikki olemme saaneet huomata, selataan somea enemmän pienemmän ruudun omaavalta puhelimelta kuin kannettavalta YouTube raportoi videoiden katsomisen mobiilissa nousevan 100 % joka vuosi. Ei hassumpaa, eihän?


Somevideo herättää kiireisenkin huomion


Kaikki ovat kiireisiä. Ajankäyttö on nykyään erilaista ja mainonnan on sopeuduttava muuttuneeseen tarpeeseen: somevideo on loistava väylä tehokkaaseen mainontaan, sillä liike herättää ihmisen huomion huomattavasti passiivista sisältöä helpommin.


Somevideo lujentaa luottamusta


Luottamus on kaiken perusta myös yritystoiminnassa. Ammattitaitoisesti toteutettu somevideo sitouttaa katsojaansa ja saa hänessä aikaan tunteita. Videomainonta on yksi hyvä tapa rakentaa ja lujentaa luottamusta yrityksen sekä potentiaalisen asiakkaan välillä: asiakkaat suhtautuvat edelleen varauksella nettishoppailuun, sillä pelkäävät petosta tai huijausta eli eivät luota yrityksen toimintaan. Kun tuotteesi tai palvelusi myymiseen käytetään videomainontaa, saa se usein aikaan aidomman ja helpommin lähestyttävän kuvan yrityksestäsi.


Oikein tehtynä videomainonta todella toimii


Videomainonta on todistetusti tehokkain markkinointisisällön muoto. Mielikuvien luomisessa ja asiakkaan sitouttamisessa video on vertaansa vailla jo yksinkertaisenkin infografian animointi videomuotoon tekee tiedosta mielenkiintoisemman ja helpommin sisäistettävän. Kun palvelukokemus stimuloi useampaa kuin yhtä aistia, on sen mielikuvallinen vaikutus jopa 30 % suurempi. Huomioitavasta viidestä aistista, joita ovat kuulo, näkö, maku, haju ja fyysisesti tunnettava rakenne, videomainonnassa pystytään hyödyntämään tehokkaasti näistä kahta aistia: kuuloa ja näköä. Keskimääräinen CTR (Click-Through Rate) on videomainoksissa 1.84 % videomainonta voikin siis saavuttaa kaikista digitaalisen mainonnan muodoista parhaan tuloksen.


Somevideo voi tavoittaa suuren joukon ihmisiä


On arvioitu, että vuonna 2021 ihmiset käyttävät 100 minuuttia päivässä katsoen videoita somessa osa väestöstä tietenkin vähemmän, osa huomattavasti enemmän. Kyse on kuitenkin hurjan asiakasmäärän tavoittamisesta, mikäli somevideo ja mainonta on tehty oikein. Somevideon mitattavuus on omaa luokkaansa jase tekee siitä tehokkaan väylän kohdistaa sanoma juuri siihen kohderyhmään, jonka tahtoo tavoittaa. Kun oikea optimointi kohtaa kiinnostavan sisällön, tavoittaa somevideo suuren joukon ihmisiä.

Somevideo on mitattavuudeltaan vertaansa vailla


Videon mitattavuus tekee siitä mainostajalle loistavan työkalun. Videosta pystytään havaitsemaan, kuinka pitkälle käyttäjä sitä katsoo ja kuinka monta kertaa. On myös mahdollista mitata sitä, kuinka moni on pysähtynyt katsomaan videon sisältöä, ja missä kohtaa videon katselu on lopetettu. Tämä tekee videomainonnasta helposti optimoitavan. Samaa ei pystytä mittaamaan esimerkiksi kuvan tai tekstin kohdalla.


Puuttuuko yritykseltäsi mieleenpainuva somevideo, tai onko aika päivittää jo olemassa olevaa? Tehokas viestintä koostuu puhuttelevasta tekstistä, kiinnostavista kuvista, useammasta tunteisiin vetoavasta somevideosta ja näiden elementtien muodostavasta strategisesta kokonaisuudesta Bazar Helsinki hoitaa kaikki nämä ja tuloksellisen markkinoinnin!

12 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page