top of page
  • Writer's pictureBazar

Neljä ilmaista tapaa hyödyntää yritysvideota

Viimeistäänkin vuoden vaihteessa on aika hypätä videomarkkinoinnin kelkkaan, jos et ole sitä vielä tehnyt! Yritysvideo tunnetaan tehokkaana tapana mainostaa omaa yritystä ihmiset rakastavat katsoa videoita, ja videot vakuuttavat.


Tässä artikkelissa emme niinkään käsittele yritysvideon hyötyjä, niistä voit lukea enemmän täältä, vaan kerromme neljä tapaa hyödyntää yritysvideota.


Jos tilanne yritysvideon käytön suhteen on tämä...

... jatka lukemista! 😊


Mikä on yritysvideo?


Yritysvideo on ikään kuin yrityksen käyntikortti. Sillä pyritään tuomaan yritys tutummaksi kohderyhmän keskuudessa ja luomaan positiivisia mielikuvia yrityksestä. Yritysvideon tarkoitus ei ole myydä tuotetta tai palvelua, vaan tuoda esille nimenomaan yritystä, sen toimintatapoja, arvoja sekä keskeisiä henkilöitä.


Hyvän yritysvideon tunnusmerkit


Jokaiselle sana hyvä merkitsee eri asioita. Videotuotannon puolella on kuitenkin muutamia tunnusmerkkejä, jotka tekevät yritysvideosta hyvän. Hyvä yritysvideo puhuttelee, sitouttaa ja vakuuttaa.


Näiden lisäksi hyvä yritysvideo kertoo asiakkaalle, millainen yritys on, minkä ongelman yritys pystyy ratkaisemaan ja minkälaisia asiakkaita yritys pystyy auttamaan.Näin saat yritysvideosta kaiken hyödyn irti


Hyvin tehty yritysvideo on erittäin monikäyttöinen. Parhaimmillaan se onkin osana yrityksen eri viestintäkanavia. Seuraavaksi kerromme sinulle, kuinka saat yritysvideosta kaiken hyödyn irti vieläpä hintaan 0 euroa.


1. Lisää yritysvideo verkkosivuille


Yritysvideo kannattaa upottaa sivustolle. Miksikö? Esimerkiksi Social Media Weekin mukaan käyttäjät käyttävät 88 % enemmän aikaa sivustoilla, joilla on videoita.


Yritysvideo sopii mainiosti etusivulle tai sivulle, jossa kuvailet yrityksesi toimintaa. Tällainen sivu voisi olla vaikkapa "Meistä" tai "Yritys"-sivu.


Videot vangitsevat tehokkaasti katseen ja kiteyttävät asian helposti ymmärrettävään muotoon. Pitkä tekstikappale yrityksen toiminnasta ja arvoista saattaa tuntua puuduttavalta, kun taas tahdikas yritysvideo herättää mielenkiinnon.


2. Käytä sitä sosiaalisessa mediassa


Video toimii loistavasti orgaanisen eli ilmaisen näkyvyyden kasvattamisessa sekä osana maksettua mainontaa. Suosittelemme käyttämään yritysvideota molemmissa.


Yritysvideo sopii etenkin Facebookiin, Instagramiin, LinkedIniin ja YouTubeen. Valitse jakelukanavaksi sellainen kanava, jonka käyttö on sinulle tuttua.


Eri kanavat tarjoavat erilaisia hyötyjä. Esimerkiksi yritysvideon jakaminen YouTubeen parantaa yrityksesi hakukonelöydettävyyttä.


3. Hyödynnä videota myyntitilanteessa


Tylsät yritysesittelyt menevät varsin usein toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Puhemuotoinen esittely tai pitkä tekstiselostus on huomattavasti vaikeammin ymmärrettävä kokonaisuus kuin visuaalisesti kerrottu tarina.


Yritysvideo on tehokas lähestymistapa etenkin silloin, kun olet myymässä asiakkaalle palvelua. Tällöin yritysvideon avulla voit helposti havainnollistaa sen, millaisen yhteistyökumppanin asiakas saisi yrityksestäsi.


4. Tee sillä vaikutus rekrytointiprosessin aikana


Rekrytointiprosessin aikana on tärkeää luoda hyvä, mutta todenmukainen kuva yrityksestä eli työpaikasta, johon työnhakija hakee. Näin pystytään välttymään lyhyeen työsuhteeseen johtavalta virherekrytoinnilta.


Rekrytointiprosessissa yritysvideo voi olla todella toimiva tapa tuoda yritys esille hyvässä valossa niin, että hakijalle jää positiivinen mielikuva yrityksestä. Toisinaan saattaa olla fiksua luoda erikseen oma rekryvideo, mutta usein myös yritysvideolla pääsee pitkälle.


Yritysvideo on monikäyttöinen työkalu osana yrittäjän tärkeintä työkalupakkia


Mitä tästä opimmekaan? Ajatuksella toteutettu yritysvideo ei ole ainoastaan kertakäyttöinen video, vaan sitä on mahdollista käyttää monissa eri tarkoituksissa.


Jotta yritysvideo toimii eri käyttötarkoituksissa optimaalisella tavalla, täytyy se suunnitella huolellisesti. Epäammattimainen yritysvideo kääntyy helposti yritystä vastaan, aiheuttaen täysin päinvastaisen lopputuloksen kuin jota sillä haettiin.


Ole siis tarkkana kuin porkkana, kun valitset yritysvideollesi toteuttajaa! Me Bazarilla otamme projektin mielellämme hoidettavaksemme. 😎


32 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page