top of page
  • Writer's pictureBazar

Somevideot - mitkä trendit hallitsevat vuonna 2020

Ne asiat jotka kiinnostivat ihmisiä viime vuonna, alkavat pikku hiljaa hautautua uusien, kiinnostavampien trendien alle. Kaikkiin uusimpiin villityksiin ei aina kannata lähteä oitis mukaan, mutta vallitsevia trendejä on syytä seurata tarkasti ja optimoida näitä aiheita sopivaksi omaan videomainontaan. Videomainonta elää jatkuvassa muutoksessa kaiken muun mainonnan tapaan Bazar Helsinki auttaa sinua tarttumaan juuri sellaisiin aiheisiin, jotka tuovat sinun yrityksellesi lisäarvoa.


Olemme jo saaneet seurata vuoden 2020 alkupuoliskoa ja huomanneet kiinnostavia videomainonnan trendejä, joita kannattaa pitää silmällä vielä seuraavanakin vuonna:


1. Somevideo vie suoraan shoppailemaan.

Olet taatusti huomannut, kuinka esimerkiksi Instagram ja Snapchat tarjoavat käyttäjillensä mahdollisuuden klikata videomainoksesta suoraan tuotetta tai palvelua myyvän tahon verkkosivuille tai -kauppaan. Kätevää, eikö? Kyllä, kätevää käyttäjän näkökulmasta ja äärettömän tehokasta mainostajan kantilta katsottuna. Kun ostoprosessi on käyttäjälle tarpeeksi nopea ja helppo muutaman klikin päässä, vie käyttäjä ostopäätöksensä loppuun varmemmin. Mahdollisuudet tässä ovat lähes rajattomat: tulevaisuudessa saatamme nähdä videoita, joissa käyttäjä kykenee esimerkiksi lähestymään tuotetta ja saamaan entistäkin yksityiskohtaisempaa tietoa tuotteen ominaisuuksista sekä siitä, mistä tuotetta on mahdollista ostaa.


2. Somevideo on entistäkin personoidumpi.

Persoonat kiinnostavat syystäkin myös mainostajia. Kun somevideo tuntuu käyttäjästä personoidulta ja toisinaan suorastaan henkilökohtaiselta, kiinnostuu hän katsomaan itseänsä tai elämäntilannettansa koskettavaa sisältöä pidempään. Et lähettäisi sähköpostiakaan muotoilematta sitä vastaanottajalle myös somevideo on äärimmäisen tärkeää personoida kohderyhmälle ja tällöin tulokset puhuvat puolestaan.


3. Somevideo, joka opettaa, trendaa taatusti.

Ihmiset haluavat oppia ja tarvitsevat uusia taitoja. Kysymys kuuluukin, kuinka mielekäs oppiminen tapahtuu, ja kuinka ihmiset haluavat oppia? Video on tässäkin tapauksessa tehokas työkalu. Ihmisillä on jo ollut mahdollisuus löytää tietoa esimerkiksi YouTubesta ja muista palveluista opetusvideoiden avulla tämä trendi tulee kasvamaan ja laajenemaan. Entistäkin suurempi joukko yrityksiä tulee varmasti käyttämään tätä myös siihen, että opettavat videoiden avulla potentiaaliset asiakkaat käyttämään tuotettaan tai palveluaan. Kun tuotteen tai palvelun käyttö on esitetty videolla helposti ja sujuvasti, laskee tämä myös asiakkaan kynnystä ostaa helppokäyttöiseksi mieltämänsä tuote tai palvelu.


4. Somevideon tulevaisuus voi olla myös äänetön.

Kun Facebook esitteli videon automaattisesti toistavan ominaisuuden, joka näyttää somevideon käyttäjällensä automaattisesti myös äänettömänä, tuli siitä hitti. Voi olla, että Facebook odotti käyttäjiensä valikoivan videoon äänet päälle, mutta käyttäjät kuitenkin jatkoivat videon katsomista ilman ääntä. Äänet saattavat häiritä esimerkiksi julkisessa liikenteessä tai väkijoukossa, jolloin ihmiset pitävät mielellään laitteensa äänettöminä, mutta haluavat edelleen katsoa kiinnostavaa sisältöä. Myös Instagram, LinkedIn, Twitter ja YouTube käyttävät nykyään automaattista toistoa ja mikäli kasvu jatkuu kuten on odotettavissa, lisääntyvät myös äänettömät somevideot.


5. Somevideo vlogimuodossa toimii edelleen.

Kasvot kiinnostavat. Vlogit ovat usein hauskoja ja kiinnostavia videopätkiä, joita helposti jäädään katsomaan. Vlogimuodossa oleva somevideo saa käyttäjänsä tutkimaan videossa esiintyvän henkilön ilmeitä ja eleitä ja kuuntelemaan sitä, mitä henkilö sanoo. Sanotut sanat voivat pinttyä käyttäjän verkkokalvoille helpommin kuin luetut kirjaimet tähänkin tietenkin vaikuttaa ihmistyyppi ja se, kuinka juuri kyseinen kävijä oppii ja muistaa parhaiten. Alkuun vlogialustana toimi YouTube, mutta vloggauksen suosio on valjastanut myös muun muassa Snapchatin ja Instagramin toimimaan täydellisenä alustana tavoittaen entistäkin suuremman joukon potentiaalisia asiakkaita. Vlogit tulevatkin olemaan tärkeä osa tehokasta videomainontaa.


Vääränlainen somevideo väärässä paikassa voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Bazar Helsinki tuottaa tuloksellista videomainontaa jätä yhteystietosi alle, niin olemme sinuun yhteydessä!

10 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page