top of page
  • Writer's pictureBazar

Yritysvideo on keino tavoittaa asiakkaat tarinoin – 5 syytä miksi yritysvideo on tarpeellinen

Yritysvideo on voimakas tapa viestiä: se herättää potentiaalisen asiakkaan huomion useamman aistin voimin kuin esimerkiksi perinteinen kuva tai teksti. Tehokas yritysvideo välittää tunteita ja myy tuotetta tai palvelua kun yritysvideo on ammattilaisen käsialaa, puhuvat tulokset puolestaan.


Vain muutamassa vuodessa ollaan päästy tilanteeseen, jossa katsoaksesi jokaisen kuukauden aikana maailmanlaajuisissa verkostoissa liikkuvan videon, täytyisi sinun saada taiottua itsellesi peräti 5 miljoonaa vuotta aikaa. Hullua! Valinta on sinun: jäätkö paperiseen menneisyyteen vai pysytkö tahdissa mukana hyödyntämällä markkinoinnissa yhtä parhainta työkalua videota? Uskon, että tahdot pitää yrityksesi markkinoinnin trendikkäänä. Yritysvideo on yksi niistä trendeistä, joihin kannattaa hypätä kyytiin! Miksi yritysvideo on tarpeellinen ja mitä sillä oikeastaan tekee? Lue vinkit!


Yritysvideo on yrityksesi käyntikortti


Ei ole lainkaan kaukaa haettua ajatella, että yritysvideo on yrityksesi eräänlainen käyntikortti ja on sanomattakin selvää, että siihen kannattaa satsata. Jos yritysvideo pyöräytetään liian vähällä ajankäytöllä ja hämmästyttävän vähäisillä resursseilla, on luultavasti jotain oleellista jäänyt huomioimatta. Nykyajan kuluttajilla on terävä taito erottaa videoiden paljoudesta laadukkaat ja aidosti kiinnostavat videot: älä siis mene sieltä mistä aita on matalin. Yritysvideo voi olla hyvä jättää ammattilaisen käsiin tuskin väkerrät käyntikorttiakaan aivan itse. Mikäli tämä ammattilainen vielä puuttuu, Bazar Helsinki pelastaa tilanteen!


On siis syytä miettiä ajatuksen kanssa:

  • mitä halutaan, että yritysvideo viestii?

  • mikä on yritysvideon päällimmäisin tavoite?

  • millaisen kuvan yritysvideon halutaan antavan yrityksestä?

  • mikä on yritysvideon kohderyhmä?


Yritysvideo on tarpeellinen 5 syytä miksi


Oli kyse mistä tahansa markkinoinnista, on järkevää miettiä kohderyhmän lisäksi ihan perusasioita: miksi tämä markkinointitoimenpide tehdään? Tähän kysymykseen voidaan vastata toisella kysymyksellä: mikä on videon tavoite? Kun videosta tulee ympäri internetiä seilaava meemi, olisi sen varmasti voinut jättää tekemättäkin. Koska elämme maailmassa, jossa videomarkkinointi on lähes välttämättömyys, on myös yritysvideo tarpeellinen osa markkinointia.


1. Hyvä yritysvideo puhuttelee


Hyvä yritysvideo kertoo huomattavasti selkeämmin ja nopeammin sen viestin, jonka lukemiseen vaadittaisiin tovi aikaa ja keskittymistä. Puhutteleva yritysvideo vetoaa tunteisiin ja myös välittää niitä. Olet taatusti itsekin muistanut joskus mieleenpainuvan kohdan videosta, mutta onko tekstikappale jäänyt tajuntaasi samalla tavalla? Positiivinen, ehkä myös huumorilla höystetty yritysvideo välittää näitä positiivisia tunteita potentiaaliseen asiakkaaseen: positiivinen tunne voi vaikuttaa videon katsojan ostopäätökseen! Tekstin tai kuvan välityksellä esimerkiksi iloista työyhteisöä on huomattavasti hankalampi välittää.


On myös otettava huomioon kuluttajien sokkeloinen elämä kiireen keskellä ei kellään ole aikaa! Yritysvideo toimii tässäkin mielessä, sillä ihmisaivot käsittelevät kymmeniä tuhansia kertoja nopeammin kuvaa verrattuna tekstiin. Huikeaa, eikö? Suurempi määrä tietoa on mahdollista siis sisällyttää videoon ja potentiaalisen asiakkaan pääkoppaan lyhyemmässä ajassa.


2. Et halua pudota kärryiltä


Yritysvideo on tarpeellinen myös ajan hermoilla pysymisen vuoksi. Haluat taatusti olla trendikäs ja kuluttajiin vetoava tilanne on se, että kuluttajiin vetoaa video. ROI (Return to Investment) kertoo markkinointitoimenpiteen tuottoasteen ja kyllä, videoissa markkinoinnin ammattilaisten toimesta sen uskotaan olevan paras. Kun jälleen kysytään näiltä ammattilaisilta, aikoo heistä 76 % käyttää videota brändin kampanjointiin. Myös Bazar Helsinki kuuluu tähän joukkoon markkinoinnin ammattilaisia, jotka tunnistavat videon powerin! Kysymys kuuluu, haluatko jäädä jälkeen valtavirrasta? En usko.


3. Yritysvideo sitouttaa huomattavasti paremmin


Videolla on merkittävä rooli markkinoinnissa. Se sitouttaa ja tuo kaivattua näkyvyyttä huomattavasti paremmin kuin helposti valtavirtaan hukkuva teksti tai kuva. Ja me kaikkihan rakastamme Googlen huomiota kun lisäät verkkosivuillesi videon, on mahdollisuutesi näkyä Google-hakutulossivun kärjessä moninkertaisesti parempi. Samoiten videon upottaminen sähköpostiviestiin saa lukijat suorastaan innostumaan, jolloin klikkiprosentti voi tuplaantua! Kun saat upouuden yritysvideon käsiisi, kokeile liittää se mukaan sähköpostiviestiin ja katso, millaisen vastaanoton saat.


Oli yritysvideo missä tahansa, on potentiaalisilla asiakkailla matalampi kynnys tykätä, kommentoida ja jakaa videota ystävilleen. Ja kuten tiedämme, ystävän suosittelema tuote tai palvelu myy kuin itsestään.


4. Yritysvideo sopii moneen kanavaan


Ei ole vain yhtä paikkaa, johon yritysvideo istuu. Sen voi upottaa esimerkiksi sähköpostiviestiin, jakaa Instagramissa tai asentaa verkkosivuille. Yritysvideo täytyy tietenkin optimoida jokaiseen kanavaan sopivaksi, mutta siitä sinun ei tarvitse kantaa huolta, sillä Bazar Helsinki auttaa ilomielin tässäkin asiassa! Hyvin käsikirjoitettu video on myös helposti muokattavissa: jos jokin kohta ei enää tunnu ajankohtaiselta, sen voi mahdollisuuksien mukaan leikata välistä pois ja esimerkiksi korvata uudella, paikkaansapitävällä kohdalla. Muokattavuus mahdollistaa myös erilaisten variaatioiden ja lähestymistapojen testaamisen pienellä vaivalla mikä toimii kohderyhmääsi parhaiten?


5. Yritysvideo tuo esiin persoonaa aivan eri tavalla


Onhan se toki mahdollista tekstin ja kuvankin avulla, mutta video kertoo tarinaa huomattavasti tehokkaammin. Kun yritykselläsi on tarina ja sen työntekijöillä persoona, on yritysvideo paras tapa tuoda persoonallisuus tarinan muodossa esille! Persoonallisuus on tärkeä massasta erottava tekijä, jota kannattaa hyödyntää markkinoinnissa aina kun mahdollista.


Bazar Helsinki tuntee videomarkkinoinnin kuin omat taskunsa


Puuttuuko yritykseltäsi sitouttava, puhutteleva ja myyvä yritysvideo vai löytyykö kenties sellainen jo ennestään, mutta videon markkinointi on osoittautunut haasteelliseksi? Parhaat videotuotannon ammattilaiset löytyvät Bazar Helsingin tiimistä, näppäile luuriin puhelinnumero 040 0742623 ja soita Jerelle jo tänään!

10 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page