top of page
  • Writer's pictureBazar

Kuinka saada lisää Instagram-seuraajia?

Seuraajia, tykkääjiä ja kommentoijia ostetaan – PR Week uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan yli puolet maailman Instagram-tileistä saa sitoutumista kanavalleen pankkikorttia vilauttamalla. Jos haluaa pysyä pinnalla pidempäänkin, näin ei kuitenkaan kannata tehdä. Epäaitous paistaa aidoille seuraajille jo kaukaa eikä luo järin luottavaista fiilistä.


Seuraajamäärällä on merkitystä. Ei välttämättä kukkakuvia omaksi ilokseen julkaisevalle Martalle, mutta muille kylläkin. Etenkin kun yritykset käyvät jatkuvaa kilpailua asiakkaiden huomiosta, on Instagramilla paikkansa yrittäjän puhelimessa. Instagram-seuraajia voidaan tietysti haalia myös erilaisilla tempauksilla ja arvonnoilla, mutta niitäkin kannattaa harkita vasta kun peruspohja on kunnossa.


Hätä ei kuitenkaan ole kummoinen – onhan Bazar Helsinki täällä auttamassa! Kysymys siis kuuluu, kuinka lisää Instagram-seuraajia voi saada ihan rehdein keinoin? Jos haluat saada Instagram-tilisi kasvuun, lue alta viisi toimivaa vinkkiä.


Bazar Helsinki kertoo, kuinka Instagram-seuraajia saadaan lisää – lue 5 vinkkiä


Bazar Helsinki on uuden ajan digimarkkinointitoimisto, joka tuntee nykyaikaiset viestintäkanavat sekä toimivat kikat markkinoinnin toteuttamiseen. Mikäli Instagram tuntuu itselle vielä vieraalta pelikentältä, antaa Bazar Helsinki parhaat varusteet ja pelivinkit voittoon, so game on!


1. Vaihda yksityinen käyttäjätili julkiseen


Muutama klikki ja siinä se. Mikäli käyttäjätilisi on yksityinen, Instagram seuraajia alkaa ripottelemaan jo siitä syystä, että tili on julkinen. Julkinen käyttäjätili päästää ihmiset lähelle – he pääsevät sisällön kimppuun heti ensikättelyssä, eikä vasta seuraavana päivänä tai viikon päästä, kun satut huomaamaan seuraajapyynnön. Et taatusti halua, että ihmiset tekevät uukkarin profiilisi kohdalla?


Julkinen profiili tuo mukanaan näkyvyyttä. Näkyvyyden haittapuolena on se, ettet voi hallita seuraajiasi. Käytännössä kuka tahansa voi esimerkiksi ottaa ruutukaappauksen kuvastasi ja käyttää sitä omanaan. Yksityinen käyttäjätili pienentää sisällön väärinkäytön riskiä, mutta haalii Instagram-seuraajia huomattavasti hitaammin.


2. Valitse nimi, joka on helppo muistaa


Jos käyttäjänimessäsi on viisi aata ja kolme oota, ota puolet niistä pois. Kukaan ei tule koskaan muutoin muistamaan sinua. Lyhyt, selkeä käyttäjänimi antaa mahdollisuuden sille, että joku muistaa etsiä sinua ja onnistuu myös löytämään tilisi. Nimi saa olla mieleenpainuva, mutta pidä se uskollisena tilisi aiheelle. Jos aihe olet sinä, käyttäjänimesi voi olla etu- ja/tai sukunimesi tai luovalla tavalla siihen kytkeytyvä. Turhan tylsäksi ei aina tarvitse heittäytyä.


3. Käytä hashtageja ja vakiinnuta oma


Hashtag on risuaidan eli # -merkin takaa löytyvä aihetunniste, joka kytkee Instagramiin jaetut julkaisut tiettyyn aiheeseen. Hashtagit helpottavat sovelluksen käyttäjien kahlaamista loputtomassa sisältömeressä tehden myös sinusta niin sanotusti olemassa olevan. Vaikka julkaisuun tekisi mieli latoa kaikki suosituimmat tunnisteet, kannattaa maltillisesti valita noin viisi relevanttia hashtagia.


Oman hashtagin vakiinnuttaminen toimii käytännössä siten, että keksit käyttäjätiliisi sopivan tunnisteen ja kehotat Instagram seuraajia käyttämään sitä: esimerkkinä Leilan Leipomo, joka on vakiinnuttanut hashtagikseen #leilanleipomo. Leila käyttää kyseistä tunnistetta jokaisessa julkaisussaan, kehottaa seuraajiaan tekemään myös niin ja kun he näin tekevät, nostaa Leila heitä esille @leilanleipomo -tilillä. Sharing is caring – ja toimivaa, kun tavoitteena on saada lisää Instagram-seuraajia.


Aihetunnisteiden lisäksi julkaisuun on järkevää merkitä siinä esiintyvät tai siihen liittyvät käyttäjätilit, jolloin kuvasi pomppaa näkyville myös näiden henkilöiden profiilien osioon Kuvia sinusta. Parhaimmillaan kalastat näin myös ystäviesi Instagram-seuraajia!


Sijainnin tai tapahtuman merkitseminen julkaisuun ei ole myöskään hassumpi idea. Mikäli vietät päiväsi ihanassa kukkapuutarhassa Helsingissä ja merkitset sen paikaksi julkaisuusi, näkyy kuvasi Maijan etsiessä kukkapuutarhan sijaintia.


4. Ole esillä ja äänessä


Nyt jos koskaan on viimeistäänkin aika hioa vuorovaikutustaidot huippuunsa. Instagram-seuraajia saa, kun heidän huomionsa onnistuu vangitsemaan – yksi tapa siihen on esillä oleminen. Jos käyttäjätilisi tulee vastaan siellä sun täällä, klikkaa käyttäjä taatusti tutkimaan sen sisältöä ja myös muistaa sinut paremmin.


Kommentoi ja tykkää muiden käyttäjien julkaisuista. Kaikista tärkeintä on olla esillä saman aiheen ympärillä vaikuttavissa profiileissa, joiden seuraajat osuvat myös omaan kohderyhmääsi. Arvokkaimpia Instagram-seuraajia kun ovat ne, joilla on aito kiinnostus aihetta kohtaan.


5. Postaa säännöllisesti


Julkaise säännöllisesti, jotta pysyt seuraajien muistissa. Mille tahansa kuralle ei kuitenkaan kannata raivata tilaa feedistä, vaan sisällön tulisi olla käyttäjän ajan arvoista. Turhanpäiväisten postausten tilalle on syytä suunnitella oikeasti järkevää sisältöä, joka Instagram-seuraajia kiinnostaa. Jos sisällön tuottaminen tuntuu päänvaivalta, pidä hetken hengähdystauko ja ulkoista alkuun vaikkapa muutamat julkaisut markkinointitiimille. Eikö sinulla ole omaa tiimiä tukemassa? Bazar Helsinki on ulkoistettu markkinointiimisi, joka ei laskuta turhasta – ainoastaan tehdystä työstä ja tuloksesta.


Bazar Helsinki on tie yrityksesi Instagram-menestykseen

Näillä vinkeillä saat kourallisen lisää Instagram-seuraajia, ole hyvä! Haluatko kuulla lisää? Bazar Helsinki on tie yrityksesi Instagram-menestykseen – ota yhteyttä sivun alareunasta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta, niin istutaan yhdessä alas kaffen tai pirteän smoothien äärelle ja jutellaan niistä mahdollisuuksista, joita Instagram on täynnä!


37 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentit


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page