top of page
  • Writer's pictureBazar

Tuottajan blogi: Lumen pölinää ja rallin huumaa – WRC Rally Finland

Helmikuun lopulla rallin MM-kilpailut ajettiin poikkeuksellisesti Rovaniemellä keskellä upeaa suomalaista lumimaisemaa. Koronaviruksen takia ralli jouduttiin valitettavasti ajamaan ilman yleisöä, joten kilpailun pääsponsori CapitalBox tahtoi laittaa entistä enemmän resursseja paikalta taltioitavan sisällön tuottamiseen.


Muutaman miellyttävän videopalaverin jälkeen otimme kaluston mukaan ja lähdimme Matiaksen kanssa kahdeksaksi päiväksi Rovaniemelle tuottamaan materiaalia sekä CapitalBoxille, että ralliin osallistuvalle Ferratum Rally Teamille.

Rupeama alkoi erilaisilla oheisohjelmilla, kuten WRC rallikuskien hyvän mielen jääkartingilla ja Marcus Grönholmin rallikoululla. Näistä tuotimme ensimmäisten päivien aikana omat videot kansainväliseen levitykseen ja löysimme myös aikaa käydä kuvaamassa kuvituskuvaa poro- ja huskyfarmeilta lopulliseen koostevideoon.

Ferratumin Emil Tiukkanen (vasemmalla) perehdytti meidät rallikuvaamisen saloihin.

Varsinaiset rallipäivät olivat pitkiä ja fyysisiä. Erikoiskokeiden ratojen vieressä parimetriset lumihanget täyttyivät kuvaajista, jotka upposivat yhdellä harha-askeleella vyötäröään myöten tuoreeseen lumeen. Napapiirin aurinko onneksi lämmitti meitä hangessa seisojia lempeästi, niin me kaupunkilaispojatkin selvisimme lumessa seisoskelusta. Matiaksen sanavarasto sai uuden lisäyksen kun "hanki-editti" tuli radan varressa tutuksi. Materiaalia nimittäin piti saada ulos reaaliajassa ja Lapin metsissä ei liiemmin työtuoleja tai wifi-verkkoja tullut vastaan. Sopiva upotus lumeen, reppu läppärin alle ja ei muuta kuin kuvia eetteriin!

Matias lopettelemassa kuuluisaa hankiedittiään.

Jokaisen erikoiskokeen jälkeen riensimme kiireisesti autolle ja kohti seuraavaa erikoiskoetta. Ajomatkalla saatiin lämmiteltyä sekä editoitua someklippejä valmiiksi asiakkaalle lähetettäväksi. Erikoiskokeiden välillä saattoi hyvin olla yli tunnin siirtymä, jossa kerkesi hyvin editoinnin lisäksi myös hoitamaan pakolliset nukkumiset ja syömiset pois alta. Kun viimein saavuimme pilkkopimeässä majoituspaikkaamme, tehtiin edittiä yötä myöten. Edellisen päivän materiaaleista oli aamuun mennessä julkaistu editoitu koostevideo tulosgrafiikkoineen ja Bazarin pojat kävivät saunan kautta nukkumaan.


Kokemus oli täysin erilainen kuin mikään aikaisempi kuvauskeikkamme, ja se tekikin tästä niin upean ja ikimuistoisen projektin. Suuren urheilujuhlan tuntua, Lapin kaunis luonto, huumoria, seikkailua ja tietenkin mahtavaa sisältöä – that's what it's all about!- Jere Hyvönen, Tuottaja

Bazar Helsinki

77 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page