top of page
  • Writer's pictureBazar

Instagram-videot ja niillä mainostaminen, YES or NO?

Yllä olevaan otsikkoon vastaten, YES! Instagram-videot voivat tuoda yrityksesi markkinointiin ja liiketoimintaan arvokkaan hyödyn. Mitä luultavimmin myös sinulla on Instagram-tili tiedät siis, kuinka koukuttava sovellus osaa olla ja miksi siellä viihdytään. Lue Bazar Helsingin tehovinkit Instagram-videoilla mainostamiseen!


Millaiset Instagram-videot toimivat?


Koska Instagramissa jaetaan 95 miljoonaa kuvaa ja videota päivittäin, on joukosta erotuttava. Instagram-videot voi esittää muutamassa eri muodossa: samaan tapaan kuin kuvat feedissä, sisältönä Stories-syötteessä tai jopa tunnin mittaisena pätkänä IGTV:ssä. Pienille ja keskisuurille yrityksille tuloksia tuovat usein parhaiten videon syöttäminen feediin tai Stories-syötteeseen, kun taas isommat yritykset hyötyvät näiden lisäksi IGTV:stä. Instagramissa toimivat opettavaiset, hauskat, tyylikkäät ja arvokasta sisältöä jakavat videot.


Bazar Helsinki jakaa Instagram videovinkit:


1. Vangitse kuluttajan katse ensimmäisinä sekunteina.

Instagram-käyttäjät selaavat sovellusta vauhti päällä. Mainoksesi on siis saatava käyttäjä pysähtymään. Ensimmäiset sekunnit ratkaisevat sen, jääkö potentiaalinen asiakas katsomaan videomainosta vai ei. Luo jotain niin katseen vangitsevaa, ettei sovelluksen käyttäjä saa silmiään irti ruudusta ideat loppu? Bazar Helsinki ideoi ja toteuttaa puolestasi!


2. Ratkaise potentiaalisen asiakkaan ongelma.

Kiinnostavimmat Instagram-videot esittelevät ongelman ja tarjoavat siihen helpon ratkaisun. Kuluttajat etsivät jatkuvasti tuotteita ja palveluita, jotka tekevät heidän elämästään helpompaa ja sujuvampaa. Näytä Instagram-videolla, että sinulta löytyy ratkaisu!


3. Tee mainos, joka ei näytä mainokselta.

Tuotetta tai palvelua mainostavat Instagram-videot toimivat parhaiten, kun ne eivät näytä päivänselviltä mainoksilta. Tuote tai palvelu myös myy helpommin, kun mainos ei ole liikaa sitä tyrkyttävä. Kun kuluttaja kokee saavansa hyötyä esimerkiksi tiedon muodossa videomainoksesta, ei hän koe mainosta pelkkänä mainoksena, ja saattaa palata tiedon ääreen uudelleen tällä kertaa todennäköisemmin myös ostohousut jalassa.


4. Älä unohda Call-to-Actionia!

Call-to-Action eli tiiviimpään pakettiin paketoituna CTA ohjaa potentiaalisen asiakkaan siirtymään mainoksen parista esimerkiksi mainostajan verkkosivuille. CTA:n kannattaa olla mahdollisimman yksinkertainen ja selkeä: osta, katso lisää, varaa aika.


Miksi tehdä videomainontaa Instagramissa? Tässä 4 syytä:


1. Instagramia haetaan Googlesta 16,600,000 kertaa kuukaudessa.

Google on kuitenkin vain yksi hakukone kyse on niin järjettömän suuresti vaikuttavasta sosiaalisen median kanavasta, että videomainonta Instagramissa kannattaa todella ottaa markkinointitiimin kanssa puheenaiheeksi. Mikäli sinulla ei omaa markkinointitiimiä ole, Bazar Helsinki jeesaa. Siitä huolimatta, että videomainonta Instagramissa on hyvä ajatus, ei sinne kannata sysätä mitä tahansa videota. Huonolaatuiset ja huonosti optimoidut Instagram-videot eivät taatusti tuota haluttua tulosta, vaikka Instagramissa kävisi maailman jokainen ihminen.


2. 500 miljoonaa käyttäjää käyttää Stories-ominaisuutta päivittäin.

Stories eli oma tarina on Instagramissa tehokas ominaisuus käyttäjien tavoittamiseen. Videomainos Stories-syötteessä pomppaa takuuvarmasti käyttäjän silmien eteen. 62 % tehdyn tutkimuksen ihmisistä kertoo, että he ovat kiinnostuneet mainostetusta tuotteesta tai palvelusta enemmän nähtyään sen Stories-syötteessä.


3. Instagram-videot ovat käyttäjien suosiossa.

Instagram-videot ovat ehdottomasti tykättyjä. Niitä halutaan katsoa videoilla voidaan välittää niin aidolta tuntuvia tunteita, tilanteita ja tietoa, että ihmiset selaavat niitä jatkuvasti. Mobiilikäyttäjät arvostavat mobiiliin optimoituja Instagram-videoita, jotka tekevät esimerkiksi mainostetun tuotteen käytön ymmärtämisen helpoksi. On huomattavasti vaikeampaa ja tylsempää yrittää kertoa tuotteen toiminnasta käytännössä tekstin avulla, kun vaihtoehtona on myös mielenkiinnon herättävä, useampia aisteja stimuloiva video.


4. Instagram-videot sitouttavat eniten.

Quinty analysoi yli 9 miljoonaa Instagram-julkaisua tutkimuksessaan ja selvitti, että Instagram-videot saavat aikaan jopa 21 % kuvajulkaisuja enemmän vuorovaikutusta käyttäjän kanssa. Yritykset haluavat olla vuorovaikutuksessa potentiaalisten asiakkaiden kanssa ja tähän Instagram-videot ovatkin loistava työkalu. Vaikka kuvat ovat edelleen Instagramissa suosituin julkaisumuoto, on videoiden kulutus nousukiidossa.


Tee se itse tai pyydä apuun Bazar Helsinki: kuinka aloittaa videomainonta Instagramissa?


Tehokas videomainonta Instagramissa vaatii usein ammattilaisen apua strategian suunnitteluun, laadukkaan videon tuottamiseen ja editoimiseen sekä oikeanlaiseen optimointiin, mutta voit myös aloittaa mainontaa omin avuin pitämällä vielä muutaman vinkin mielessä:


Ajattele mobiilikäyttäjiä.

Instagram-videot toimivat parhaiten koossa 864 pikseliä (leveys) x 1080 pikseliä (korkeus). Instagramia selataan kannettavan sijaan puhelimella, jonka vuoksi video on visualisoitava ja optimoitava mobiilikäyttäjille sopivaksi.


Huomioi pituus ja koko.

Instagram-videot feedissä eli syötteessä mainoksena saavat kestää ainoastaan 120 sekuntia, Stories-syötteessä maksimipituus sen sijaan on vain 15 sekuntia. Näihin lyhyisiin pätkiin on todella osattava mahduttaa kaikki oleellinen ja tarpeellinen unohtamatta sitä, että videon tehtävä on myydä. Myös videotiedoston koko on määritelty: maksimissaan se saa olla 4 Gt. Huomioi nämä säädökset ennen kuin lähdet suunnittelemaan ja tuottamaan videota.


Tiedä kohderyhmäsi ja kohdenna.

Millainen on asiakkaasi: onko hän mies vai nainen, iältään parikymppinen vai keski-ikäinen? Mistä hän pitää, mistä hän ei niinkään pidä? Missä hän asuu, tykkääkö hän matkustella? Sinulla voi olla useampi kohderyhmä, mutta tärkeintä on, että sinulla on ryhmä, jolle

kohdistat myytävän tuotteesi tai palvelusi. Kun tiedät kohderyhmäsi, voit kohdentaa Instagram-videot juuri heille, ja saada sitä kautta uusia asiakkuuksia ja ostoja.


Haluatko kuitenkin antaa ammattilaisen hoitaa tuloksellisen videomainonnan Instagramissa heti alkuunsa? Bazar Helsinki on yrityksesi digimarkkinoinnin kumppani, jolle maksat ainoastaan tehdystä työstä. Lue lisää meistä ja jätä yhteydenottopyyntö!

13 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page