top of page
  • Writer's pictureBazar

Kolme syytä, miksi mainosvideo kannattaa tilata ammattilaiselta

Oli kyse sitten lappalaisen mummon virkkaamista villasukista tai auton renkaista, tuo ammattilaisen tekemä mainosvideo kaivattua myyntiä. Mainosvideon hyödyntäminen yrityksen markkinoinnissa on fiksu veto, jonka tuomien tulosten tarkasteleminen saa hymyn huulille. Miksi mainosvideo kannattaa tilata videotuotannon ammattilaiselta sen sijaan, että antaisit vapaat kädet pikkuveljelle tai yrittäisit handlata kaiken itse?


Mikäli tiedät, mikä mainosvideo on ja millainen on hyvä mainosvideo, hyppää suoraan tänne lukemaan kolme painavaa syytä ammattilaisen palkkaamiselle.


Mikä on mainosvideo?


Mainosvideo nimensä mukaisesti mainostaa tuotetta tai palvelua. Mainosvideon tavoite on myynnin kasvattaminen, kun taas esimerkiksi brändivideon tavoite on suoranaisen myynnin sijaan rakentaa tietynlaista brändimielikuvaa.


84 % kuluttajista sanoo, että yrityksen mainosvideo on saanut tekemään ostopäätöksen (Wyzowl).

Mainosvideolla on useita mahdollisia käyttötarkoituksia – mainosvideo voi toimia vaikkapa Instagram-mainoksessa tai osana sähköpostimarkkinointia. Sillä pyritään herättämään potentiaalisen asiakkaan huomio ja saada hänet siirtymään halutulle sivustolle, kuten yrityksen verkkokauppaan.

Millainen on hyvä mainosvideo?


Hyvä mainosvideo onnistuu tehtävässään, eli kasvattaa myyntiä. Videon suunnitteluvaiheessa on tärkeää tunnistaa kohderyhmä sekä valita ne kanavat, joissa mainosvideota ensisijaisesti esitetään. Mikäli mainosvideo tulee esimerkiksi Instagram-mainokseen, kannattaa sen mobiilioptimointiin kiinnittää erityistä huomiota. Mielestämme hyvä mainosvideo on kaikkea tätä:


  • ajaton

  • teknisesti laadukas

  • tunteita herättävä tai lisäarvoa tuova

  • välittömästi katseen vangitseva


Mainosvideo itse tehtynä vai ammattilaiselta tilattuna?Kolme painavaa syytä valita jälkimmäinen


Sen lisäksi, että huono mainosvideo ei tuo lisää myyntiä, saattaa se vaikuttaa yrityksesi maineeseen odottamattomalla tavalla. Pahimmassa tapauksessa saatat tietämättäsi tuoda tuotteesi tai palvelusi esille väärällä tavalla esimerkiksi puutteellisista kuvaus- tai editointitaidoistasi johtuen, mikä aiheuttaa kolhun yrityksesi imagoon. Mainosvideo kannattaa aina jättää ammattilaisen käsiin, jos sellaisen tekemisestä ei ole kokemusta.


1. Ammattilainen tietää luovat ratkaisut, jotka toimivat


Mainosvideo on erittäin kustannustehokas ja suosittu tapa tuoda esille oma tuote tai palvelu. Mainostajat pistävät parastaan, jotta erottuvat joukosta.


Voi kuitenkin olla, että osa ideoista on tarkoituksella jätetty käyttämättä, sillä alan ammattilainen on tunnistanut siihen liittyvät riskit esimerkiksi imagokolhujen osalta. Videotuotannon asiantuntija, kuten Bazar Helsinki, tuntee markkinointipsykologian lisäksi ne luovat ratkaisut, jotka erottavat brändisi muista ja saavat asiakkaan ostamaan.


2. Säästät omaa aikaasi, joka ei ole ilmaista


Saatat ajatella, että mainosvideon kohdalla on hyvä pihistää. Säästät rahaa, kun kuvaat videon itse omalla, ihan hyvälaatuisella kamerapuhelimella, eikö vain?


Et ehkä laskenut oman aikasi hintaa ja mikäli sinulla ei ole kokemusta mainosvideon kuvaamisesta, aikaa mitä todennäköisemmin menee huomattavasti kauemmin kuin olit laskelmoinut. Mainosvideo vaatii itse kuvaamisen lisäksi huolellisen suunnittelun (muun muassa käsikirjoituksen ja kuvakäsikirjoituksen) sekä usein aikaa vievän editoinnin.


3. Ammattilainen tuo mukanaan ammattitasoista laatua


Tänä päivänä ehkä sinunkin taskusta löytyy 4K-videota kuvaava puhelin. Videon laatuun vaikuttaa kuitenkin videon resoluution lisäksi moni muu asia, kuten kuvakennon koko, äänenlaatu ja linssi. Pieneen puhelimeen ei mahdu samanlaista kuvakennoa kuin vaikkapa ammattilaisen kameraan, mikä näkyy väistämättä videon teknisessä laadussa.


Videotuotannon ammattilaisella on käytössään puhelimen sijaan ammattikäyttöön tarkoitettua kalustoa, joka antaa laadun lisäksi enemmän toteutusmahdollisuuksia.
Mistä laadukas mainosvideo hyvään hintaan?


Kun olet päättänyt käyttää oman aikasi fiksusti tehden sitä, mitä osaat parhaiten, on edessä sopivan ammattilaisen löytäminen. Mainosvideon hinta muodostuu monesta eri tekijästä se voi olla mitä tahansa muutamasta satasesta kymppitonniin. Alan ammattilaisen tunnistat referenssien laadusta sekä tavasta, jolla projekti viedään maaliin. Me Bazarilla pidämme aina kiinni sovitusta, taatusti hyvästä hinnasta sekä aikataulusta, jotta sinun ei tarvitse huolehtia projektin hintalapusta tai ikävistä viivästyksistä.


Soita meille, jos haluat huolettoman projektin,

sopivan hinnan sekä katseen vangitsevan lopputuloksen! 😎

36 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page