top of page
 • Writer's pictureBazar

Miksi Facebook-videomainonta kannattaa?

Olit sitten kukkakauppias tai kiinteistöalan guru, täytyy sinun pysyä aallon harjalla houkutellaksesi potentiaaliset asiakkaat luoksesi. Facebook-videomainonta on ehdottomasti yksi kustannustehokkaimmista tavoista tehdä tehokasta markkinointia videolla ja videolla juuri siksi, että kuluttajat haluavat nähdä videoita.


Tässä artikkelissa vastaamme kysymykseesi: "miksi Facebook-videomainonta kannattaa?" sekä lisäksi myös toiseen kysymykseen: "miten Facebook-videomainonta toimii käytännössä?" 📹🤔TOP 3 suosituimmat videoalustat mainontaan

markkinoinnin ammattilaisten keskuudessa

 1. Facebook (75 %)

 2. YouTube (70 %)

 3. Instagram (58 %)Kolme syytä, miksi Facebook-videomainonta on fiksua


Facebook-videomainonta on hyvä idea silloin, kun löydät Facebookista kohderyhmäsi ja tiedät, mistä saat mainokseen laadukkaan videon. Mikäli kohderyhmä on havaittu, mutta vaikutuksen tekevä mainosvideo vielä uupuu, ole yhteydessä meihin. 😊


1. Videomainoksella on erinomainen ROI


Googlen mukaan kymmenestä ihmisestä kuusi (6/10) katsoisi videoita verkossa TV:n sijaan. Kun potentiaaliset asiakkaat rakastavat katsoa videoita ja selaavat päivät Facebookia, on Facebook-videomainonta tietysti oikein tehtynä varsin tehokasta.


68 % markkinoijista sanoo, että videomainoksella on parempi ROI (Return On Investment) kuin Google Ads -mainoksella, kertoo Biteable.

Insivia on raportoinut, että videoiden kulutus mobiililaitteilla nousee 100 % joka vuosi. Kannattaakin muistaa optimoida videomainos erityisesti mobiililaitteiden käyttäjille.


2. Facebook-videomainoksen analysointi on helppoa


Facebook-videomainonta on fiksua siitäkin syystä, että Facebook tarjoaa videomainostajalle paljon arvokasta tietoa mainonnan tehosta. Saat tietää muun muassa kattavuudesta ja sitoutumisesta:


 • kuinka moni on nähnyt videosi?

 • kuinka kauan videotasi on katseltu?

 • missä kohtaa videosi katselu on lopetettu?

 • kuinka monta esim. 18-25-vuotiasta naista on nähnyt videosi?


3. Videoiden kulutus on nousussa Facebookissa


Nopeatempoiset videot sopivat kiireisten somettajien päivärytmiin huomattavasti paremmin kuin pitkät pätkät tekstiä tai liikkumattomat kuvat. Videoita eivät enää katsele ainoastaan nuoret, vaan videoiden kulutus on nousussa kaiken ikäisten keskuudessa.


 • 62 % ihmisistä sanoi, että tuote alkoi kiinnostaa heitä enemmän sen jälkeen, kun he olivat nähneet tuotteen Facebook-tarinassa (Marketing Land).

 • Facebook-videoita katsellaan yli 8 biljoonaa kertaa päivässä (TechCrunch).

 • 500 miljoonaa ihmisistä katsoo Facebook-tarinoita joka päivä (Hootsuite).


Facebook-videomainonta käytännössä


Nyt kun tiedät, että Facebook-videomainonta on tänä päivänä oikein tehtynä kustannustehokas ja toimiva tapa mainostaa omaa tuotetta tai palvelua yrityksen toimialasta riippumatta, otetaan katsaus videomainontaan ihan käytännön tasolla.
Facebook-videomainonta saa alkunsa Facebook Business Managerista. Siellä voit luoda mainoksen painamalla "Luo"-painiketta, jonka jälkeen määrität mainokselle tavoitteen. Videomainoksen tavoite voi olla esimerkiksi videoiden näyttökerrat (kts. kuva yllä). Tämän jälkeen voit määrittää kohderyhmän, sijoittelut ja budjetin sekä mainoksen sisällön.


Videomainoksen sijoittelu


Vaihtoehtoja videomainoksen sijoittelulle on paljon. Koska Facebook-videomainonta ja Instagram-videomainonta laitetaan pyörimään samasta mainostyökalusta eli Facebook Business Managerista, on sijoitteluvaihtoehtoina myös esimerkiksi Instagram-syöte ja Instagram Stories.


 1. Facebook-syöte

 2. Facebookin pika-artikkelit

 3. Facebookin in-stream-video

 4. Facebookin Marketplace

 5. Facebook Stories

 6. Facebookin hakutulokset

 7. Facebook-videosyötteet

 8. Instagram Stories

 9. Instagram-syöte

 10. Instagram Explore

 11. Audience Network -natiivi, -banneri ja -välimainos

 12. Audience Networkin palkkiovideo

 13. Messenger-tarinat


Näistä tutustumme nyt neljään varsin yleiseen sijoitteluun Facebookissa.


Facebook-syöte


Facebook-syötteessä näkyvät ystäviesi ja perheenjäsentesi julkaisujen lisäksi osa mainoksista Facebook-syöte voi olla paikka myös sinun videomainoksellesi.


 • Tiedostotyyppi: MP4, MOV tai GIF

 • Kuvasuhde: 4:5

 • Tarkkuus: vähintään 1080 x 1080 pikseliä

 • Videon maksimipituus: 241 minuuttia


Kuva: FacebookFacebook Stories


Facebook-videomainonta on erittäin tehokasta myös Facebook Stories -ominaisuuden ansiosta, sillä potentiaalinen asiakas näkee koko näytön valtaavan, pystymuodossa esitettävän videomainoksen orgaanisten Facebook-tarinoiden välillä.


 • Tiedostotyyppi: MP4, MOV tai GIF

 • Kuvasuhde: 9:16

 • Tarkkuus: vähintään 1080 x 1080 pikseliä

 • Videon maksimipituus: 2 minuuttiaKuva: Facebook


Facebookin in-stream-video

Tässä sijoittelussa videomainokset näkyvät potentiaalisille asiakkaille, jotka katsovat esimerkiksi Facebook-livestriimejä.


 • Tiedostotyyppi: MP4, MOV tai GIF

 • Kuvasuhde: 16:9 tai 1:1

 • Tarkkuus: vähintään 1080 x 1080 pikseliä

 • Videon maksimipituus: 10 minuuttia


Kuva: Facebook


Facebook-videosyötteet

Facebook-videosyötteet on paikka kaikille Facebook-videoille. Kun potentiaalinen asiakas klikkaa kissavideota Facebook-syötteessään, avautuu video muiden videoiden keskellä videosyötteessä – videomainoksesi voi siis näkyä orgaanisten videoiden välissä.


 • Tiedostotyyppi: MP4, MOV tai GIF

 • Kuvasuhde: 4:5

 • Tarkkuus: vähintään 1080 x 1080 pikseliä

 • Videon maksimipituus: 241 minuuttiaKuva: Facebook


Facebook-videomainonta kustannustehokkaasti Bazarin ammattilaisten avulla


Facebook-videomainonta on varsin kannattavaa, eikä sen tuomia mahdollisuuksia ole fiksua jättää hyödyntämättä. Tiedämme, että aika, osaaminen ja raha harvoin löytyvät kuitenkaan samalta isännältä.


Itse asiassa Biteablen mukaan 66 % markkinoijista ei hyödynnä videota markkinoinnissaan, koska he ajattelevat sen tekemisen vievän liikaa aikaa. Samasta porukasta 41 % tietää videotuotannon olevan liian vaikeaa ja 37 % ajattelee sen olevan liian kallista.


Tilanne on monilla jokin yllä olevista. Ei kuitenkaan hätää, sillä meiltä saat katseen vangitsevan mainosvideon hyvään hintaan ilman, että sinun täytyisi käyttää sen tuottamiseen minuuttiakaan aikaa eikä osaamistakaan vaadita! 😎


Mikäli kiinnostuit, voit ottaa yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella tai pirauttaa suoraan officelle numeroon 020 127 9991.140 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page