top of page
  • Writer's pictureBazar

Rekryvideo on tehokas tapa tavoittaa tekijät

Asiantuntevan henkilökunnan löytäminen on haaste monelle yritykselle. Duunitorin kaltaiset palstat tursuavat työpaikkailmoituksia, jotka helposti hautautuvat toinen toisensa alle vaikka perinteiset palstat tuovat edelleen työnantajia ja tekijöitä yhteen, on palstojen rinnalle tulleet myös rekryvideot.


Koska video välittää tehokkaasti tunteita, voi rekryvideo saada aikaan jopa yli puolet enemmän hakemuksia kuin tavanomainen työpaikkailmoitus.

Rekryvideo on siis monen yrityksen kohdalla varsin kannattava investointi, joka auttaa löytämään oikean ammattilaisen osaksi tiimiä. Kerromme nyt tarkemmin rekryvideon hyödyistä ja siitä, kuinka hyvä rekryvideo syntyy. 😎


Miksi rekryvideo on hyvä tapa rekrytoida?

Rekryvideo tehostaa rekrytointiprosessia. Työpaikka näyttää usein huomattavasti kiinnostavammalta videon välityksellä kuin paperilla.

Rekryvideo auttaa vahvistamaan työnantajamielikuvaa, joka saattaa olla ratkaiseva tekijä sen suhteen, jättääkö tekijä hakemuksen vai ei. Videon avulla on mahdollista visualisoida työympäristöä sekä -tehtäviä ja muita tiimin jäseniä, mikä houkuttelee sopivan ammattilaisen hakemaan työpaikkaa.

Mikäli videolla esiintyy esimerkiksi hakijan tulevia työkavereita, on heihin mahdollista samaistua: "hei tuohan vaikuttaa samanlaiselta ihmiseltä kuin minä, ja hän näyttää viihtyvän tässä työpaikassa superhyvin.... ehkä jätän hakemuksen!"


Tehokas rekryvideo on tarkkaan suunniteltu

Ennen kuin lähdet toteuttamaan, mieti tarkkaan, kenelle rekryvideo on suunnattu ja mitä sillä halutaan viestiä. Tehokas rekryvideo vaatii teknisen osaamisen lisäksi huolellista suunnittelua. Pohdi alla olevia kysymyksiä ajatuksen kanssa 👇


1. Mikä on kohderyhmäsi?

Mieti, kenelle kohdennat rekryvideon. Mikäli yrityksessäsi on useampia positioita auki, eli haet vaikkapa markkinoinnin ammattilaista ja henkilöstöhallinnon osaajaa, fiksuinta on tehdä molemmille kohderyhmille oma rekryvideo. Näin rekryvideo puhuttelee juuri tehtävään sopivia ammattilaisia, etkä yritä "myydä kaikille kaikkea".

2. Missä kanavissa jaat rekryvideota?

Valitse käytettävä jakelukanava jo ennen kuin ryhdyt suunnittelemaan itse videota, sillä kanava vaikuttaa videon toteutukseen. Pohdi, missä kanavissa potentiaaliset hakijat ovat ja millaisella budjetilla lähdet heitä tavoittelemaan. Muista, ettei rekryvideo yksinään saa aikaan hakemusvyöryä johtuen kanavien algoritmeista, vaan videota on markkinoitava esimerkiksi LinkedInissä tai Facebookissa.

3. Miksi hakijan pitäisi jättää hakemus?

Älä luettele pitkää listaa työntekijän vaatimuksista, vaan kerro mieluummin, mitä työntekijä saa yritykseltäsi eli miksi hakemus kannattaa jättää. Tämä osaltaan luo myös positiivista työnantajamielikuvaa.

Esimerkki siitä, millainen rekryvideo voi olla.


Rekryvideo toimii myös yritysesittelyvideona

Sen lisäksi, että rekryvideo saa sopivan tekijän lähettämään työhakemuksen, toimii rekryvideo myös yritysesittelyvideona. Hyvin tehty rekryvideo tuo esille yrityksen arvoja, toimintaympäristöä, henkilökuntaa sekä tapoja toimia. Video on formaattina tänä päivänä yksi tehokkaimmista, sillä liike eli liikkuva kuva vangitsee katseen huomattavasti helpommin kuin staattinen kuva tai tekstipätkä.


Bazar Helsinki tuottaa rekryvideot sopivaan hintaan maksat ainoastaan tehdystä työstä

Kiinnostuitko rekryvideon mahdollisuuksista? Mahtavaa, sillä parhaimmillaan rekryvideo tekee rekrytointiprosessista huomattavasti helpompaa ja sujuvampaa, sillä oikein tehty rekryvideo houkuttelee juuri oikeanlaisia ammattilaisia hakemaan tehtävää.


Me Bazarilla tuotamme videot eri käyttötarkoituksiin vankalla ammattitaidolla. Pidämme kiinni sovitusta aikataulusta ja hinnasta, jotta tiedät tasan, mitä saat. Meillä maksat ainoastaan ammattilaistemme tekemästä työstä.


Olemme täällä sinua varten! Soita meille numeroon 020 127 9991, niin hoidetaan yrityksesi rekryprosessi kertaheitolla helpommaksi! 😊
32 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page