top of page
  • Writer's pictureBazar

Selitysvideo pukee vaikeankin asian viihdyttäväksi – 4 syytä, miksi tarvitset sellaisen

Selitysvideon tarkoituksena on yksinkertaisesti selittää: selitysvideon sisältö voi kuitenkin olla kaukana yksinkertaisesta. Laadukas selitysvideo pystyy välittämään sellaisia viestejä, jotka tuntuisivat lähes missä tahansa muussa muodossa hankalasti ymmärrettävältä. Selitysvideo on hämmästyttävän tiivis, maksimissaan muutaman minuutin mittainen pätkä, joka kiteyttää halutun viestin viihdyttävään ja helpommin omaksuttavaan muotoon.


Invisian teettämä tutkimus kertoo, että selitysvideo on kaikista tehokkain tapa kertoa uudesta tuotteesta tai palvelusta potentiaalisille asiakkaille. Tutkimuksen mukaan noin 45 %:lla yrityksistä on verkkosivuillaan käytössä selitysvideo, jonka tuomiin tuloksiin he ovat tyytyväisiä.


Selitysvideon avulla on mahdollista selventää uusia, monimutkaisiakin konsepteja ja syy-seuraussuhteita. Kannattaisiko yrityksesi sijoittaa selitysvideoon? Ehdottomasti, mutta miksi? Jatka lukemista, niin pian tiedät!


Selitysvideo välittää älyllisesti haastavia viestejä


Kun kyse on esimerkiksi täysin uudenlaisesta kauppapalvelusta, joka eroaa toiminnaltaan kaikista muista, jo olemassa olevista kauppapalveluista, selventää toiminnan ja sen hyödyt taatusti paremmin selitysvideo kuin teksti. Kuluttaja haluaa kiireisen arjen keskellä saada nopeasti kiinni punaisesta langasta tekstistä tärkeimpiä pointteja joutuu etsimään, kun taas selitysvideo on kaikkien näiden tärkeimpien pointtien tiivistelmä. Selitysvideo ei jaarittele eikä sen katsominen tunnu siltä, että aikaa kuluttaa johonkin turhaan: selitysvideo on ytimekäs selitys esimerkiksi tuotteen tai palvelun toiminnasta. Selitysvideo voi olla avainasemassa, kun kuluttaja tekee ratkaisevaa päätöstä siitä, ostaako hän tuotteen tai palvelun vai ei.


Kun selitysvideo on tehty taidokkaasti ja ammattimaisesti, välittää se vaikeankin viestin katsojalle ja saa hänet oivaltamaan, kuinka selitysvideolla selitetty tuote tai palvelu ratkaisee juuri hänen ongelmansa. Tätähän kuluttajat haluavat ongelmansa ratkaisevan tuotteen tai palvelun.


Millaiselle yritykselle selitysvideo on hyödyllinen? Sanotaanko näin, että ihan kaikenlaisille. Selitysvideoiden voimaa hyödyntävät erilaiset organisaatiot, julkishallinnot ja järjestöt sekä yritykset toimialasta riippumatta. Kokeile sinäkin selitysvideo on hauska ja tehokas tapa saada sana perille!


4 syytä, miksi selitysvideo on tarpeellinen yrityksellesi


Selitysvideo on tapa tuoda yritystä esiin luovuuden kautta ja kuten tiedämme, luovuudella vain taivas on rajana. Selitysvideo mahdollistaa sen, että vaikeastikin ymmärrettävä tieto saadaan esitettyä potentiaaliselle asiakkaalle hauskalla, viihdyttävällä ja persoonallisella tavalla. Mitä muita hyötyjä selitysvideo antaa yrityksellesi? Tässä 4 syytä, miksi selitysvideo on tarpeellinen yrityksellesi:


1. Minuutin mittainen video vastaa miljoonaa sanaa.


Miljoonan myyvän sanan kirjoittaminen voi olla hitusen työläs rasti ammattikirjoittajallekin eikä kukaan nykymaailmassa jaksa lukea useita sivuja pitkää, tuotteesta tai palvelusta selittävää tekstiä. Selitysvideo kätkee sisäänsä miljoonien sanojen edestä informaatiota helposti omaksuttavassa muodossa.


2. Selitysvideo ilmiantaa ongelman ja ratkaisee sen.


Kaikilla on jokin ongelma, johon haluavat ratkaisun. Kun sinun tuotteesi tai palvelusi ratkaisee ongelman, on potentiaaliselle asiakkaalle kerrottava, miten tuote tai palvelu ratkaisee sen. Helpoin tapa selittää ongelman synty, vaikutus ja ratkaisu on tekstin sijaan selitysvideo.


3. Selitysvideo sopii moneen kanavaan.


Oli kanavana sitten YouTube, Facebook tai yrityksen verkkosivu, istuu selitysvideo lähes minne tahansa. Selitysvideo ihastuttaa tehokkuutensa lisäksi monikäyttöisyydellään.


4. Visuaalinen sisältö jää helposti ihmisten mieleen.


Selitysvideo esittää informaation visuaalisessa muodossa esimerkiksi animaation avulla. Selitysvideo voi esitellä katsojalleen animoidun Pekan, joka näyttää, kuinka käyttää uutta palvelua. Pekka jää ihmisten mieleen huomattavasti helpommin animoituna hahmona, ja Pekan tekemiset auttavat potentiaalista asiakasta ymmärtämään palvelun käyttöä.


Bazar Helsinki vangitsee katsojan katseen videoillaan


Mielikuvien luomisessa ja asiakkaan sitouttamisessa video on vertaansa vailla se on todistetusti tehokkain markkinointisisällön muoto, ja yksinkertaisenkin infografian animointi videomuotoon tekee tiedosta mielenkiintoisemman. Bazar Helsinki taitaa kaikki videotuotannon vaiheet: suunnittelun, käsikirjoituksen, ohjauksen, kuvauksen, editoinnin, leikkauksen sekä animoinnin. Ota yhteyttä jo tänään, niin sovitaan tapaaminen!

42 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page