top of page
  • Writer's pictureBazar

Videomainonta markkinoinnin keskiössä – miksi videomainonta on niin tehokasta?

Kaikkihan sitä tekevät katsovat videoita. Äänenä ja liikkuvana kuvana soljuva videosisältö on usein helpompi sisäistää kuin pitkä pätkä tekstiä. Tästä kertoo myös tutkimus, joka täsmentää koko maailman väestön katsovan biljoonan tunnin verran YouTube-videoita yhden ainoan vuorokauden aikana. Joten kyllä, myös sinun yrityksesi tulisi siirtyä viimeistäänkin nyt tekemään tulosta videomainonnalla. Videomainonta on markkinoinnin keskiössä ei ainoastaan osana sitä. Bazar Helsinki ymmärtää videomainonnan tuoman kilpailuedun ja auttaa sinua saavuttamaan sillä sovitut tavoitteet!


Videomainonta tehokkaana työkaluna


Tahdotko kasvattaa yrityksesi asiakaskuntaa? Mikäli vastauksesi on kyllä, tulisi sinun hyödyntää videomainonnan tuomia mahdollisuuksia. Työstipä yrityksesi videomainontaa ammattilainen tai sinä itse, on tärkeää ymmärtää, kuinka vaikutusvaltaisesta markkinoinnin työkalusta on kyse. Videoita katsellaan jokaiselta ruudulta: televisiosta, älypuhelimelta, tabletilta ja tietokoneelta ihan kaikkialta, jossa on pelikorttia suurempi ruutu. Some ja sen mukana kulkeutuva videomainonta seuraa kuluttajaa siis kotisohvalta aina Espanjan lämpimän auringon alle. Tehokas mainonta on ihmisiin vaikuttamista videomainonta vaikuttaa kuluttajien ostokäyttäytymiseen kyvyllään kertoa tarinoita ja saada aikaan vahvojakin tunnereaktioita. On tutkittu, että tarinoillaan puhutteleva mainostaja jää kuluttajan mieleen paremmin.


Videomainonta jakautuu kahteen eri mainontatyyppiin: instream ja outstream. Instream-mainonta on spottimainontaa eli mainontaa liikkuvan kuvan sisällön yhteydessä, kun taas outstream-mainonnaksi kutsutaan esimerkiksi nettifoorumin laidalla komeilevaa bannerimainosta.


Videomainonta tärkeänä osana markkinointistrategiaa 4 syytä miksi


Markkinointistrategia määrittelee yrityksen tavan viestittää ja sen, kenelle viesti halutaan jakaa. Jokaisella yrityksellä on siis sellainen toivottavasti myös sinun yritykselläsi. Mikäli tuloksellinen markkinointistrategia uupuu, Bazar Helsinki jeesaa. Miksi videomainonta on niin merkityksellinen osa yrityksen markkinointia? Syitä on loputtomiin, tässä niistä neljä:


1. Videoon mahtuu paljon tietoa.

Hubspotin mukaan 97 % markkinoinnin parissa työskentelevistä ammattilaisista uskoo videoiden auttavan potentiaalista asiakasta ymmärtämään tuotetta tai palvelua paremmin. Kun olet sijoittamassa kymmeniä tuhansia euroja uuteen autoon, saa mielenkiintoinen video kyseisestä automallista haluamaan sinut hyppäämään ajopuikkoihin samalta istumalta. Tai kun vastaasi tulee uusi innovaatio, joka kiinnittää irtoripset liiman sijasta magneetilla, haluat ehdottomasti nähdä, kuinka magneettiripset toimivat käytännössä. Kun internet on tulvillaan samankaltaisia tuotteita ja palveluita, erottaa tehokas videomainonta kilpailijat toisistaan. Kuluttajan käyttämälle ajalle on annettava arvoa pelkkä tuotteen tai palvelun myyminen ei riitä, vaan kuluttaja haluaa imeä itseensä tietoa. Toimiva videomainonta yhdistää nämä kaksi tehokkaaksi liiketoiminnan kasvua lisääväksi kokonaisuudeksi.


2. Videot synnyttävät tulevaisuudessa yli 80 % liikenteestä.

Cisco kertoo, että videot tulevat saamaan aikaan vuoteen 2021 mennessä kaikesta liikenteestä yli 80 %. Hakukoneet ajattelevat videot korkealaatuisena sisältönä, jonka vuoksi Google ja muut hakukoneet kohdistavat rakkautensa herkästi videoihin. Vaikuttavia tuloksia ei kuitenkaan ilmaannu kenen tahansa videon kohdalle, vaan laadukas video vaatii kaverikseen aina tehokkaan optimoinnin.

3. Videomainonta on kilpailuetu.

Videomainonta kiinnostaa yrityksiä Hubspotin mukaan 81 % yrityksistä käyttää videomainontaa osana markkinointistrategiaansa. Joukossa on taatusti myös yritystoimintasi kanssa kilpailevia yrityksiä, joiden jalkoihin et halua jäädä! Video vangitsee kuluttajan huomion huomattavasti helpommin ja kiinnostava videosisältö koukuttaa kuluttajaa omaksumaan kaiken sen, mitä videolla halutaan kertoa. Videomainonta on siis oikein tehtynä merkittävä kilpailuetu, jota yritykset kautta maailman jo hyödyntävät aktiivisesti kalastellessaan asiakkaita.


4. Videomainonta saa ostohousut jalkaan.

Social Media Todaysin mukaan 90 % kuluttajista kertoo, että laadukas video myytävästä tuotteesta tai palvelusta saa tekemään ostopäätöksen. Myös Wyzowl vakuuttaa, että 74 % kuluttajista, jotka näkevät videon avulla kuinka tuote tai palvelu toimii, päätyy ostamaan sen.


On kuitenkin selvä juttu, ettei pelkkä videoiden julkaiseminen saa aikaan tuhansien potentiaalisten asiakkaiden juoksemista ostohousut jalassa kauppaasi. Korkealaatuisten videoiden lisäksi tie tuloksiin on tietämys ja ammattitaito Bazar Helsinki tuottaa sekä videon että strategian sen levittämiseen oikealle kohderyhmälle.

115 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page