top of page
  • Writer's pictureBazar

Videomarkkinoinnin trendit vuonna 2021

On aika kääntää katse tulevaisuuteen! Mitä luulet, miltä näyttää videomarkkinointi tulevana vuonna? Varsin hyvältä, jos saamme paljastaa. Vuoteen 2021 mennessä yli 80 % internetin liikenteestä on videoita. Vaikka kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, tekee video sen vielä aavistuksen paremmin. Videomarkkinointi tulee olemaan vuonna 2021 kannattavampaa kuin koskaan, oletko valmis? Bazar Helsinki on kiillottanut linssinsä tulevaa vuotta varten, sillä me asiakkaidemme lisäksi tiedämme, kuinka suuri vaikutus ammattilaisen tekemällä videolla voi olla.


Videolla voidaan esimerkiksi vastata asiakkaiden kysymiin kysymyksiin tai siinä voidaan esitellä henkilökuntaa, tuotetta tai palvelua. Laadukkaasti toteutettu video voidaan sisällyttää vaikkapa laskeutumissivulle (Landing Page) tai osaksi somekampanjaa. Sen lisäksi, että videomarkkinointi on tehokas tapa kiinnittää potentiaalisten asiakkaiden huomio, tekevät videot tehtävänsä myös yrityksen sisäisessä markkinoinnissa.


Tiesitkö, että...
  • 85 % Facebook-videoista katsotaan ilman ääntä,

  • 70 % Facebookiin julkaisemastasi sisällöstä tulisi olla videota ja

  • 70 % YouTube-videoista katsotaan mobiililaitteella?

+ Videoita sisältävät verkkosivut pääsevät todennäköisemmin Googlen hakutulosten ensimmäiselle sivulle → videot ovat siis merkittävä osa hakukoneoptimointia.

Uusi vuosi tulee olemaan täynnä uusia, kiehtovia trendejä. Kaikille villityksille ei kuitenkaan löydy paikkaa yrityksen viestinnästä on todennäköistä, että paikallinen lemmikkihoitola hyötyy eri trendeihin osallistumisesta kuin somemarkkinointitoimisto. Videomarkkinoinnin trendit vuonna 2021 on kuitenkin aihe, joista jokaisen yrityksen kannattaa olla tietoinen toimialasta riippumatta. Ota siis trendit haltuun alta!

1. Videot generoivat liidejä tulevaisuudessa


Olet ehkä kuullut, kuinka lähestulkoon kaikki puhuvat liideistä. Aina jossain vaiheessa keskustelua liidi tulee esille miksi kaikki haluavat metsästää niitä? Liidi on potentiaalinen asiakas, joka osoittaa olevansa kiinnostunut tuotteesta tai palvelusta. Kun puhutaan liidien generoinnista, tarkoitetaan selkokielellä asiakkaiden houkuttelua. Videot tulevat generoimaan liidejä tulevaisuudessa tehokkaasti, sillä sitä ne ovat tehneet jo kuluneenakin vuonna. Etenkin YouTube on kanava, joka toimii hyvänä liidimyllynä.


2. Tuotevideot, yritysvideot ja videot blogiartikkeleissa


Vuonna 2021 yritysten on tärkeää tuoda esille arvojaan ja vastuullisuuttaan. Yksi tehokkaimmista tunteita välittävistä markkinointikeinoista on ehdottomasti video, jolla voidaan saada aikaan huikeita tuloksia markkinoinnissa. Tuotevideot ja yritysvideot pitävät pintansa myös tulevana vuonna, kun kuluttajat vaativat entistäkin enemmän läpinäkyvyyttä. Videoiden tärkeys tulee korostumaan myös blogiartikkeleissa, sillä SEMrushin mukaan 92 % artikkeleista, jotka eivät sisältäneet videota, saavuttivat vähemmän liikennettä verrattuna videon sisältäviin artikkeleihin.


3. Striimaus tulee kasvamaan entistäkin enemmän


Etäjoulu, etäuusivuosi, etävappu... vallitsevan poikkeustilanteen johdosta monet juhlat, tapahtumat ja kokoukset ovat siirtyneet verkkoon. Etäkulttuuri tulee takuuvarmasti pitämään päänsä pinnalla myös tulevana vuonna. Striimaus on yksi hyvä esimerkki siitä, kuinka tapahtumat järjestetään etänä. Katsojat voivat osallistua elämyksiin suoraan kotisohvaltaan lämpöisen viltin alta ihanaa, eikö? Striimausalustat vetävät puoleensa kaiken ikäisiä, jotka kuluttavat yhteensä 7,46 miljardin tunnin edestä aikaansa sisältöihin. Striimauksen suosio on kasvanut jo hurjasti kuluneina vuosina, eikä suosiolle näy loppua!


4. YouTube uhkaa syrjäyttää perinteisen television


TV, telkku, töllö. Vaikka monesta kodista edelleen sellainen löytyy, puuttuu telkkari yhä useamman, etenkin nuoren yksiöstä. Televisio on kallis hankinta monelle opiskelijalle, eikä suurelle ruudulle välttämättä löydy tilaa pienestä kodista. Uusi sukupolvi on tottunut tekemään kaiken puhelimella. Sieltä katsotaan niin päivän uutiset, ystävien kuulumiset kuin lempiohjelmatkin. Siinä missä TV oli vielä aikaisemmin voittamaton sisältöjen kingi, uhkaa YouTube todella syrjäyttää sen. Googlen mukaan YouTube tavoittaa mobiililaitteilla niin nuoria kuin aikuisiakin parhaaseen katseluaikaan enemmän kuin kaapeliverkko.

5. Videot alkavat kiinnostaa myös B2B-markkinoijia


B2B-markkinointi pyrkii lähestymään yrityksen päätösvaltaisia henkilöitä. Kuluttajiin kohdistuvassa markkinoinnissa videoita on käytetty jo paljon loistavalla menestyksellä, kun taas yrityspäättäjiä on tavoiteltu muilla keinoilla. Marketing Charts kertoo, että vuonna 2019 jopa 41 % B2B-markkinoijista kertoi kokeilevansa ensimmäistä kertaa videomarkkinointia. B2B-markkinoijat ovat alkaneet ymmärtää videoiden voiman, mikä näkyy epäilemättä tulevassa vuodessa. Kiinnostus on tosin vasta lähdössä lentoon, mutta hyvä niin. Videomarkkinointi on yksi tehokkaimmista tavoista tehdä markkinointia.


Bazar Helsinki kiteyttää ammattitaitosi ja arvosi videoksi


Videoiden kulutus on hurjassa kasvussa. Esimerkiksi pelkästään Facebookissa videoita katsellaan päivittäin miljardien tuntien edestä, puhumattakaan YouTubesta, johon ladataan 300 tuntia videoita joka ikinen minuutti. Kuluttajien halu katsoa videoita ei katoa tulevana vuonna videomarkkinoinnin trendit vuonna 2021 kannattaa siis todella pitää mielessä ja ottaa video osaksi omaa markkinointia viimeistäänkin nyt! Koska kuluttajilla on varaa valita se Full HD -video, menestyy ainoastaan laadukkaasti tehty materiaali. Älä siis tuhlaa aikaasi puhelimella kuvaamiseen, vaan valitse videotuotannon ammattilainen, joka on Bazar Helsinki. Soita meille numeroon 020 127 9991 jo tänään!117 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page