top of page
  • Writer's pictureBazar

3 syytä, miksi Facebook-videot ovat tehokas väylä markkinoida

Facebookiin jaetaan kuvia, videoita ja tarinoita perheenjäsenistä sekä ystävistä niitä ihania, toisinaan myös häpeän tunteita pintaan nostattavia muistoja löytyy taatusti jokaisen seinältä. Vaikka alkuun kuvat hallitsivat Facebookin seiniä, on nykyään Facebook-videot vieneet suuren paikan uutisvirrasta. Kysyitpä keneltä tahansa markkinoinnin ammattilaiselta, saat taatusti suosituksen kokeilla, kuinka Facebook-videot toimivat yrityksesi markkinoinnissa.


Kuluttajat rakastavat videoita. Myös yritykset rakastavat niitä, sillä osana tehokasta markkinointia Facebook-videot todella toimivat. Videomateriaalia käytetään markkinoinnissa aina vaan enemmän niin Facebookissa kuin Instagramissakin. Sosiaalisen median kanavat välittävät videomateriaalin viestiä tehokkaasti, eikä videomainonnan mahdollisuuksia kannata olla hyödyntämättä! Toimiiko Facebook-videot, ketkä niitä katsovat ja kuinka niillä tehdään tuloksellista mainontaa? Bazar Helsinki laittaa vinkit jakoon nyt!


Millaiset Facebook-videot toimivat?


Facebook-videot toimivat, sillä Facebook on osoittanut suosivansa videomateriaalia muita julkaisutyyppejä mieluummin. Mutta entäpä millaiset Facebook-videot vetoavat kuluttajiin?


  • Facebook-videot, jotka opettavat

  • Facebook-videot, joissa unboxataan tuote

  • Facebook-videot, joissa tehdään hauska haaste


Aiheita on toki paljon muitakin, eikä kannatakaan aina yrittää mahtua samojen raamien sisälle, vaan voi rohkeasti kokeilla luoda jotain uutta! Näistä kolmesta koukuttavin on taatusti video, joka opettaa. Opettavaiset Facebook-videot antavat katsojan käyttämälle ajalle arvoa ja on sisältöä, jonka pariin katsoja usein pyrkii uudestaan Facebook-videot tallennetaan helposti sovelluksen suosikkeihin sekä jaetaan eteenpäin.


3 vinkkiä, joilla Facebook-videot tekevät vaikutuksen


Sadoista kissavideoista on erotuttava. Facebook-videot kätkevät sinäänsä aiheita laidasta laitaan ja kilpailu on kovaa. Päästä luovuus valloilleen lue täältä miten! Ota talteen kuitenkin myös nämä vinkit:


1. Tee video, joka herättää kiinnostuksen viidessä sekunnissa.


Kun uutisvirta on täynnä satojen sivustojen sisältöä, on nettisurffailijan vauhti melkoisen kova jokaista julkaisua ei jäädä ihmettelemään. Vauhti pysähtyy sormesta vain silloin, kun sisältö tuntuu olevan erityisen kiinnostavaa ja lisäarvoa tuovaa. Sanotaankin, että videolla on vain viisi sekuntia aikaa herättää videon kohdalle pysähtyneen selailijan kiinnostus.


2. Määritä Facebook-videot 15-90 sekunnin mittaisiksi.


90 sekuntia on aika, jonka jälkeen katsoja alkaa huomattavasti menettämään kiinnostustaan. Videomarkkinointia ajatellen 15 sekuntia on toimiva kesto Facebook-videoille. Kuten englanniksi sanotaan keep it short and sweet, on hyvä pitää Facebook-videot lyhyinä pätkinä täynnä mielenkiintoisesti koostettua asiaa. Poikkeuksena kuitenkin sellaiset Facebook-videot, jotka antavat käyttäjän ajalle tarpeeksi arvoa. Tällaisia ovat esimerkiksi opettavaiset, huomattavasti pidemmät how-to -videot, joiden avulla potentiaalinen asiakas voi opetella tuotteesi tai palvelusi käyttöä.


3. Facebook-videot herättävät kiinnostuksen myös kannessa.


Ei enää kansikuva, vaan kansivideo! Kun kiinnität Facebook-sivusi ylälaitaan kansikuvan paikalle videon, saa se taatusti helpommin kävijöiden huomion kiinnostava liikkuva kuva vangitsee katseen!


Miksi Facebook-videot ovat niin tehokkaita?


Näin se vain on, Facebook-videot ovat tehokas lisä yrityksen markkinointiin ja kun laadukas kädenjälki näkyy niin videossa itsessään kuin sen mainostamisessakin, päästään taatusti asetettuihin tavoitteisiin. Tarvitsetko apua? Bazar Helsinki taitaa videotuotannon ja tuloksekkaan markkinoinnin!


1. Et maksa sekunneista.


Jos verrataan videomainontaa Facebookissa mainontaan TV:ssä, on ero näiden kahden välillä merkittävä: TV:ssä maksat jokaisesta sekunnista, jonka mainoksesi näkyy katsojille, kun taas Facebookissa mainostamisen hinta ei perustu videon kestoon. Pahimmassa tapauksessa TV-mainoksesta kuluu rahanarvoisia sekunteja siihen, kun potentiaalinen asiakas luuraa vessassa mainoskatkon ajan. Facebook-videot voivat olla siis huomattavasti pidempiä ja näin ollen myös opetusmielessä hyödyllisempiä katsojalle etkä maksa potentiaalisen asiakkaan käyttämästä ajasta WC-istuimella.


2. Facebookissa on kuukausittain 2 miljardia aktiivista käyttäjää.


On siis sanomattakin selvää, että onnistunut Facebook-videomainonta tavoittaa suuren joukon potentiaalisia asiakkaita. Facebook on edelleen yksi suosituimmista sovelluksista, jota käyttävät aikuisten lisäksi edelleen myös osa nuorisosta. Facebook-videot ovat toimiva markkinointikeino kaikkialla maailmassa myös Suomessa!


3. Saat yhdellä mainoksella käyttöösi kolme eri alustaa.


Kun mainostat Facebookissa, mainostat helposti myös Facebookin omistamassa Instagramissa ja Messengerissä. Säästät aikaa ja vaivaa, sekä tavoitat kohderyhmääsi osuvat käyttäjät kaikista näistä sovelluksista yhden sovelluksen käyttäjäkunnan sijaan.


Huomio älä unohda mitata Facebook-videomainonnan tuloksia!


Menestyminen sosiaalisen median verkkoviidakossa vaatii sitä, että päätöksiä tehdään datan pohjalta. On osattava mitata ja analysoida mainonnan tuloksia: esimerkiksi Facebookissa se onnistuu Facebook Analyticsin ja Insightsin avulla. Voit mitata esimerkiksi sitä, kuinka moni ihmisistä katsoo videotasi ja kuinka pitkälle he sitä katsovat. Jos et analysoi tuloksia, kuinka voit tietää, toimiiko laatimasi strategia? Ja kyllä, sinulla täytyy olla strategia.


Anna Bazarin tiimin auttaa! Bazar Helsinki tarjoaa palvelupaketit niin pieneen kuin suureen tarpeeseen maksat ainoastaan siitä panoksesta, jonka digimarkkinoinnin ammattilainen on sinulle antanut tehdyn työn muodossa.

11 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page