top of page
  • Writer's pictureBazar

Animaatiovideo – mikä, miten ja kenelle?

Kuten jo taatusti tiesitkin, vangitsee liikkuva kuva katseen tehokkaammin kuin still-kuva. Videokuvauksen lisäksi vaihtoehtona on animaatiovideo, jonka avulla on helppo havainnollistaa muun muassa monimutkaisempia kokonaisuuksia.


Animaatiovideosta tekee tehokkaan sen selkeys ja viihdyttävyys. Vaikeakin asia tuntuu helpommalta ymmärtää animaatiovideon avulla. Animaatiovideon sisältöön keskittyminen on usein myös helpompaa, kun huomio keskittyy animoituun hahmoon ja pääpointtiin oikean henkilön ulkoisten ominaisuuksien sijaan.


Mikä on animaatiovideo?


Animaatio (latinan kielellä animatio eli "elävöittäminen") tuo nimensä mukaisesti liikkumattomaan materiaaliin liikkeen ja elon.


Animaatiovideo on video, jossa siinä esiintyvät hahmot, esineet ja elementit on animoitu.


Animaatiovideo voi karkeasti jaettuna olla 2D-animaatio...


2D-animaatiolla tarkoitetaan peräkkäin vaihtuvia kuvia, jotka luovat illuusion liikkeestä.

... tai 3D-animaatio:

3D-animaatio on tietokoneella luotu kolmiulotteinen animaatio.Motion Graphics -animaatio


Tällä tarkoitetaan erilaisten graafisten elementtien eli esimerkiksi logon tai tekstin animointia. Motion Graphics -animaatio on loistava keino esittää tieto mielenkiintoisemmin ja helpommin sisäistettävässä muodossa yksinkertaisenkin infografian animointi saa aikaan yllättävän paljon.
Whiteboard-animaatio


Tämä animaatiovideo on helppo tapa selittää jokin asia piirtämällä se tarinamaisesti taululle. Piirtäminen voidaan tehdä tietokoneella tai perinteisesti käsin. Whiteboard-animaatio on hauska tapa kertoa esimerkiksi yrittäjän tai yrityksen tarina, ja sillä on mahdollista myös avata auki vaikkapa hankalammin ymmärrettävän palvelun käyttö.Stop motion -animaatio


Tässä tekniikassa hahmoja tai esineitä liikutetaan kameran edessä, ja hahmon tai esineen asennot taltioidaan still-kuvana. Stop motion -animaatio on liikkeeltään usein katkonainen, jonka vuoksi jokaisesta liikkeestä ei tarvitse ottaa kuvaa.GIF-animaatio


GIF-animaatio on hyvin lyhyt, jatkuvana itseään toistava animaatio, jonka luomiseen on mahdollista käyttää oikeastaan mitä tahansa animaatiotekniikkaa. GIF-animaatio tuo kivan lisän, eikä sen tuottaminen ole yhtä työlästä kuin monen muun animaation.
Milloin animaatiovideo on hyvä vaihtoehto?


Oikein tehty animaatiovideo koukuttaa asiakkaan katsomaan. Animaatiovideolle on monenlaisia käyttötarkoituksia erilaisissa tilanteissa. Sillä voidaan esimerkiksi:

  • opettaa tai kouluttaa

  • esitellä yritystä tai toimintaa

  • selittää uusi palvelu tai konsepti

  • viestiä mainoksissa ja somessa

  • tuoda eloa vaikkapa logoon

Animaatiovideo on hyvä vaihtoehto etenkin silloin, kun yrityksellä on tarve kertoa yksinkertainen viesti kustannustehokkaasti suurelle kohderyhmälle. Pienemmät animaatiotuotannot, kuten Motion Graphics -animaatio sopii oikeastaan lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen esimerkiksi logoa piristämään. 😊


Animaatiovideo tarpeisiisi me autamme löytämään sinulle oikean ratkaisun


Sopivan tekniikan valintaan vaikuttaa moni asia. Mikäli budjetti on esimerkiksi pieni, on mitä todennäköisemmin kevyempi 2D-animaatio edullisempi toteuttaa kuin työläämpi 3D-animaatio. Myös haluttu visuaalinen tyyli ja aikataulu vaikuttaa tekniikan valinnassa.


Animaatiovideo on loistava tapa erottua joukosta, ja jo pienen elementin animoiminen tekee suuren eron lopputulokseen. Pohdi siis, onko vaikkapa logon tai mainoskuvan tekstin animointi fiksumpaa, jos budjetti tai aikataulu on rajallinen.


Meiltä saat tarvitsemasi avun, yhdessä löydämme oikean ratkaisun!88 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page