top of page
  • Writer's pictureBazar

Brändivideo tukee, vahvistaa ja uudistaa brändiä

Brändi on tärkeä jokaiselle yritykselle. Ei ole ainuttakaan toimialaa, jota edustavan yrityksen brändillä ei olisi merkitystä. Naapurissa kilpailija voi myydä samaa tuotetta tai palvelua, jolloin brändi on ainoa tapa erottua. Kuluttaja ostaa usein hinnan, saatavuuden ja/tai brändimielikuvan perusteella. Brändivideo on voimakas tapa tuoda esille brändiä.Brändi tekee yrityksestä tunnistettavan


Mieti muutamia tunnetuimpia yrityksiä. Esimerkiksi McDonald’sin tunnistaa jokainen keltaisesta M-kirjaimesta. Mäkkärin brändäys on erinomaista, sillä kuluttajan ei tarvitse edes nähdä yrityksen nimeä tunnistaakseen sen.


Brändi on vähän niin kuin henkilön maine aivan kuten henkilöistä, myös brändeistä muodostuu mielikuvia jo ennen tutustumista.


Mikä on brändivideo?


Brändi kiteyttää yrityksen syyn olla olemassa sekä sen arvot, logon, värit, fontit, sanavalinnat ja fiiliksen. Brändivideon ydin ei ole yrityksen tuote tai palvelu, vaan enemmänkin yrityksen arvot.


Brändivideo on tapa tukea, vahvistaa tai uudistaa yrityksen brändiä.


Miksi brändivideo toimii?


Kaikista brändin vahvistamisen keinoista brändivideo on yksi voimakkaimmista. Brändivideo voi pitää sisällään kuvaa, ääntä ja grafiikkaa, jotka yhdessä pystyvät vaikuttamaan vahvasti katsojan tunteisiin sekä helpottamaan informaation sisäistämistä.


Videosisältöjen kulutus on jatkuvassa kasvussa ihmiset katsovat videoita keskimäärin 16 tuntia viikossa (Wyzowl) eli kahden kokonaisen työpäivän verran!


Liike ja ääni vangitsee katseen myös hektisessä ympäristössä, kuten sosiaalisessa mediassa, mikä tekee brändivideosta yhden ajankohtaisimman sekä tehokkaimman tavan rakentaa ja vahvistaa brändiä.Miten tehokas brändivideo syntyy?


Brändivideo tarvitsee tunnistettavan ja samaistuttavan brändin, eli jos sellaista ei ole, brändivideon luomista fiksumpaa on aloittaa perusteellisella brändäyksellä eli logon, värien, äänensävyn eli tone of voicen ja muiden tärkeiden elementtien miettimisellä. Mikäli vakaa brändi on jo olemassa, kannattaa brändivideota ehdottomasti hyödyntää!


Brändivideon tehtävä on kertoa brändin tarinaa. Tarinan koostamisessa täytyy palata takaisin alkuun. Pohdi ainakin seuraavia:


  • Mistä ja miten yritys sai alkunsa?

  • Miksi yritys päätettiin perustaa?

  • Mitä erityislaatuista yritys tarjoaa asiakkaalle?

  • Millaiset arvot ohjaavat yrityksen toimintaa?


Brändivideo toteutetaan brändielementtien pohjalta, sillä brändivideolla pyritään luomaan tietynlaista brändimielikuvaa. Näiden visuaalisten brändielementtien, kuten logon, värien ja fonttien täytyy tukea brändin tarinaa.


Brändivideo elää niin kauan kuin brändi itse


Siinä missä yksittäinen somemainosvideo toimii osana kampanjaa tietyn ajanjakson ajan, elää brändivideo ajankohtaisena kautta brändin olemassaolon. Mikäli brändiin ei tule muutoksia kuluvien vuosien aikana, pystyt hyödyntämään brändivideota vielä tulevaisuudessakin ja se jos jokin on fiksu investointi.


Haluatko tukea, vahvistaa tai uudistaa yrityksesi brändiä? Mahtavaa!

Bazar Helsinki tuottaa terävimmät brändivideot parhaimpaan hintaan! 😊

33 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page