top of page
  • Writer's pictureBazar

Instagram feed – mikä se on ja kuinka sellainen suunnitellaan?


Muistatko ne ajat, jolloin puhelimella napattiin kuva kauniista ruskalehdistä ja ladattiin se sellaisenaan Instagramiin? Ehkä, tai sitten olet syntynyt suoraan uuden aikakauden Instaan, joka on sisällöntuottajien ja sosiaalisen median ammattilaisten työpaikka. Sisällön laatu on viime vuosien aikana ottanut vähintäänkin metrin harppauksia – mutta älä huoli, sinun ei tarvitse tuottaa huippulaatuista kuvaa kahmiaksesi seuraajia. Ole oma, ihana itsesi ja kiinnitä huomiota muutamiin seikkoihin ennen kuvan julkaisemista. Bazar Helsinki jakaa alla vinkit, jotka kannattaa ottaa haltuun.


Mikä on Instagram feed?


Kun julkaiset kuvia tai videoita omalle Instagram-tilillesi, luot feediä. Instagram feed on siis kaikista julkaisuistasi koostunut galleria, jonka yksi tärkeimmistä tehtävistä on vetää puoleensa seuraajia ja tuoda esille persoonaa. Kun feedin suunnitteluun jaksaa nähdä hitusen vaivaa, miellyttää lopputulos usein myös potentiaalisen asiakkaan silmää. Instagram feed on yrityksestä kertova käyntikortti: huoliteltu feed antaa ensivaikutelman yrityksestä, joka tekee tehtävänsä hyvin ja huolellisesti – kun taas sotkuinen sekamelska saa aikaan fiiliksen huolimattomasta toimijasta. Kumpi sinä haluat olla?


Suunnittele kiinnostava Instagram feed


Nykyään Instagram on visuaalisen sisällön kehto. Kun koko sovellus saa voimansa kauniista kuvista, inspiroivista videoista ja hauskoista reelseistä eli keloista, pysyy pinnalla ainoastaan panostamalla sisällön laatuun. Laadukas sisältö hukkuu helposti huonosti suunniteltuun feediin.Instagram feed on kuin sisällön esikatselu. Huonolaatuiset, toinen toistaan toistavat ja samasta kuvakulmasta otetut kuvat antavat tylsän ensivaikutelman – miksi avata tylsiä kuvia luovan ja kiinnostavan tekstin toivossa? Instagram feed on keino tuoda ammattitaito esiin heti ensi kättelyssä.


1. Määritä yhtenäinen teema


Mieti ensin se, millaista sisältöä aiot tuottaa Instagramiin. Tuleeko feedisi koostumaan esimerkiksi ruokakuvista, kosmetiikasta tai tavallisesta arjesta? Vaikka aitous viehättää, kannattaa kuvat käyttää läpi kevyen editoinnin, jotta sisältö noudattaa yhtenäistä teemaa. Helpoin tapa on valita feedien kuville filtteri esimerkiksi sovelluksesta VSCO. Jokaisen kuvan ei tarvitse olla sävyltään identtinen, vaan pienikin pilkahdus teemaväriä sitoo kuvat kauniisti yhteen. Hae googlesta hakusanalla VSCO Instagram Themes ja inspiroidu!


2. Sommittele kuvat fiksusti


Kuvien sommittelussa auttaa erilaiset esikatselusovellukset, joita ovat esimerkiksi Preview, Unum sekä Garny. Käytä näitä ilmaisia työkaluja hyödyksesi. Kuville valittu teema ei tee feedistä yhtenäistä, mikäli sommittelu sekoittaa pakan. Unohda pelkät selfiet tai samasta kuvakulmasta otetut kuvat – parempi järjestys on vuorotellen kuva omasta pärstästä ja jostain muusta. Joku muu kuva voi olla esimerkiksi Canvalla tehty quote eli mietelausekuva tai kuva vaikkapa olohuoneen sisustuksesta.


3. Käytä apunasi valmispohjaa


Valmispohjat voivat olla oikotie onneen. Muutamalla kympillä ja Canva-taidoilla saat rakennettua valmispohjan ympärille silmää miellyttävän 9-21 kuvan feedin. Kokeile hakea Pinterestistä hakusanalla Instagram Feed Templates ja tadaa! Voit selata valmispohjia, joita pystyy ostamaan ja editoimaan pohjasta riippuen esimerkiksi Photoshopilla tai Canvalla. Mikäli käytät valmispohjaa, älä missään nimessä ainoastaan sijoita kuvia merkityille paikoille, vaan muokkaa pohjaa rohkeasti.


Huomioi kuitenkin, että pohjia käyttävät muutkin – et halua feedisi näyttävän samalta kuin naapurin Minnalla. Valmispohjia parempi ratkaisu on teettää Instagram Feed ammattilaisella, sillä valmispohjat sellaisenaan kattavat feedin ainoastaan muutamaksi viikoksi eteenpäin. Mikäli tällä hetkellä feedisi näyttää lähinnä sotkulta tai ammottaa tyhjyyttään, auttaa Bazar Helsinki sinua mielellään!


Bazar Helsinki auttaa, mikäli yrityksen Instagram feed ei vakuuta


Instagram feed voi olla monen kohdalla kompastuskivi. Pitäisikö sen olla tumma, vaalea vai kenties värikäs? Feedejä on monenlaisia, eikä ole olemassa yhtä oikeaa tapaa suunnitella ja sommitella. Se, mikä toimii toisella, ei välttämättä toimisi ikikuuna päivänä sinulla. Kun homma tuntuu takkuavan, rientää apuun Bazar Helsinki. Soita rohkeasti numeroon 020 127 9991 tai laita viestiä alta löytyvällä yhteydenottolomakkeella, niin tavataan!


1 627 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page