top of page
  • Writer's pictureBazar

Instagram-videomainonta – vältä nämä virheet

Kaikkihan sitä tekevät. Instagram-videomainonta on tehokas tapa kiinnittää potentiaalisen asiakkaan huomio, sillä liikkuva kuva usein vangitsee katseen paikallaan olevaa kuvaa tehokkaammin. Mainonnassa on kuitenkin helppo sortua sudenkuoppiin, mikäli videomainonta Instagramissa ei ole tuttua. Bazar Helsinki on koonnut alle muutamia vinkkejä, joilla pääset alkuun! 😊

Videomainonnassa tärkeintä on:

  • Vangita huomio sekunneissa. Aikaa ei ole hukattavaksi, sillä kiireisten somettajien huomio herpaantuu nopeammin kuin uskoitkaan. Alle minuutin mittainen videomainos toimii lähestulkoon missä tahansa kanavassa parhaiten.

  • Välittää yksi pääviesti. Yhden yksinkertaisen viestin välittäminen on fiksumpaa sen sijaan, että koettaisi kertoa katsojalle kaiken kerralla. Valitse toiminto, jonka ohjaat katsojan tekemään, kuten tuotteen ostaminen tai sivustolla vieraileminen.

  • Huomioida mobiililaitteiden käyttäjät. Tärkeintä on optimoida videomainos sopivaksi mobiililaitteelle, eli harkitse esimerkiksi pystysuuntaista videota, joka toimii myös ilman ääntä ja sisältää tekstitykset.


Instagramissa mainostaminen onnistuu sekä kuvalla että videolla. Instagram-videomainonta voi kuitenkin saada aikaan jopa kolme kertaa enemmän sitoutumista kuin mainonta kuvalla, mikä tekee videomarkkinoinnista kannattavaa.


Instagram-videomainonta – sen yleisimmät virheetVaikka olet vakuuttunut videomainonnan hyödyistä, ei tuumasta toimeen kannata ryhtyä ilman suunnitelmaa. Mieti, millä ja miten kuvaat videon, mikä on mainoksen pääviesti ja ketä haluat sillä puhutella? Osaatko editoida, vai tarvitsetko siihen ulkopuolisen apua?


Instagram-videomainonta on oikein tehtynä erittäin kustannustehokas tapa markkinoida, mutta se voi myös olla pelkkä rahareikä. Laadukkaan videon lisäksi tarvitset osaamista markkinointityökalun käytöstä, jotta voit kohdentaa mainoksen juuri oikealle yleisölle.


Kukaan ei ole seppä syntyessään. Bazar Helsinki on videotuotannon ammattilainen, jonka näkemystä ja apua voit pyytää aina. Käydään nyt kuitenkin läpi yleisimmät virheet:


1. Luot Instagram-videomainoksen, joka kestää niin kauan kuin säännöt suo


Saatat ajatella, että mitä pidempi videomainos, sitä paremmin ehdin vakuuttaa asiakkaan. Tämä ajattelutapa ei kuitenkaan tuo sinulle toivottuja tuloksia.


Maksimipituus syötteen videomainokselle on 120 sekuntia eli tasan kaksi minuuttia. Instagram-videomainos voi toki sääntöjen mukaan olla kahden minuutin mittainen, mutta Hubspotin tekemän tutkimuksen mukaan parhaiten menestyvät 26 sekuntin pituiset videot. Somettajilla ei ole aikaa eikä intoa katsoa pitkiä videoita mainostajilta.


Tiesitkö, että ihmisaivot prosessoivat liikkuvaa kuvaa nopeammin kuin esimerkiksi tekstiä?

2. Julkaiset videomainoksen ilman tekstitystä


Ihmisistä jopa 83 % katsoo videoita ilman ääntä eikä ihmekään, miksi kukaan haluaisi juna- tai bussimatkalla saada muiden matkustajien katseet kääntymään? Videomainos nähdään useimmiten mobiililaitteella, joten videomainoksen optimointi mobiilikäyttäjälle sopivaksi on kenties tärkein vaihe koko mainoksen suunnittelussa.


Ideoi videomainos niin, että sen pääviestin ymmärtää myös ilman ääntä.

Jos videossa kuitenkin on ääni, huomioi äänen laatu. Ulkona kuvattaessa ääneen vaikuttavat muun muassa sade ja tuuli, jolloin ulkoisen mikrofonin, kuten nappimikrofonin käyttö on perusteltua.


3. Instagram Stories jää hyödyntämättä


Haluatko jättää hyödyntämättä maailmanlaajuisesti 500 miljoonan käyttäjän yleisön? Tuskinpa. Instagram Stories -ominaisuus on päivittäisessä käytössä sadoilla miljoonilla ihmisillä. Instagramin käyttäjistä 70 % katsoo tarinoita päivittäin, mikä tekee siitä todella tehokkaan väylän tuoda omaa tuotetta tai osaamista esille. Jopa 25 % swaippaa ylös sponsoroidusta tarinasta tutkiakseen lisää mainostettua tuotetta tai palvelua.


Yksittäisen videomainoksen pituus Instagram Storiesissa voi olla 15 sekuntia, eli mainoksen on tehtävä vaikutus potentiaaliseen asiakkaaseen hyvin lyhyessä ajassa. Herätä katsojan mielenkiinto siis ensimmäisen 3 sekuntin aikana, ja lisää yrityksen logo sekä muut brändielementit heti alkuun,4. Et kiinnitä huomiota pikkukuvaan


Videoiden automaattinen toisto saattaa olla pois päältä, jolloin käyttäjä katsoo ainoastaan sellaisen videon, jonka pikkukuva eli ikään kuin videon kansikuva herättää hänen mielenkiintonsa. Pikkukuvan ei tarvitse olla monimutkainen, vaan ainoastaan esimerkiksi selkeä pätkä videosta kera katseen vangitsevan otsikon riittää tekemään vaikutuksen.


Instagram-videomainonta tarvitsee toimiakseen laadukkaan videon


Laadukkalla videolla tarkoitetaan nyt hyvälaatuista videota, jota ei ole kuvattu oman kodin takapihalla puhelimella. Instagramiin ja muihin kanaviin tuotetaan tänä päivänä niin ammattitasoista sisältöä, ettei monia vuosia sitten menestynyt video mitä todennäköisemmin toisi tuloksia nykyään.


🎬 Meiltä saat videotuotannon ammattilaisen käyttöösi sopivaan hintaan maksat ainoastaan tehdystä työstä! Olemme toteuttaneet vaikuttavia videoita muun muassa Kiinteistömaailmalle ja Bistrot Chicille. Videotöitämme pääset katsomaan täältä.


61 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Комментарии


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page