top of page
  • Writer's pictureBazar

Kauniit Instagram-kuvat: sisällöntuottajan vinkit

Instagram on rakastettu sovellus, joka löytyy lähes jokaisen luurista. Suurin osa yrityksistä tietää Instagramin tarjoamat bisnesmahdollisuudet, mutta empii sovellukseen liittymistä tai sinne päivittämistä kovan tason takia esimerkiksi monet vaikuttajat tuottavat Instaan ammattitasoista sisältöä, mikä saa tavalliset tallaajat perääntymään: enhän minä osaa tuollaisia kuvia ottaa! On kuitenkin täysin totta, että myös nämä valokuvaajat sekä sisällöntuottajat ovat aloittaneet tärähtäneistä, kulahtaneen keltaisista ja hassusti sommitelluista kuvista. Haluatko vapauttaa oman sisäisen sisällöntuottajasi? Bazar Helsinki jakaa sinulle seitsemän vinkkiä, joista on varmasti hyötyä.


Hyvät Instagram-kuvat vauhdittavat myyntiä


Instagramiin mennään ihastelemaan kauniita asioita, ostamaan samoja vaatteita kuin IG-kuvan vaikuttajalla ja etsimään inspiraatiota kauniit Instagram-kuvat kiinnittävät kiireisen selailijan huomion. Kun mielenkiinto on herätetty hyvien kuvien avulla, on helpompi siirtää potentiaalisen asiakkaan kiinnostus myös esimerkiksi kuvissa esiintyviin tuotteisiin. Tuotekuvien sekaan kannattaa ujuttaa myös fiiliskuvia ja quoteja, joita ihmiset jakavat ystävilleen. Panosta siihen, että kaikki Instagram-kuvat ovat profiilissasi samaa värimaailmaa sekä kertovat sellaista tarinaa, jota haluat välittää.


Voi kunpa silmillä saisi taltioitua hetkiä kuviksi. Se ei kuitenkaan ole mahdollista, joten tartu puhelimeen tai kameraan ja ota neuvot haltuun:


1. Kuvaa laadukkaalla kameralla


Puhelimet ovat ottaneet suuria harppauksia teknisten ominaisuuksiensa osalta. Mikäli kamera tuntuu liian isolta kertainvestoinnilta runkoineen ja linsseineen tai pelkkä ajatus monimutkaiselta tuntuvasta laitteesta kauhistuttaa, nappaa luuri käteen! Monet sisällöntuottajat kuvaavat kuvansa esimerkiksi iPhonella ja editoivat tämän jälkeen kuvan puhelimelle maksutta ladattavassa Lightroomissa. Millä tahansa simpukkapuhelimella ei kauniit Instagram-kuvat kuitenkaan synny.


Loistavia kamerapuhelimia ovat esimerkiksi iPhone 11 Pro, Huawei P30 Pro sekä Samsung Galaxy S20 Ultra.


2. Puhdista linssi ennen kuvausta


Onnistuneet Instagram-kuvat vaativat hyvän valon lisäksi puhdasta linssiä. Paraskin puhelin tai kamera saa aikaan suttua linssin ollessa likainen. Kamera välttyy pahimmilta rasvanäpeiltä linssinsuojan ansiosta, mutta puhelimessa sellaista ei ole. Hipelöimme puhelinta kuitenkin päivän mittaan lähes joka nurkasta, jonka vuoksi puhelimen kamera kannattaakin sipaista puhtaaksi esimerkiksi hihansuun avulla. Kokeile ja katso, kuinka kuva kirkastuu silmissä!


3. Vältä pilvetöntä taivasta ja pimeää


Valokuvaaminen on valoilla ja varjoilla leikkimistä. Mikäli kuvaat puhelimella, napauta sormella puhelimen ruutua eri kohdista, jotta saat aikaan parhaan valotuksen sekä tarkennuksen oikeaan kohtaan. Luonnonvalo on kuvauspuuhissa parasta herkkua vältä kuitenkin täysin suoraa auringonvaloa, joka on usein voimakkaimmillaan pilvettömällä säällä aamu- ja keskipäivän aikaan.


Pimeällä kuvaaminen vaatii tarkkuutta. Hämärällä parhaiten onnistut kameralla, mutta esimerkiksi ystävän auttaessa oman puhelimensa taskulampulla tai kuvausvalojen kanssa onnistuu hämäräkuvat myös tarpeeksi laadukkaalla puhelinkameralla. Älä käytä puhelimen salamaa pimeällä kuvatessasi.


4. Kokeile eri kuvakulmia


Puhelimen kameralla otetut kuvat saavat parhaiten perspektiiviä eri kulmakulmista: etenkin sellaisista, jotka lähestyvät esimerkiksi kuvattavaa tuotetta hieman viistosta. Viiston kanssa on kuitenkin oltava tarkkana, jotta kuvakulma ei pääse liian alas. Pieni yläviisto toimii usein paremmin kuin jyrkkä alaviisto. Se kuvakulma, joka toimii täydellisesti ympyrän muotoiselle tuotteelle ei edusta lainkaan neliön muotoista purnukkaa kokeilemalla opit, mistä kuvakulmasta tuotetta kannattaa lähestyä. Edustavat Instagram-kuvat tuovat esiin sharppeja reunoja, värejä ja muotoja.


5. Älä tyydy ensimmäisiin otoksiin


Ensimmäisten otosten aikana vasta kokeilet sommittelua sekä leikit kuvakulmilla, valoilla ja varjoilla. Muuta aina yhtä asiaa, älä kaikkea kerralla: lähesty kuvattavaa asiaa eri kuvakulmasta, ota mukaan esimerkiksi rekvisiittana toimiva kukka, valota vähemmän tai vaihda hitusen sommittelua. Kymmenistä kuvista usein vain muutama onnistuu sisällöntuottaja saattaa räpsiä jopa sata kuvaa saadakseen sen yhden täydellisen. Kun et tyydy ensimmäisiin otoksiin vaan vaadit itseltäsi kerta kerralta enemmän, visuaalinen silmäsi harjaantuu ja kehityt kuvaajana takuuvarmasti.


6. Editoi värimaailmaa ja pienet virheet


Instagram-kuvat ovat yhtenäisiä silloin kun jokaisesta löytyy samoja sävyjä. Yhtenäisistä kuvista koostuva profiili on tunnistettavissa ja brändiin helposti yhdistettävissä. Mikäli kuvan manuaalinen muokkaus ei ole juttusi, käytä filttereitä. Vältä Instagramin omia filttereitä: niiden sijaan kokeile esimerkiksi VSCO-sovellusta.


Kauniit Instagram-kuvat on kuitenkin äärimmäisen helppo viimeistellä myös puhelimelle maksutta ladattavalla Lightroomilla. Editoi valoa ja kontrastia rohkeasti, mutta varo valkoisen puhkipalamista. Toinen maininnan arvoinen sovellus helppoon kuvanmuokkaukseen on Snapseed.


Ihmiset arvostavat aitoutta. Kuvista ei kannatakaan siis editoida kaikkia luonnollisia “virheitä”, vaan poistaa ainoastaan likatahrat ja muut häiritsevät läntit, joita kuvaustilanteessa ei ole huomannut. Kokeile virheiden korjaamiseen esimerkiksi sovellusta Touchretouch.


7. Sovittele kuva Previewiin ja sommittele Instagramissa


Kuvia ei kannata vain lätkiä pitkin Instagram-profiilia, vaan pienelle suunnitelmallisuudelle on usein paikkansa. Kun Instagram-kuvat on editoitu, kokeile niiden sijoittelua Preview-sovelluksessa. Sovelluksen avulla hahmotat, miltä Instagram-kuvat tulevat näyttämään profiilissasi: sopivatko ne yhteen vai saako kaksi rinnakkaista kuvaa aikaan sekamelskan? Voit vapaasti vaihdella kuvien paikkaa ja katsoa, mikä toimii minkäkin kuvan rinnalla parhaiten.


Kun päätät julkaista kuvan, sommittele sitä vielä Instagramissa voit rajata, kääntää ja vääntää kuvaa parhaalla katsomallasi tavalla. Instagramissa on mahdollista muokata myös esimerkiksi kuvan kaltevuutta.


Bazar Helsinki tekee kaiken tämän myös puolestasi


Kauniit, myyvät Instagram-kuvat vaativat harjoittelua. Etenkin yksinyrittäjien arki on kiireistä, eikä aikaa valokuvaamisen harjoittelulle välttämättä jää. Mikäli kaipaat laadukkaita kuvia nopeallakin aikataululla, jeesaa Bazar Helsinki mielellään. Bazarin tiimistä löydät muun muassa bloggaavan sisällöntuottajan! Lue meistä lisää täältä.


39 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page