top of page
  • Writer's pictureBazar

Millainen on hyvä tuote-esittelyvideo?

Markkinat ovat pullollaan tuotteita. Suurin osa tuotteista on samankaltaisia keskenään, eli aina löytyy jostain kilpaileva tuote. Koska kilpailevat yritykset haluavat saada saman asiakasryhmän huomion, täytyy joukosta pyrkiä erottumaan. Tuote-esittelyvideo on tehokas tapa erottua, jäädä mieleen ja vakuuttaa. Seuraavaksi avaamme sinulle tarkemmin sitä, millainen hyvä tuote-esittelyvideo on. 😊👇


Hyvä tuote-esittelyvideo ei kerro mikä, vaan miksi ja miten.


Hyvän tuote-esittelyvideon kolme tunnusmerkkiä


Tuote-esittelyvideo vaatii suunnittelua. On pohdittava, miten tuote voidaan tuoda esille parhaalla mahdollisella tavalla, kuinka muista vastaavista tuotteista pystytään erottumaan ja miten potentiaalinen asiakas saadaan ymmärtämään tuotteen tärkeimmät käyttötavat sekä ominaisuudet, jotka ratkaisevat asiakkaan ongelman.


1. Tuotteen käyttötavat tulevat esiin


Tärkeintä on kertoa katsojalle, minkä ongelman tuote ratkaisee. Tuotteen kehityshistoria tai sen tekniset ominaisuudet eivät ole hyvän tuote-esittelyvideon keskiössä. Videon tehtävä on antaa potentiaaliselle asiakkaalle syy ostaa mikä tekee tuotteesta niin hyvän, että hän käyttäisi rahansa siihen? Miksi tuote on olemassa ja ketä varten?


2. Videon pituus on harkittu


Lyhyet, ytimekkäät videot ovat tehokkaita, sillä tänä päivänä ihmiset eivät jaksa keskittyä yhteen asiaan kovin pitkään. Hyvä tuote-esittelyvideo on pituudeltaan pääsääntöisesti noin 1-2 minuuttia. Lyhyet videot toimivat niin somessa kuin verkkosivuillakin.


3. Videon laatu vastaa tuotteen laatua


Epäselkeä ja huonolaatuinen video ei anna laadukasta kuvaa tuotteesta. Videon laatuun kannattaa siis panostaa. Laadukas puhelinkamera voi yhdessä hyvän suunnittelun ja sommittelun, tehokkaan studiovalaistuksen sekä muiden oheistarvikkeiden, kuten kolmijalan, kanssa saada aikaan näppärän tuote-esittelyvideon.


Usein on kuitenkin fiksumpaa jättää tuote-esittelyvideo ammattilaisen hommaksi. Mitä ammattimaisemmalta video näyttää, sitä uskottavammalta tuote ja koko brändi vaikuttaa.Milloin tuote-esittelyvideo on fiksu vaihtoehto?


Oli kyseessä sitten kynttilä, vasara tai monimutkainen uutuustuote, tuo tuote-esittelyvideo sen parhaat puolet esiin ihmisiä kiinnostavalla ja huomiota herättävällä tavalla. Etenkin tuotteen ollessa esimerkiksi ainoa laatuaan, vaikeasti selitettävä tai sellainen, johon voi uskoa vasta sen nähtyään, on tuote-esittelyvideo todennäköisesti kaikista kannattavin vaihtoehto tuotteen esille tuomiseen.


Tuote-esittelyvideo pähkinänkuoressa


Hyvä tuote-esittelyvideo kiinnittää potentiaalisen asiakkaan huomion heti ensimmäisestä sekunnista. Se on kiinnostava, vakuuttava ja myyvä. Videon tulee olla tarkkaan suunniteltu, tarpeeksi lyhyt ja ytimekäs sekä laadultaan tuotteen veroinen.


Tiesitkö, että Bazarilta saat kaikki tarvitsemasi video-, kuva- ja tekstituotannot saman katon alta? Pyydä tarjous tuote-esittelyvideosta, joka kääntää päät!
83 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page