top of page
  • Writer's pictureBazar

Millainen on somessa toimiva videomainos?

Somettajien aivot suodattavat sisältöä vauhdilla. Sosiaalinen media on paikka, jossa mainostajan on tehtävä lähtemätön vaikutus samantien potentiaalinen asiakas ei jää odottelemaan, että mainosvideo muuttuu mitäänsanomattomasta mielenkiintoiseksi.


Videomainonta on mainostajan näkökulmasta kannattavaa, sillä videoiden kulutus on jatkuvassa kasvussa. Videoilla voidaan välittää tunteita, kertoa tarinaa ja havainnollistaa tuotteen tai palvelun käyttöä huomattavasti helpommin kuin liikkumattomalla kuvalla. Somessa toimiva videomainos ei kuitenkaan ole samanlainen verrattuna esimerkiksi televisiossa mainostettavaan videoon, jota katsoja ei voi vaihtaa toiseen tai pysäyttää.


Bazar Helsinki tuottaa videoita jatkuvalla syötöllä sosiaaliseen mediaan, sillä yritykset ovat ymmärtäneet somessa toimivien videomainosten hyödyn kohderyhmän tavoittamisessa. Lue alta, millainen on somessa toimiva videomainos!Somessa toimiva videomainos herättää katsojan huomion kolmessa sekunnissa, ja kestää kokonaisuudessaan alle 30 sekuntia.

Videomainos täytyy optimoida mobiililaitteelle


Kun katsot matkustajia bussissa, junassa tai taksissa, mitä he tekevät? Selaavat tietysti sosiaalista mediaa. Harvalla on kannettava kourassa julkisessa liikenteessä tai kauppajonossa, kun taas älypuhelin löytyy jokaisen taskusta. Somessa toimiva videomainos on sellainen, joka on suunniteltu mobiililaitteen käyttäjää varten.


Pidä huolta siitä, että mainoksen viesti välittyy myös ilman ääntä, sillä 98 % kaikista somevideoista katsotaan äänettömänä. Videon tekstitykselle on usein paikkansa. Tämän lisäksi kannattaa suosia koko mobiililaitteen ruudun kokoista pystyvideota tai 1:1-videota, joka on malliltaan neliö. Muista sijoitella videon elementit tarpeeksi suuriksi ja mieti esinäyttökuva huolellisesti, sillä kaikki videot eivät ala pyörimään automaattisesti.


Ensimmäiset sekunnit ratkaisevat


On tutkittu, että katsojat jatkavat videon katsomista todennäköisemmin pidemmälle, mikäli ensimmäiset kolme sekuntia tekevät vaikutuksen. Miksi jäisit itsekään ihan ookoon sisällön pariin, kun voit skrollata syötettä hitusen alaspäin ja katsoa videota, joka vaikuttaa kiinnostavalta jo heti alussa? Swaippaat taatusti ohi myös sellaisesta pätkästä, jossa tekstityksiä ei ole ja videon viesti jää epäselväksi. Somettajalla on Instagramissa, Facebookissa ja TikTokissa niin paljon valinnanvaraa, ettei mukiinmenevä sisältö riitä.


Mainoksen sisältö sekä brändi jäävät katsojan mieleen paremmin, kun mainosvideo pitää otteessaan tarpeeksi kauan. Älä siis jätä videon loppuun kaikkea tärkeää tietoa, vaan tee asiasi selväksi jo videon alussa, sillä sosiaalisessa mediassa esitettäviä pätkiä harvoin katsotaan loppuun asti. Jos jätät toimintakehotteen sekä pääviestin viimeisille sekunneille, menee mainos suurimmalta osalta ohi. Heitä rahat mieluummin ulos vaikka ikkunasta! Bazar Helsinki on täällä sinua varten silloin, kun haluat tavoittaa kohderyhmäsi kustannustehokkaasti laadukkalla videolla.

Somessa toimiva videomainos ei välttämättä tee taikojaan töllössä tai toisinpäin


On tärkeää suunnitella video erikseen sen mukaan, missä kanavassa se aiotaan esittää. Somessa toimiva videomainos laittaa faktat tiskiin heti ensimmäisten sekuntien aikana ja antaa katsojan fiilistellä vasta lopussa, kun taas perinteinen TV-mainos aloittaa videon tarinankerronnalla, jonka jälkeen tuodaan esille brändin pääviesti. Voit huomata, ettei töllöön tehty mainos toimi välttämättä laisinkaan sosiaalisessa mediassa tai toisinpäin. Videota suunniteltaessa on hypättävä hetkeksi kohderyhmän saappaisiin ja tutkittava sitä kanavaa, jossa he viettävät aikaansa. Näin videosta saadaan juuri heitä puhutteleva mainos, joka tekee tehtävänsä yhtenä parhaana markkinoinnin työkaluna.


Bazar Helsinki tuottaa videot jokaiseen kanavaan


Somessa toimiva videomainos on siis ennen kaikkea lyhyt, äänetön ja teksitetty sekä mielenkiinnon oitis herättävä. Ammattilainen tietää, millainen sisältö sopii mihinkin kanavaan, ja kykenee tarvittaessa optimoimaan jo luotua materiaalia toiseen kanavaan sopivaksi myös jälkeenpäin. Me Bazarilla tuotamme laadukkaat videot niin Facebook-mainokseen, Instagram-postaukseen kuin vaikkapa telkkuunkin! Bazar Helsinki on aikasi arvoinen mainostoimisto Helsingissä, ota yhteyttä ja tule kaffelle vaikka jo heti huomenna!


148 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page