top of page
  • Writer's pictureBazar

Näin tehdään mainosvideo – lue ammattilaisen vinkit

Videomarkkinointi on tapa tuoda yrityksen ääni ja tuotteen tai palvelun tarina esiin, mutta kuitenkin joukosta erottuminen saattaa olla hyvin hankalaa tänä päivänä. Kun haluat nimenomaan mainostaa tuotetta tai palvelua, on mainosvideo loistava vaihtohto. Kuinka hyvä mainosvideo syntyy? Me kerromme sen sinulle seuraavaksi!Markkinointivideo vai mainosvideo?


Nämä kaksi kaverusta kuulostavat suorastaan kaksosilta, mutta todellisuudessa markkinointivideo ja mainosvideo ovat kaksi eri asiaa.


Näillä hyvin saman tapaisilla videoilla on eri tavoitteet: markkinointivideolla haetaan näkyvyyttä ja rakennetaan brändiä, mainosvideolla kasvatetaan myyntiä.


Vaikka markkinointivideon ja mainosvideon pääasiallinen tarkoitus on eri, usein esimerkiksi mainosvideo myynnin ohella myös rakentaa brändiä. Mainosvideo saattaa kertoa tarkemmin vaikkapa yhdestä tuotteesta tai palvelusta, kun taas markkinointivideo käsittelee laajempaa kokonaisuutta.Hyvä mainosvideo syntyy suunnittelusta


Tarvitset videoon punaisen langan tarvitset alun, keskikohdan ja lopun tarinalle. Ilman suunnitteluvaihetta katoaa punainen lanka varsin helposti jo alkumetreillä.

Mieti kohderyhmä, millainen reaktio kohderyhmän henkilöillä halutaan saada aikaan ja missä kanavassa mainosvideo aiotaan esittää. Pohdi, onko tarvetta tekstitykselle tai äänikerronnalle ja jos on, kuinka se toteutetaan? Älä myöskään unohda käsikirjoitusta!


Ota huomioon, että esimerkiksi valittu kanava (kuten Instagram tai YouTube) määrittää osan teknisistä seikoista kuten videon kestosta.
Valitse kohderyhmä, ja luo mainosvideo vain heille


Heti alkuun kannattaa unohtaa sanonta "kaksi kärpästä yhdellä iskulla". Pääsääntöisesti ei ole fiksua yrittää tehdä vaikutusta mainoksella sekä 20-vuotiaaseen että kuusikymppiseen. Mikäli haluat tavoittaa useamman eri kohderyhmän, luo jokaiselle kohderyhmälle oma tarina eli oma mainosvideo.


Kohderyhmän määrittäminen on hyvin tärkeä vaihe. Mieti, näytetäänkö mainosta miehille, naisille vai molemmille? Ovatko asiakkaat kenties sinkkuja vai parisuhteessa olevia, onko heillä lapsia? Kohdennetaanko mainosvideo parikymppisille vai sittenkin nelikymppisille?


Kun olet valinnut kohderyhmän, on aika astua heidän saappaisiinsa ja miettiä, millainen lähestymistapa toimii juuri tätä kyseistä ihmisryhmää esimerkiksi nuorisoon saattaa purra ns. nuorisoslangi, kun taas vanhempi kansa ei ymmärrä sitä lainkaan.Ensin käsikirjoitus, sitten toteutus


Kuten sanottu, hyvä mainosvideo syntyy suunnittelusta. Suunnitteluvaihetta seuraa käsikirjoitus, josta käy ilmi videon sisältö eli ääni, kuva ja grafiikka. Käsikirjoituksen laatimiseen on fiksua ottaa avuksi videotuotannon ammattilainen, joka pystyy tuomaan tuotantoon asiantuntjian näkemyksen.


Videon käsikirjoitusprosessi koostuu neljästä vaiheesta:


  1. Synopsis → kuka tekee, mitä tekee ja miksi tekee?

  2. Treatment → laajempi kuva tarinasta sekä sen tunnelmasta.

  3. Henkilöhahmot → millaisia videon hahmot ovat?

  4. Juoni → tarinan alku, keskikohta ja loppu.


Vasta suunnittelun ja käsikirjoituksen jälkeen olet valmis tuumasta toimeen!

Pieni budjetti? Ei hätää! Mainosvideo Bazarilta sopivaan hintaan


Ehkä nyt jäit miettimään, mitä mainosvideo maksaa? Hintahaarukka on iso, sillä mainosvideon hinta riippuu täysin projektista ja tekijästä. Kyse voi olla 10 000 eurosta tai parista tonnista. Meillä maksat ainoastaan tehdystä työstä pystymme taatusti tarjoamaan sopivan hinnan myös laihempaan lompakkoon. Voit soittaa suoraan officelle numeroon 020 127 9991, tai pistäytyä vaikka paikan päällä kaffella! Katso kuitenkin ensin täältä, millaisia videotöitä olemme jo päässeet tekemään. 😊279 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page