top of page
  • Writer's pictureBazar

Miksi videomarkkinointi on kannattavaa vuonna 2021?

Oikein tehtynä videomarkkinointi vie viestin perille. Ihminen muistaa huomattavasti paremmin sisällön, jonka näkee, kuin sisällön, jonka lukee video on tehokas tapa jäädä potentiaalisten asiakkaiden mieleen. Erään tutkimuksen mukaan 72 % kuluttajista valitsisi videon etsiessään tietoa tuotteesta tai palvelusta.


Wyzowlin mukaan 85 % ihmisistä haluaisi nähdä enemmän videoita brändeiltä vuonna 2021.

Wyzowl kertoo myös, että YouTube ja Facebook ovat kaksi suosituinta alustaa videoiden julkaisulle markkinoijien keskuudessa, oli kyse sitten maksetusta mainonnasta tai orgaanisen eli ilmaisen näkyvyyden tavoittelemisessa. Videomarkkinointi on totta tosiaan kannattavaa tänä(kin) vuonna, mutta miksi? Bazar Helsinki on videotuotannon ammattilainen, joka kertoo sinulle seuraavaksi vastauksen tähän kysymykseen.


Instagram-videomarkkinointi
Videomarkkinointi Instagramissa on kannattavaa etenkin silloin, kun haluat tavoittaa nuoret tai keski-ikäiset. Instagram-videomainonta käynnistetään ja hallinnoidaan saman hallintatyökalun kautta kuin Facebook-mainonta, joten myös kohdennusvaihtoehdot ovat samat eli ikä, sukupuoli, ammatti, koulutus, kiinnostuksen kohteet jne. Videomainos Instagramissa sitouttaa usein jopa muita kanavia paremmin, mikä tekee siitä loistavan väylän videomarkkinoinnille.


Tästä syystä videomarkkinointi Instagramissa kannattaa:


→ Instagramin käyttäjistä 81 % käyttää sovellusta tuotteiden ja palveluiden etsimiseen (Instagram).


→ Kuluttajista 1/4 teki ostoksen nähtyään Instagram Storyn (Animoto).


→ Sovellusten käyttäjien kuluttama aika videoiden parissa on noussut 80 % (Instagram).


Etenkin Instagram Stories -mainonta usein kannattaa sisällyttää markkinointistrategiaan – jopa 500 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti katsoo tarinoita päivittäin. Esimerkiksi uudelleenmarkkinointi toimii Instagram Storiesissa varsin mallikkaasti. Tarinamainos voi vaikkapa muistuttaa tuotteista, joita potentiaalinen asiakas on käynyt verkkokaupassa silmäilemässä. Muistutus toimii hyvin myös ostoskoriin jätettyjen tuotteiden kohdalla.
Facebook-videomarkkinointi


Osuuko kohderyhmäsi kenties 25-34-vuotiaisiin? Videomarkkinointi Facebookissa tavoittaa parhaiten nuoret aikuiset. Miehiä palvelussa on 57 %, kun taas naisia 43 %. Facebook-videomarkkinointi hoituu Facebookin hallintatyökalun kautta, josta löydät myös kattavasti kohdennusvaihtoehtoja! Voit kohdentaa esimerkiksi iän, sukupuolen, ammatin tai kiinnostuksen kohteiden mukaan.


Tästä syystä videomarkkinointi Facebookissa kannattaa:


→ Viime vuonna 15 % kaikesta sisällöstä Facebookissa oli videota (Social Insider).


→ Tilit, joilla on yli sata tuhatta seuraajaa Facebookissa, julkaisevat 71 % videosisältöä (Social Insider).


→ Videot Facebookissa saavat 73 % enemmän sitoutumista kuin kuvat (BuzzSumo).YouTube-videomarkkinointiKun puhutaan videomarkkinoinnista, tulee ensimmäisenä mieleen taatusti kanavana YouTube. Videomarkkinointi YouTubessa on toimiva keino tavoittaa lähestulkoon kaiken ikäisiä, vaikka eniten videoita katsovat 18-34-vuotiaat. Videomainos YouTubessa näkyy ennen, jälkeen tai keskellä sitä videota, jota käyttäjä on katsomassa.


Tästä syystä videomarkkinointi YouTubessa kannattaa:


→ Maailmanlaajuisesti kuluttajista 83 % suosii YouTubea videosisällön katsomiseen (Hubspot).


→ YouTube on toiseksi vierailluin sivusto Googlen jälkeen (Hubspot).


→ YouTube-videoiden katsojista 70 % sanoo, että YouTuben ansiosta he ovat tietoisempia brändeistä (Hubspot).Miksi kaikki eivät käytä videota markkinoinnissa?


Videomarkkinointi on fiksu tapa kasvattaa tietoisuutta brändistä tai vaikkapa uudesta tuotteesta ja sen käytöstä. Vaikka suurin osa markkinoijista tietää videon tekevän ostopäätöksen tekemisestä helpompaa ja todennäköisempää, ei kaikki vieläkään käytä videota markkinoinnissa.


Syitä voi olla monia, kuten rahan tai ajan puute Bazar Helsinki tarjoaa kuitenkin ammattitaitoiset videopalvelut sopivaan hintaan, jotta jokaisella yrityksellä olisi mahdollisuus menestyä!


Yritys

  • ei tiedä mistä aloittaa,

  • kärsii ajan puutteesta tai

  • kokee videomarkkinoinnin liian kalliina.


Kuitenkin Wyzowlin mukaan 69 % heistä, jotka eivät käyttäneet videota osana markkinointia vuonna 2020, aikovat hyödyntää videomarkkinoinnin voiman tänä vuonna.


Laadukkaat videot tekevät markkinoinnista helppoa


Hyvin yleisenä markkinointitoimenpiteenä tunnettu videomarkkinointi on suosittu tapa tuoda esille omaa tuotettaan, palveluaan tai brändiään. Kilpailu katsojien huomiosta on kovaa on todettava, ettei huonolaatuisella tai "ihan ok" -tyyppisellä videolla pärjää. Videon laatuun sekä mobiilioptimointiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, mikäli tahtoo menestyä. Videomarkkinointi huonolla videolla on hukkaan heitettyä rahaa.


Haluatko yrityksellesi mainosvideon, joka vangitsee potentiaalisten asiakkaiden katseet? Hassu kysymys sinänsä, kukapa ei haluaisi. 😉 Bazar Helsinki tietää, kuinka videolla tehdään vaikutus! Soita officelle numeroon 020 127 9991 jo tänään 📲40 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page