Videomainonta on juuri se asia, johon kannattaa satsata nyt eikä myöhemmin. Vuosi 2021 tulee olemaan videomainonnan kulta-aikaa, sillä kuluttajat rakastavat katsoa videoita. Oli kyse sitten mistä tahansa tuotteesta, halutaan siitä usein nähdä video ennen tuotteen lisäämistä ostoskoriin – uudesta pölynimurista silmäillään sen käytöstä ja yksityiskohdista kertova tuotevideo sekä ihanasta mekosta katsotaan video, jossa malli esittelee vaatetta päällään. Myös koronavirus on vaikuttanut siihen, että kuluttajat shoppailevat verkossa. Kun ostoksia tehdään netissä niin, ettei tuotetta ole mahdollista hypistellä omissa käsissä, tekee yksityiskohtia esittelevä tuotevideo tehtävänsä ja saa asiakkaan ostamaan mitä todennäköisemmin kuin pelkkä kuva kera lyhyehkön tuotekuvauksen. Bazar Helsinki videotuotannon ammattilaisena kertoo sinulle seuraavaksi sen, miksi videot ovat in.
Lukuvinkki: Videomarkkinoinnin trendit vuonna 2021
Miksi videomainonta on tehokasta?
Wyzowlin mukaan 66 % ihmisistä katsoo tuotteesta mieluummin videon kuin lukee siitä kertovan tekstin. Tuotevideo onkin tärkeä osa markkinointia, sillä sen avulla voidaan myydä potentiaaliselle asiakkaalle paremmin tuotteen käyttötarkoitusta ja sitä, miksi tuote kannattaa ostaa. Videon avulla on mahdollista välittää tunteita, luoda tarpeita sekä havainnollistaa tuotteen käytön hyötyjä. Videomainonta tekee tehtävänsä silloin, kun video on toteutettu laadukkaasti ja sitä esitetään oikeassa kanavassa oikealle kohderyhmälle. Suurin osa lähestulkoon kaiken ikäisistä kuluttajista kuitenkin viettää aikansa verkossa, mikä tekee videomainonnasta tehokkaan työkalun yritykselle toimialasta riippumatta.
87 % videolla mainostavista markkinoijista sanoo, että videomainonta on tuonut lisää liikennettä verkkosivuille.
Videomainonta on tehokasta juurikin sen tunteita välittävän ja tarinoita tehokkaasti kertovan kykynsä vuoksi. Tunteet, reaktiot ja tarinat jäävät potentiaalisen asiakkaan mieleen paremmin kuin sellainen sisältö, joka ei saa kuluttajassa aikaan mitään fiilistä.
1. Esitä videosi siellä, missä kohderyhmäsi on
Kuten kaikki mainonta, toimii myös videomainonta parhaiten siellä, missä potentiaaliset asiakkaasi ovat. Määritä kohderyhmä eli mieti, kuka tuotettasi tai palveluasi tarvitsee ja miksi hän sen ostaisi sinulta. Tämän jälkeen osaat valita ne kanavat, joissa kohderyhmäsi viettää aikaansa. Esimerkiksi Twitterin mukaan video uudelleentwiitataan kuusi kertaa todennäköisemmin kuin kuva – joten, jos potentiaalinen asiakkaasi hengailee Twitterissä, kannattaa kokeilla videomainontaa siellä. Videoita jaetaan ystäville ja tutuille Twitterin lisäksi muun muassa Facebookissa, Instagramissa sekä Snapchatissa. Esimerkiksi TikTok-videoita jaetaan hyvin usein toiseen sovellukseen kuten yllä mainittuun Snäppiin.
Videomainonta keski-ikäisistä miehistä koostuvalle kohderyhmälle tekee tehtävänsä luultavasti huomattavasti paremmin Facebookissa, kun taas nuoret teinit ja aikuiset on helpompi tavoittaa trendikkäässä TikTokissa.
Kanava kannattaa huomioida jo videon tuotantovaiheessa. Vaikka Facebookissa onnistuu parin minuutin mittaisen videopätkän mainostaminen, laittaa Instagram rajan 60 sekuntiin. Mikäli pääkanavavalintasi on YouTube, voit pyytää ammattilaista koostamaan pidemmästä videosta lyhyemmät pätkät sosiaalisen median kanavia varten, jotta video tavoittaa mahdollisimman paljon potentiaalisia asiakkaita tärkeimmissä kanavissa.
2. Lisää toimintakehote jo videon alkuun
Videomainonta vaikkapa televisiossa on täysin erilaista kuin verkossa. TV-videomainosta ei voi skipata tai vaihtaa toiseen videoon, kun taas somessa kuluttajat selaavat usein mainosten ohi vauhdilla. Jotta saat potentiaalisen asiakkaan sormen pysähtymään, on videon herätettävä kiinnostus heti ensimmäisten sekuntien aikana. Koska videomainosta hyvin harvoin katsotaan loppuun saakka, on tyhmää sijoittaa toimintakehote ainoastaan videon viimeisille sekunteille. Tee katsojalle heti alkuun selväksi se, mikä asiasi on ja mitä toivot hänen tekevän → lisää toimintakehote siis sekä videon loppuun että sen alkuun.
Vidyard kertoo tutkimuksessaan, että 68 % ihmisistä katsoo videon loppuun asti, mikäli se kestää alle minuutin.
3. Mittaa oikeita asioita oikeassa kanavassa
Siinä missä Facebookissa videon katselukerran hinta on vain yhden sentin, kustantaa vastaava YouTubessa kuusi senttiä. Ajattelet taatusti, että Facebook vie tässä voiton! Et kuitenkaan välttämättä tiedä sitä, että Facebookille riittää 3 sekunnin katselu, kun taas YouTube mittaa yhdeksi katselukerraksi katselun, joka on kestänyt vähintään 30 sekuntia. Jos et tiedä näitä asioita, saatat vertailla kanavien toimivuutta virheellisesti. Onkin tärkeää huomioida kanavakohtaiset erot ja analysoida sen perusteella. Tutki esimerkiksi sitä, missä kohtaa videomainoksen katsominen on lopetettu ja pohdi miksi.
4. Älä unohda, että videoita katsotaan mobiililaitteella
Videon optimoiminen mobiililaitteelle on äärettömän tärkeää, sillä suurin osa katsojista selaa videoita puhelimellaan. Mobiilioptimointi huomioi muun muassa sen, että jopa 92 % videoista katsotaan ilman ääntä vaikkapa junassa matkalla kotiin ja näin ollen tekstitysten tärkeys korostuu. YouTuben mukaan yli 70 % palvelun videoista katsotaan mobiililaitteella, eikä ihme. Miksi kukaan odottaisi pääsevänsä kotiin katsomaan videota kannettavalta, kun voi päästä kiinnostavan tubettajan sisällön kimppuun jo kotimatkalla?
Videomainonta on kustannustehokasta oikein tehtynä
Brand Sence Companyn tutkimustuloksien mukaan palvelukokemuksen mielikuvallinen vaikutus on 30 % suurempi, mikäli siihen liitetään enemmän kuin yksi aisti. Viidestä aistista videomainonta stimuloi tehokkaasti etenkin näköä ja kuuloa. Äänitehosteiden avulla katsoja voidaan myös saada tuntemaan tuotteen rakenne tai tuntuma, mikä ei ole mahdollista tavanomaisella kuvalla. Liikkuva kuva ja tarina sekä ne tunteet tai reaktiot, jotka video sai aikaan, jäävät potentiaalisen asiakkaan mieleen. Videomainonta on tehnyt vaikutuksen olemalla kustannustehokas ja toimiva tapa tehdä markkinointia. Bazar Helsinki auttaa sinua mielellään, mikäli kaipaat tehokasta tekemistä ja tuloksia pienelläkin budjetilla – meillä maksat ainoastaan tehdystä työstä ilman ikäviä piilokuluja.
Comments