top of page
  • Writer's pictureBazar

Peilikamera vai peilitön kamera? Näin teet oikean valinnan

Järjestelmäkamera on valinta silloin, kun haluat pystyä mahdollisimman laadukkaaseen lopputulokseen. Järjestelmäkameroissakin on kuitenkin eroja tässä artikkelissamme syvennymme hieman peilikameran ja peilittömän kameran eroihin. Jos pähkäilet, onko pelikamera vai peilitön kamera parempi vaihtoehto, jatka lukemista!


Mikä on peilikamera? Entä mikä on peilitön kamera? Mikä kannattaisi valita ja miksi? Niinpä, kameran ostajalla on monia asioita mietittävänään, eikä peili suinkaan ole ainoa.


Peilikamera


Peilikamera on peilillinen järjestelmäkamera. Peilikameran sisällä on nimensä mukaisesti peili. Peilin tehtävä on heijastaa objektiivin läpi tuleva valo ylös niin sanottuun prismaan (ja ei, nyt ei puhuta suomalaisten suosimasta ruokakaupasta😂), josta se jatkaa etsimeen.


Miksi valita peilikamera?


Peilikamerassa on lyömättömänä pidetty optinen etsin. Peilikameran isompi koko saattaa myös istua suureen kouraan paremmin kuin sirompi peilitön kamera. Peilikamera usein voittaa peilittömän kameran akunkestossa.
Peilitön kamera


Peilitön kamera on peilitön järjestelmäkamera. Peilittömässä kamerassa ei ole valoa heijastavaa peiliä, vaan valo menee kuvakennon kautta kameran sähköiseen etsimeen.


Miksi valita peilitön kamera?


Peilitön kamera tuntuu kädessä huomattavasti kevyemmältä tai jos päätät lähteä vaikkapa reppureissaamaan ympäri maailmaa, painaa peilitön kamera repussa puolet vähemmän kuin peilikamera. Peilittömät kamerat ovat myös hiljaisempia, sillä etenkin monissa uusissa peilittömissä on sähköinen suljin, joka laukeaa äänettömästi.Makuasioista ei voi kiistellä


Peilikamera vs. peilitön kamera -kiistaan ei ole yhtä ainoaa vastausta. Peilitön kamera on saanut monet ajattelemaan, että peilikamera saisi vaipua unholaan, kun taas monet peilikameran kannattajat eivät ole vielä vakuuttuneet peilittömistä haastajista.


Kiista on siis vahvasti makuasia. Ison miehen käteen saattaa sopia paremmin peilikamera, kun taas kevyempi peilitön kamera on helpompi kuljettaa mukana vaikkapa maastossa kävellessä. Kannattaakin kokeilla molempia vaihtoehtoja ennen päätöksentekoa.


Kameraa ostaessa on huomioitava monia asioita


Ennen kuin ryntäät kamerakaupoille, on fiksua tutustua kameran erilaisiin ominaisuuksiin, jotta osaat valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan kameran. Se, mikä on paras vaihtoehto henkilökuvauksia tekevälle yrittäjälle, ei välttämättä toimi hyvin esim. luontokuvaajalla.


Pohdi myös, onko kameran ostaminen kannattavaa. Jos kameran käyttö ei ole tuttua, jaksatko tai ehditkö opetella alkeet itse?


Jos tuntuu, ettei kameran osto ole sittenkään ajankohtainen asia, voit ulkoistaa valokuvauksen alan ammattilaiselle eli tietenkin Bazarille.
567 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page