top of page
  • Writer's pictureBazar

Tuotekuvaus puhelimella – näin otat tuotekuvat itse


Digitalisaatio koronan vauhdittamana on vienyt loputkin yritykset verkkoon. Entisille kivijalkakauppiaille uusia haasteita ovat muun muassa tuotekuvat, tuotekuvaukset sekä verkkokauppa-alustan käyttäminen. Kun tuotteiden myynti tapahtuu verkossa niin, ettei asiakkaat pääse koskemaan tai katsomaan tuotteita, saattaa tuote jäädä ostamatta huonojen tuotekuvien vuoksi. Tuotekuvien kuvaamiseen käytetään usein kameraa, mutta jos budjetti on todella pieni, saattaa tuotekuvaus puhelimella olla vaihtoehto.


Kannattaako tuotekuvat ottaa itse?


Tuotekuvat ovat hyvin tärkeässä roolissa verkkokaupassa. Tuotekuvat ja tuotekuvaus vaikuttavat suuresti siihen, syntyykö kauppoja vai ei. Mikäli tuotekuvaus puhelimella ei ole tuttu juttu, voi olla fiksua antaa ammattilaisen valokuvata kameralla verkkokaupan tuotekuvat voit harjoitella tuotekuvausta puhelimella yrityksen muissa kanavissa.


👍 Kyllä, jos olet tehnyt esimerkiksi someen laadukasta sisältöä omalla puhelimella.

👎 Ei, jos et ole aiemmin kuvannut tuotekuvia tai aikasi ei riitä huolelliseen tekemiseen.


Tietenkin voit aina kokeilla! Lue alta vinkit tuotekuvaukseen puhelimella ja katso, millaiset tuotekuvat onnistut ottamaan. Jos et ole tyytyväinen lopputulokseen, pirauta meille.


Tuotekuvaus puhelimella kolmen vinkin avulla


Mikäli päädyt ottamaan tuotekuvat puhelimella, kannattaa huomio kiinnittää muutamaan asiaan. Valitettavasti edelleen näkee verkkokauppoja, joissa esimerkiksi värikkäät tuotteet on kuvattu vasten kuviollista taustaa tekokukka somisteena. Tuotekuvaus puhelimella onnistuu, kun käytössä on laadukas puhelin sekä kartonki, teippiä ja hyvä valaistus.


Vinkki 1: Valitse valkoinen kartonki tai lavasta tausta


Tuotekuvat kuvataan joko valkoista tai brändi-ilmeeseen sopivaa, värillistä taustaa vasten tai lavastetussa taustassa esimerkiksi pyykinpesunesteen tuotekuvaa varten on kiva luoda ympäristö, jossa se arjessakin on.


Tuotekuvaus puhelimella kannattaa alkuun ainakin harjoitella valkoista taustaa vasten. Kotistudion rakentaminen on helppoa, sillä tarvitset ainoastaan kartonkia, teippiä sekä valaistuksen. Aseta kartonki seinää tai tasaista esinettä vasten, kiinnitä se teipillä ja laita kuvattava tuote kartongin päälle. Voilà!


Jos käytät iPhonea, muista valita Muotokuva-mode alareunan valikosta, mikäli kuvaat lavastetussa taustassa. Näin pystyt tarkentamaan fokuksen tuotteeseen, ja kamera blurraa maltillisesti taustalla olevia esineitä.

Vinkki 2: Kuvaa ikkunoiden lähellä tai käytä kirkasta keinovaloa


Tuotekuvaus puhelimella vaatii entistäkin enemmän huomiota siihen, millainen tilan valaistus on. Suorassa auringonvalossa kuvaaminen kannattaa suosiolla unohtaa, mutta poutasäällä tuotekuvaus puhelimella onnistuu ulkonakin.


Sisällä kuvaa luonnonvalossa esimerkiksi suurten ikkunoiden läheisyydessä tai käytä kirkasta, mieluummin siniseen sävyyn taittavaa keinovaloa. Voit myös kokeilla valotelttaa esimerkiksi käsitöiden tai pienten esineiden kuvaamiseen.


Jos käytät iPhonea, kuvaruutua napauttamalla voit säätää keltaisesta ikonista valotusta jo kuvausvaiheessa. Valotusta säätämällä pystyt tuomaan kuvaan syvyyttä!
Vinkki 3: Käsittele tuotekuvat aina esimerkiksi Lightroomissa


Adobe Lightroom on ammattilaistenkin rakastama kuvankäsittelyohjelma, josta löytyy maksuton mobiiliversio Lightroom for mobile. Sen käyttäminen on varsin helppoa!


Vaikka muokkaamaton tuotekuva näyttäisi hyvältä otokselta, saa pieni hienosäätö sen usein näyttämään täysin erilaiselta muokatun kuvan rinnalla. Huomioi ainakin kaksi välilehteä Lightroomissa, kun muokkaat tuotekuvaa:


  1. Käy läpi huolellisesti Light-välilehti. Sieltä löytyvät Exposure, Contrast, Highlights, Shadows, Whites ja Blacks.

  2. Korjaa tarvittaessa värivirheet Color-välilehdessä. Temp- ja Tint-säätimillä saat esimerkiksi kellertävästä kuvasta raikkaamman sävyisen.


💡 Jos samanlaisia tuotekuvia on useita, kopioi asetukset. Voit kopioida yhteen kuvaan tekemäsi muokkaukset oikeasta yläreunasta painamalla "Copy Settings" ja myöhemmin toista kuvaa muokatessa samasta paikasta "Paste Settings".


Tuotekuvaus puhelimella vaatii aikaa ja kiinnostusta kuvausta sekä kuvankäsittelyä kohtaan


Mikäli ajattelit, että "nappaan kuvan ja laitan sen verkkokauppaan", on aika ottaa vaaleanpunaiset lasit pois päästä! 🤣 Alkuun sinun pitää pystyttää kotistudio ja räpsiä mitä todennäköisemmin kymmeniä ellei jopa satoja kuvia, joista valitset sopivan. Aikaa kuluu vielä kuvan jälkikäsittelyyn ja hei, siinä oli vasta yhteen tuotekuvaan käytetty aika.


Tuotekuvaus puhelimella on parhaimmillaan edullista rahana, mutta kallista aikana. Lopputuloksen on vaikea vetää vertoja ammattikalustolla otetuille tuotekuville, jonka vuoksi vaihtoehtoja kannattaa kartoittaa kunnolla.

289 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page