top of page
  • Writer's pictureBazar

Video on hitti, johon yrityksen kannattaa sijoittaa


Tällä hetkellä tehokkain tapa tehdä markkinointia on video. Yrityksen kannattaa sulautua sinne, missä potentiaaliset asiakkaat ovat: heistä suurin osa on tälläkin hetkellä selaamassa puhelintaan sosiaalisessa mediassa. Sormi pysäyttää vilisevän informaatiovirran videon kohdalla video kutkuttelee useampaa aistia tavalliseen liikkumattomaan kuvaan tai tekstiin verrattuna. Mikäli yrityksesi ei vielä mainosta videolla, on potentiaalisen asiakkaan sormen pysäyttävä video kilpailijasi video.


Verkot ovat täyttyneet videoista. On mahdollista, että vuoteen 2021 mennessä kaikesta verkossa tapahtuvasta viestinnästä 82 % tulee olemaan videoita. Video on hitti, johon yrityksen kannattaa sijoittaa toimialasta riippumatta eikä vasta vuoden kuluttua, vaan NYT.


Mitä hyötyä videosta on? Sen lisäksi, että video lujittaa yrityksen ja asiakkaan välistä luottamusta sekä saa sitoutumaan, on se myös loistava tapa parantaa hakukonenäkyvyyttä. Lue neljä syytä, miksi videomainonta kannattaa.


Videoita voidaan tuottaa monella eri tapaa riippuen tavoitteesta ja kohderyhmästä. Toimiva lähestymistapa voi olla esimerkiksi yritysvideo tai referenssivideo, mutta mitä nämä ovat? Bazar Helsinki on listannut alle muutamia tapoja toteuttaa myyvä video, joista sinun ei kuitenkaan loppujen lopuksi tarvitse tietää yhtäkään. Bazar Helsinki videotuotannon ammattilaisena osaa suositella juuri sinun kohderyhmääsi parhaiten iskevän lähestymistavan!


Selitysvideo


Piirrosmainen selitysvideo on korvaamaton markkinointiväline etenkin sellaisille yrityksille, jotka tuovat markkinoille uutta konseptia. Kun kyse on monimutkaisesta kokonaisuudesta, joka on aiheesta tietämättömän hankala sisäistää, on selitysvideo ylivertaisesti paras tapa avata asiaa ja myydä tuotetta tai palvelua. Ammattitaidolla tehty selitysvideo paketoi vaikeasti ymmärrettävän asian helposti sisäistettävään muotoon, jolloin asiakkaan on helpompi tehdä ostopäätös kukaan ei osta sikaa säkissä, eihän? Selitysvideo on ytimekäs, kiinnostava ja katsojalle hänen aikansa arvoinen noin minuutin mittainen pätkä.


Mitä hyötyä? Selitysvideo saa potentiaalisen asiakkaan ymmärtämään esimerkiksi sen tuotteen tai palvelun käyttöä, jota hänelle myydään.


Yritysvideo


Yritysvideo on kuin käyntikortti. Hyvä yritysvideo pukee yrityksen brändin sanoman kiinnostavaksi visuaaliseksi viestiksi. Kun lähdetään tavoittelemaan tiettyä tunnetilaa yritysvideon näkevässä potentiaalisessa asiakkaassa, on tutustuttava ensin omaan brändiin: onko brändi iloinen, hassutteleva vai vakava? Yritysvideo herättää eloon yrityksen tarinan ja kun tarina on kerrottu kiinnostavasti, haluaa katsoja kertoa siitä myös kaverilleen, serkulleen sekä tietysti mummolleen. Laadukas yritysvideo voikin vauhdittaa yrityksen myyntiä oikein olan takaa!


Mitä hyötyä? Yritysvideo kertoo potentiaaliselle asiakkaalle yrityksen arvoista sekä avaa tarinaa toiminnan takana tämä lujittaa luottamusta, sillä asiakkaat haluavat nähdä aitoutta.


Mainosvideo


Mainosvideo on tehokas tapa erottua kilpailijoista. Esimerkiksi yritysvideosta poiketen sen tavoitteena on selkeästi myydä tuotetta tai palvelua. Tänä päivänä potentiaalisten asiakkaiden huomiosta kilpaillaan kovaa mainosvideo saa katsojan pysähtymään huomattavasti tehokkaammin kuin liikkumaton kuva tai teksti. Etenkin kun tuotetta tai palvelua halutaan myydä vetoamalla potentiaalisen asiakkaan tunteisiin, on mainosvideo voittamaton! Hyvin tehty mainosvideo välittää tunteita ja saa katsojassa aikaan halutun reaktion.


Mitä hyötyä? Mainosvideo vauhdittaa tuotteen tai palvelun myyntiä ja kasvattaa yrityksen tunnettuutta.


Tuotevideo


Äh, auton takapenkit on aina täynnä koiran tassunjälkiä! Tuotevideo esittää potentiaalisen asiakkaan ongelman ja ratkaisee sen: onneksi takapenkit voi peittää tyylikkäällä, vettä hylkivällä suojalla. Voidaankin siis sanoa, että tuotevideon päähenkilön roolia näyttelee asiakas itse kera sen ongelman, johon hän kaipaa vastausta. Taikojaan tuotevideo tekee etenkin silloin, kun myytävä tuote tai palvelu on vaikeasti uskottavissa. Tuotevideo muuntaa vaikeasti uskottavan tuotteen tai palvelun helposti lähestyttäväksi. Jos asiakas ei tiedä, minkä hänen ongelmansa myytävä tuote tai palvelu ratkaisee ja kuinka se toimii, tuskin hän sitä ostaakaan.


Mitä hyötyä? Tuotevideo saa asiakkaan luottamaan tuotteen tai palvelun toimivuuteen ja tekemään ostopäätöksen.


Referenssivideo


Referenssivideo on kuin ystävän suositus. Unohda itsesi kehuminen ja anna tyytyväisten asiakkaidesi levittää ilosanomaa puolestasi! Kun kehuja satelee sellaiselta henkilöltä, johon potentiaalisen asiakkaan on helppo samaistua, tuntuu ostopäätöksen tekeminen entistäkin kannattavammalta siis suorastaan järkeenkäyvältä. Referenssivideo paljastaa tyytyväisen asiakkaan ilmeet ja eleet vaikuttaen potentiaaliseen asiakkaaseen tunnetasolla. Iloisesti hymyillen tuotteesta tai palvelusta kertova asiakas saa potentiaalisen asiakkaan kuvittelemaan itsensä samaan tilanteeseen, eli tuotteen tai palvelun tyytyväiseksi käyttäjäksi.


Mitä hyötyä? Referenssivideo on toimiva keino vahvistaa luottamusta ja kasvattaa uskottavuutta asiakkaan silmissä.


Video on pitkään pintansa pitänyt trendi, joka jatkaa räjähdysmäistä kasvuaan. Aallonharjalla olevat, trendikkäät yritykset hyödyntävät videon voimaa kaikessa markkinoinnissaan tuloksekkaasti. Kelkasta ei kannata jättäytyä, sillä muutoin eurot kilahtelevat helposti kilpailijan kassaan. Pidä siis yrityksesi markkinointi ajantasalla!


Bazar Helsinki taitaa kustannustehokkaan videotuotannon


Video ei synny aivan tuosta noin vain. Tuotantoprosessi kätkee sisälleen aiheeseen tutustumisen sekä ideoinnin, suunnittelun ja käsikirjoituksen, jonka jälkeen on aika vielä vauhdittaa tarinaa kuvakerronnalla. Karkeasti kolmeen osaan jaettuna voidaan puhua esituotannosta, tuotannosta ja jälkituotannosta.


Videotuotannon ulkoistaminen voi tavallisesti viedä lompakosta ison siivun Bazar Helsinki tuottaa laadukkaat pätkät kustannustehokkaasti ilman turhia kuluja. Jatketaanko juttelua vaikkapa kahvikupposen äärellä? Mahtavaa! Skrollaa sivua hieman alaspäin ja täytä yhteydenottolomake tai pirauta officelle numeroon 020 127 9990.

34 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page