top of page
  • Writer's pictureBazar

Videomarkkinoinnin trendit vuonna 2022

Kun naapurisi heittää ilmoille vitsin "nähdään ensi vuonna", tiedät, että kannattaa kääntää katse tulevaan vuoteen. Miltä näyttävät videomarkkinoinnin trendit vuonna 2022? Mitä sinun tulee ottaa huomioon käyttäessäsi videota osana markkinointistrategiaasi? Bazar Helsinki on videotuotannon ammattilainen aina ajan hermolla, joten täältä pesee! 😎


Onko videomarkkinointi fiksua vuonna 2022?


Videomarkkinointi on tänä päivänä erittäin kustannustehokkasta ja kannattavaa oikein tehtynä. Ihmiset katsovat videoita yhä enemmän, kuluttaen aikaa videosisällön katsomiseen jopa kahden työpäivän verran viikottain.


Cisco on raportoinut, että vuoteen 2022 mennessä videoiden osuus kaikesta verkkoliikenteestä tulee olemaan 82 %.


Vain muutama vuosi sitten yrityksistä 63 % ilmoitti käyttävänsä videota markkinointityökaluna. Tänä vuonna kyseinen luku on ollut jo 86 %. Lisäksi yrityksistä 93 % sanoo, että video on kriittinen osa heidän strategiaansa.

Kuva: WyzowlVideomarkkinoinnin trendit vuonna 2022 neljä esimerkkiä


Lista tulevan vuoden trendeistä on pitkä, joten päätimme käsitellä niistä neljä. Kaikkiin uusiin villityksiin ei myöskään tarvitse heti päästä käsiksi, vaan voit rauhassa tutkia vaihtoehtoja ja valita juuri sinun tilanteeseesi sopivimman ja kustannustehokkaimman.


1. Livevideot


Koronaepidemia on siirtänyt lähes kaiken verkkoon myös tapahtumat. Siinä missä aiemmin livevideoita käytettiin useimmiten kahden ihmisen väliseen kanssakäymiseen, järjestetään nykyään livevideoiden välityksellä niin liikuntatunteja kuin konserttejakin.


Truelistin mukaan esimerkiksi Facebook-livevideoita katsotaan kolme kertaa pidempään kuin videoita, joita ei kuvata reaaliajassa. Vaikka ajat palautuvat takaisin normaaliin ennen korona-aikaa, ovat ihmiset jo tottuneet livevideoihin ja haluavat nähdä niitä jatkossakin.


2. Äänettömät videot


Vuonna 2022 kannattaa ehdottomasti panostaa hiljaisiin videoihin. Videot ovat aina olleet yhdistelmä ääntä ja kuvaa vaan ei enää. Tänä päivänä ääni on videoissa toissijainen elementti, sillä suurin osa videoista katsotaan ilman ääntä.


Hootsuiten mukaan Facebookissa 85 % videoista katsotaan äänettöminä, ja ihmiset katsovat tekstitettyjä videoita 12 % pidempään kuin videoita, joissa tekstitystä ei ole.


Videoita katsellaan pääsääntöisesti puhelimella vaikkapa junassa tai jonossa. Yhtäkkiä kovaa ääntä pitävät videot ja mainokset aiheuttavat katsojassa negatiivisen reaktion.3. Käyttäjien luomat videot


Käyttäjien luoma sisältö (User-Generated Content, UGC) on ehdottomasti yksi vuoden 2022 näkyvimmistä trendeistä. Ihmiset rakastavat katsoa ja luoda videoita, joten voit yksinkertaisesti antaa faniesi tuottaa sisältöä, jonka jaat kanavissasi.


Kuluttajista 85 % ajattelee käyttäjien luoman sisällön olevan luotettavampaa kuin brändin itsensä tuottaman sisällön.


4. Video first -kanavat


Statistan mukaan yksi yleisimmistä syistä ihmisten sosiaalisen median käytölle on se, että he haluavat katsoa videoita. Video first -kanavat eli sellaiset alustat, joiden toimintaperiaate pohjautuu videoihin, vetävät puoleensa kuluttajia. Tällaisesta kanavasta esimerkkinä supersuosittu TikTok.


Katsojat odottavat näkemiensä mainosten vastaavan alustan formaattia. Kun ihmiset siirtyvät TikTokin kaltaisten kanavien pariin, on ainoana vaihtoehtona tämän yleisön saavuttamiseksi ollut videomarkkinointi (ja tulee olemaankin myös vuonna 2022).Videomarkkinoinnin trendit vuonna 2022 on fiksua laittaa korvan taa, jotta pysyt aallon harjalla


Miksi kerroimme näistä tulevista trendeistä? On parempi olla hieman etuajassa kuin myöhässä. Kun tiedät, mitä on tulossa, pystyt suunnittelemaan tulevia projekteja vastaamaan sitä, mitä ihmiset haluavat nähdä.


Trendit voivat olla ohi nopeasti. Ole siis tarkkana, kun videomarkkinoinnin trendit vuonna 2022 alkavat nostaa päätään!


159 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page