top of page
  • Writer's pictureBazar

Videon pituus Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa 2021

Katsojista 33 % lopettaa videon katselun 30 sekunnin kohdalla, 45 % minuutin kohdalla ja 60 % kahden minuutin kohdalla. Ei siis ole yhdentekevää, mikä videon pituus on. Optimaalinen videon pituus Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa ei välttämättä kuitenkaan ole sekunnilleen sama, sillä esimerkiksi minuutin mittainen pätkä YouTubessa ei välttämättä toimi yhtä hyvin kuin Facebookissa.


Miksi videota kannattaa käyttää osana markkinointia ja somettamista? Syy on hyvin simppeli liikkuva kuva herättää somettajan huomion helpommin kuin staattinen mainos. Tämä vuosi on se vuosi, kun kannattaa laittaa panokset videosisältöön. Bazar Helsinki on videotuotannon ammattilainen, joten voit tarvittaessa ottaa videot haltuun kanssamme!

Videon pituus Instagramissa


Videon enimmäispituus on 60 sekuntia, eli huomattavasti vähemmän kuin Facebookissa. Instagramissa videon pituus vaihtelee


IGTV: 15 sekuntia - 10 minuuttia

Instagram Feed: 3-60 sekuntia

Instagram Stories: 15 sekuntia *

Instagram Live: 60 minuuttia

Instagram Feed -videomainos: 3-60 sekuntia

Instagram Stories -videomainos: 15 sekuntia


Instagram Stories kerää maailmanlaajuisesti 250 miljoonaa katsojaa päivässä.

* Instan tarinoihin voi lisätä maksimissaan 60 sekunnin edestä materiaalia, jonka Instagram itse kuitenkin jakaa neljään erilliseen, peräkkäiseen klippiin.


Videon pituus Facebookissa


Videon enimmäispituus on 240 minuuttia. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltu videon pituus Facebookissa, vaan videopätkä kannattaa jättää 1-3 minuuttiin. Facebookin suositus on se, että sponsoroidun videon pituus jäisi alle 15 sekuntiin.

Facebookissa videolla voi saada jopa 135 % enemmän orgaanista eli ilmaista näkyvyyttä kuin kuvalla.Videon pituus YouTubessa


Siinä missä Instagramissa halutaan nähdä sekä kuvia että videoita, mennään YouTubeen katsomaan kuvien sijaan videopätkiä. Tämän vuoksi käyttäjät jaksavat katsoa huomattavasti muihin kanaviin verrattuna pidempiä videoita. Ideaali videon pituus YouTubessa liikkuu noin 5-10 minuutin välillä.


YouTube on maailman toiseksi vierailluin verkkosivusto, sitä edellä on vain Google.


Kolme vinkkiä parempaan videomainokseen


Videot ovat the thing. Kuluttajien silmät etsivät liikkuvaa kuvaa ja sormet pysähtyvät sen kohdalla. Videomainonta on varsin tehokasta, ja HubSpotin mukaan 52 % markkinoijista sanoo, että video tuo kaikista sisältötyypeistä parhaimman ROI:n (Return On Investment).


Laadukas, mielenkiintoinen videomainos on hyvä tapa kasvattaa myyntiä, lisätä tunnettuutta ja lujentaa luottamusta. Sen avulla voidaan esitellä esimerkiksi uusi tuote tai palvelu, jonka käyttö ei vielä ole kuluttajille tuttua. Myös tunteikkaat yritystarinat heräävät eloon videon muodossa. Lue alta muutama toimiva vinkki videomainoksen tekoon!


1. Suunnittele video mobiilikäyttäjille 📲


Videosisällön kulutus mobiililaitteilla nousee joka vuosi 100 %. Kuluttajat haluavat katsoa videoita, mutta he eivät tee sitä pöytäkoneillaan työhuoneen pöydän äärellä istuen niitä katsotaan bussimatkalla, pikaruokaravintolassa ja lenkillä koiran kanssa. On siis tärkeää optimoida video kapealle ruudulle sopivaksi. Pystyvideo esimerkiksi kuvasuhteessa 4:5 on usein varsin hyvä vaihtoehto, jotta koko puhelimen ruutu saadaan käyttöön.


2. Pidä videon pituus muutamassa sekunnissa ⏱️


Sosiaalinen media on varsin hektinen ympäristö. Yhtä kuvaa tai videota katsellaan useimmiten vain 1-2 sekunnin ajan, jonka vuoksi tunnin mittainen pätkä ei välttämättä ole fiksu idea. Kun video on ammattilaisen toteuttama, on muutaman sekunnin mittaisessa pätkässä mahdollista tuoda tärkeä viesti hyvin esille.


Vinkki: Tuo brändi esiin heti videon alussa esimerkiksi logolla, brändin mukaisilla väreillä tai elementeillä. Lyhyttäkään videota ei välttämättä katsota loppuun.


3. Varmista, että videon viesti on ymmärrettävissä ilman ääntä 🔈


Totesimme jo aiemmin, että videoita katsellaan milloin missäkin. Kaupan kassajonossa tai hiljaisessa junassa ei välttämättä tee mieli katsoa videota äänillä. Mikäli videon viesti ei välity ilman ääniä, siirtyy katsoja hyvin nopeasti seuraavan sisällön pariin. Jos videossa on puhetta, tekstitys on lähestulkoon ehdoton lisä tekstitettyä videota katsellaan reilu 12 % pidempään.


Bazar Helsinki on Ullanlinnan videovelho


Me rakastamme videoita yhtä paljon kuin kuluttajat tänä päivänä. Tuotamme laadukasta videomateriaalia sopivaan hintaan, emmekä koskaan tingi työmme laadusta. Meillä maksat ainoastaan tehdystä työstä! Menestyvän videon tuottaminen voi tuntua aikaa vievältä, mittavalta projektilta, mutta me alan ammattilaisina suunnittelemme, kuvaamme ja editoimme videon tarvittaessa myös nopealla aikataululla. Mikäli aikaa tai osaamista ei tunnu riittävän, käänny puoleemme. 😊


Ps! Lue täältä 55 videomarkkinoinnin tärkeintä lukua vuodelle 2021 (engl.)

1 864 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page