top of page
  • Writer's pictureBazar

Yrittäjä, näin video toimii eri käyttötarkoituksissa

Videolla on mahdollista tehdä vaikka mitä sen avulla voidaan opettaa, ratkaista potentiaalisen asiakkaan ongelma tai vaikkapa tiedottaa ajankohtaisesta asiasta. Videomarkkinointi saattaa olla tuttu juttu, mutta mihin muuhun käyttötarkoitukseen video sopii? Bazar Helsinki on listannut alle kolme tärkeintä tapaa hyödyntää videota yrityksessä, joita ovat myynti, markkinointi ja asiakaspalvelu. Tämän kolmikon lisäksi video toimii loistavasti esimerkiksi henkilöstön kouluttamisessa tai uuden työntekijän rekrytoimisessa, jonka vuoksi lista jatkuu vielä kahdella. 👇


  1. Myynti

  2. Markkinointi

  3. Asiakaspalvelu

  4. Kouluttaminen

  5. Viestintä


Jokainen yritys tarvitsee videon, joka saa potentiaalisen asiakkaan kiinnostumaan tuotteesta tai palvelusta ja mahdollisesti myös toisen pätkän, jonka avulla esimerkiksi motivoidaan tai ohjeistetaan omaa henkilökuntaa. Video tekee vaikeankin asian helpommin ymmärrettäväksi kuin vaikkapa pitkä teksti.1. Mainosvideo tuo esiin tuotteen tai palvelun


Mainosvideo on tehokas tapa esitellä tuote tai palvelu, sillä kuluttajat suosivat videoita. Mainosvideon tarkoitus on myydä esimerkiksi aidon asiakkaan positiivisesta ostokokemuksesta tai tuotteen käyttökokemuksesta kertova mainosvideo saattaa sinetöidä videota katsovan, potentiaalisen asiakkaan ostopäätöksen.


Mainosvideo voi olla vaikkapa ytimekäs selitysvideo, jossa avataan tuotteen monipuolisuutta ja toimivuutta eri käyttötarkoituksiin.


2. Yritysvideo myy tuotteen sijaan mielikuvia


Siinä missä mainosvideo myy, ei yritysvideo tee sitä suoranaisesti. Kuitenkin myös positiivisia mielikuvia luomalla saattaa kaupat syntyä mitä todennäköisemmin tekee asiakas ostoksen yritykseltä, josta hänellä on hyvä mielikuva kuin yritykseltä, josta hänellä ei ole mielikuvaa lainkaan tai se on negatiivinen. Yritysvideo on osa markkinointia.


Yritysvideo toimii muun muassa yrityksen verkkosivuilla, uutiskirjeissä, sosiaalisessa mediassa sekä kampanjasivuilla saaden aikaan parempia konversioita. Jotta video tuo tuloksia taloon, on sen oltava laadukas ja kanavaan sopivaksi optimoitu.


3. Ohjevideo ratkaisee asiakkaan ongelman


Ohjevideo on tapa palvella asiakasta eli asiakaspalvelua. Kun annat ohjeita esimerkiksi tuotteen tai palvelun käyttöön ilmaiseksi, luottaa asiakas sinuun taatusti myös maksavana asiakkaana. Esimerkiksi siivousvälineitä myyvänä yrityksenä voit ohjeistaa videolla katsojaa puhdistamaan uunin oikeaoppisesti tai siivoamaan kylppärin vaikeimmat tahrat.


Tiesitkö, että how to -tyyliset (esimerkiksi How To Draw A Face) videot ovat YouTuben haetuimpia videoita?

Voit hyödyntää haetuimpia videoita liiketoimintasi kasvattamisessa, sillä Googlen omistamassa YouTubessa suositut videot tuovat mukanaan myös Google-näkyvyyttä.Bazar Helsinki tuottaa videot erilaisiin käyttötarpeisiin kustannustehokkaasti


Videon laadulla on suuri painoarvo saavutetussa tuloksessa. Heikkolaatuinen video, jonka suunnitteluun ei ole käytetty aikaa eikä nähty vaivaa, tuo tuskin toivotunlaisia tuloksia. Saman kohderyhmän huomiosta kilpailevia yrityksiä on paljon, joten joukosta kannattaa erottua parhaalla mahdollisella tavalla. Tuntuuko, ettei aika tai osaaminen riitä? Bazar Helsinki on luova videotuotannon ammattilainen, jolta saat apua tarvittaessa!


Mainosvideo, yritysvideo ja ohjevideo parhaimmillaan rakentavat luottamusta, antavat katsojan käyttäjlle ajalle arvoa, luovat positiivisia mielikuvia sekä myyvät tuotetta tai palvelua. Me Bazarilla tiedämme, kuinka video kuin video tehdään kustannustehokkaasti niin, että tulokset puhuvat puolestaan! 😎


35 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page