top of page
  • Writer's pictureBazar

Kannattaako sinun tehdä somevideo?

Somevideo yhdistää kaksi tehokasta työkalua oman tuotteen tai palvelun esille tuomiseen: sosiaalisen median eli somen ja videon. Jotta somevideo tuo siihen käytetyt eurot kustannustehokkaasti takaisin, vaatii se ammattitaitoisen toteuttamisen sekä oikean tavan videon levittämiselle somekansan keskuudessa. Koska somevideo vaatii osaamista ja aikaa tai vaihtoehtoisesti rahaa, saattaa sitä jäädä helposti jäädä pähkäilemään.


Wyzowlin tekemän tutkimuksen mukaan 84 % ihmisistä sanoo vakuuttuneensa ostamaan tuotteen tai palvelun yrityksen videon katsottuaan.

Somevideo voi käsitellä vaikkapa yrityksen arkea, näyttää tuotteen tai palvelun käyttötarkoituksia, jakaa tietoa tulevasta tapahtumasta tai meneillään olevasta kampanjasta taikka antaa katsojalle asiantuntijavinkkejä.The Marketing Helplinen mukaan videojulkaisut sosiaalisessa mediassa saavat 48 % enemmän näyttökertoja.

Yksittäinen somevideo vai somekampanja?


Yksittäinen somevideo tarkoittaa siis yhtä somevideota, jossa käsittelet tietyn aiheen yhden videon aikana. Somekampanjassa tai -sarjassa aiheen käsittely on puolestaan jaettu useampaan eri videoon, jolloin aihetta käsitellään pidempiaikaisesti.


Näistä kummallekin on paikkansa. Videon aihetta ei kannata väkisin yrittää jakaa useampaan eri videoon, mutta helposti eri ns. jaksoihin jaettavissa oleva aihe voi olla fiksua rakentaa somekampanjan muotoon, sillä kampanjalla pystyt tehokkaasti koukuttamaan katsojiasi. Ytimekkäät, yksittäiset somevideot kannustavat tekemään halutun toimen todennäköisemmin heti.


Näin tiedät, sopiiko somevideo sinun yrityksellesi


Somevideo sopii oikeastaan yritykselle kuin yritykselle toimialasta riippumatta. Paikallinen autokorjaamo voi hyötyä somekampanjasta, jossa esitellään auton tärkeimpiä huoltotoimenpiteitä, tai kauneushoitola saada voimaa somevideosta, jonka ideana on esitellä rentouttavan hoitolan tiloja.


Karkeasti sanottuna...


👍 Somevideo ON hyvä vaihtoehto, jos yrityksesi asiakkaat ovat somessa.

👎 Somevideo EI ole hyvä vaihtoehto, jos yrityksesi asiakkaat eivät ole somessa.


Mitä ikinä teetkään, mieti aina kohderyhmääsi. Vaikka tänä päivänä suurin osa käyttää päivittäin sosiaalista mediaa, ei läheskään kaikki sitä tee. Somevideo ei välttämättä ole fiksuin ratkaisu, mikäli kohderyhmäsi lukee mieluummin paikallislehteä aamukaffea siemaillessaan kuin selaa Instagramia.


Hyväkään somevideo ei valloita maailmaa itsestään


Ajatellaan, että yrityksesi asiakkaat ovat somessa. Sen lisäksi, että kohderyhmä löytyy somesta, on somevideota osattava levittää. Hyväkään somevideo ei valloita maailmaa itsestään, vaan sen leviämistä täytyy ainakin alkuun buustata.


Otetaan esimerkki: mikäli duunaat tai tilaat somevideon ja jaat sen Facebook-sivullasi, näkee videon vain murto-osa Facebook-sivusi tykkääjistä orgaanisesti eli ilman maksettua mainontaa. Saat somevideosta täyden hyödyn irti, kun mainostat sitä tekemällä Facebook Business Managerissa maksetun mainoksen.


Kysy rohkeasti meiltä, onko somevideo tai somekampanja sinua varten


Bazar Helsinki tuottaa niin yksittäiset somevideot kuin somekampanjatkin vankalla ammattitaidolla. Olemme päässeet näyttämään osaamisemme erilaisissa projekteissa, ja voit todella luottaa siihen, että kanssamme saat tuloksia! Analysoimme mielellämme yrityksesi tarpeita yhdessä kanssasi pirauta vaikka heti numeroon 020 127 9991. 😊

.

34 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page