top of page
  • Writer's pictureBazar

Kun videon tekeminen ei ole fiksuin vaihtoehto – milloin video EI kannata?


Me kaikki tiedämme sen, että hyvin tehdylle videolle on vaikea vetää vertoja. Vaikka video on tänä päivänä lähes voittamaton tapa välittää tunteita, kertoa tarinaa ja myydä tuotetta tai palvelua, ei videota kannata lähteä tekemään ainoastaan tekemisen ilosta.


Tässä artikkelissa kerromme sinulle kolme tilannetta, joissa video ei yksinkertaisesti ole se ykkösvaihtoehto, vaan ihan aikuisten oikeasti esimerkiksi blogiteksteihin panostaminen tai podcastin tuottaminen saattaa olla parempi investointi.


1. Haluat tehdä videon, koska kaikki muutkin tekevät

eli tarvetta ei ole


Tämä on tietysti ihan ymmärrettävää. Kukapa ei tahtoisi hyödyntää videota markkinoinnissa, kun 84 % ihmisistä kertoo vakuuttuneensa ostamaan tuotteen tai palvelun katsottuaan brändin videon? Tai ihan vain siksi, että 86 % yrityksistä käyttää videota markkinoinnissaan?


Videota ei kuitenkaan kannata lähteä tekemään ainoastaan sen takia, että video on osa myös muiden yritysten taktiikkaa. Video on fiksu investointi vasta siinä vaiheessa, kun sinulla on selkeä tarve viestiä jotakin potentiaalisille asiakkaillesi.


2. Sinulla ei ole videolle jakelukanavaa


Video tarvitsee tietysti paikan, jossa ihmiset voivat katsoa sitä. Mikäli yritykselläsi ei ole esimerkiksi aktiivisia somekanavia, saattaa videon tekeminen olla turhaa tänä päivänä videoita kun katsellaan pääsääntöisesti Instagramissa, Facebookissa ja muissa vastaavissa kanavissa.


Sosiaalinen media ei kuitenkaan ole ainoa jakelukanava, vaan video voi tuoda lisäarvoa esimerkiksi vastaanottotilan näytöllä tai vaikkapa laskeutumissivulla.


Mahdollisuuksia videon jakamiselle on paljon, sillä video toimii lähes missä tahansa yhteydessä. Tärkeintä kuitenkin on tunnistaa sopivan jakelukanavan olemassa olo ennen kuin alat toteuttamaan videota. Jakelukanavan tunnistaminen on tärkeää heti ensimetreillä myös siksi, että videon kerronnallinen tyyli riippuu valitusta jakelukanavasta.


3. Kohderyhmäsi ei kuluta videoita


Vaikka video on suosittu tapa viestiä sen takia, että ihmiset todella rakastavat katsoa videoita, löytyy joukosta myös niitä, joille esimerkiksi blogitekstin lukeminen tai audion kuunteleminen on videota mieluisampi tapa kuluttaa vapaa-aikaa.


Sinun on tärkeää tuntea kohderyhmäsi kuin omat taskusi. Jos tuotat videoita kohderyhmälle, joka kuuntelee podcasteja aamusta iltaan katsomatta päivän aikana yhtäkään videota, heität rahaa suoraan ulos ikkunasta.Video on tehokas väline ongelman ratkaisuun ja viestin välittämiseen


Mikäli sinulla on tarve, sopiva jakelukanava ja oikeanlainen kohderyhmä, on video mitä todennäköisemmin loistava väline sinulle brändin tunnettuuden lisäämiseen tai myynnin kasvattamiseen. Videolla on suuri rooli tämän aikakauden viestinnässä ja markkinoinnissa, eikä syyttä, sillä sen hyvällä videolla voit todella saavuttaa huikeita tuloksia.


Muutama syy, miksi video puolestaan kannattaa:


✅ Video todistetusti herättää enemmän kiinnostusta

✅ Video on kaikista tehokkain tapa välittää tunteita

✅ Videolla on mahdollisuus nostaa hakukonenäkyvyyttä

✅ Videoissa on korkea sitoutumisaste

✅ Kanavat suosivat videosisältöjäHaluatko yrityksellesi videon, joka kääntää päät?

Mahtavaa! Soita meille numeroon 👇18 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page