top of page
 • Writer's pictureBazar

LinkedIn-videomainonta – viisi vinkkiä onnistumiseen


Suomalaisista jo yli miljoona käyttää LinkedIniä. Kun kanavasta löytyy suuri joukko ihmisiä, on siellä taatusti myös sinun toimialasi potentiaalisia asiakkaita. LinkedInistä tavoitat parhaiten yritysten johtajat ja muut päätösvaltaiset henkilöt, joista 59 % katsoo mieluummin videon aiheesta kuin lukee siitä tekstin. Kyllä, LinkedIn-videomainonta kannattaa siis tosissaan ottaa korvan taa! Kuinka LinkedIn-videomainonta toimii, millainen videosisältö ihmisiä kiinnostaa ja millaiselle yritykselle markkinointi on kannattavaa? 🤔


LinkedIn-videomainonta alkaa ideoinnista


Tuntuuko, että ideat on jo lopussa ennen kuin projekti on ehtinyt edes alkaa? Mieti, mitä haluat videolla saavuttaa, niin me ideoimme loput. Tarvittaessa voimme selkeyttää sopivat tavoitteet myös yhdessä!


👥 Kun haluat kasvattaa brändin tietoisuutta:

 • Kerro videolla brändin tarina

 • Jaa asiakkaiden kokemuksia ja palautteita

 • Tuo videolla esiin ammattitaitosi

💰 Kun haluat saada lisää myyntiä:

 • Esittele tuotteen tai palvelun upeita yksityiskohtia

 • Tuo esiin tuotteen tai palvelun erilaisia käyttötarkoituksia

 • Anna katsojalle ensimakua uudesta tuotteesta tai palvelusta


Bazar Helsinki on videotuotannon ammattilainen, jolta ideat eivät lopu kesken! Videotöitämme voit katsoa täältä.


Onko LinkedIn-videomainonta kannattavaa?


Kyllä ja ei riippuu, kenet haluat LinkedInistä tavoittaa. LinkedIn-videomainonta on kannattavaa etenkin silloin, kun kohderyhmä koostuu B2B-asiakkaista. LinkedIn-videomainonta tulee ottamaan myös harppauksia eteenpäin tänä vuonna, sillä Stories ad julkaistaan suomalaisten saataville hetkenä minä hyvänsä.


51 % videomarkkinoinnin ammattilaisista on hyödyntänyt videota LinkedIn-mainonnassaan, kertoo Wyzowl.

Näistä ammattilaisista 84 % oli sitä mieltä, että LinkedIn-videomainonta on tehokasta. Kun videomainokselle asetetaan oikeat tavoitteet, sopiva kohderyhmä ja tulokset mahdollistava budjetti, saa laadukkaalla videolla taatusti tuloksia LinkedInissä.


LinkedIn Campaign Manager on mainostyökalu videomainoksen luomiseen


LinkedIn-videomainonta on siinä mielessä helppoa, että LinkedInin oman mainostyökalun käytön oppiminen sujuu varsin nopeasti. Videomainoksen luominen tapahtuu siis Campaign Managerissa.


 1. Luo yrityksellesi oma LinkedIn-profiili.

 2. Avaa yrityksellesi LinkedIn-mainostili.

 3. Klikkaa painiketta “Create campaign”.

 4. Aloita videomainoksen luominen! 😊


Alkuun valitset kampanjan tavoitteen (esimerkiksi Website visits eli vierailut verkkosivuilla), kohderyhmän ja sen jälkeen mainosformaatin joka on videomainoksessa Video ad. Loppuun määrität vielä mainoksellesi budjetin sekä mainoksen sisällön.LinkedIn-videomainonta lue nämä vinkit ennen kuin aloitat


Onnistuakseen LinkedIn-mainonta vaatii tietysti hyvän optimoinnin. Rahat valuvat taatusti hukkaan, mikäli videomainos on tehty täysin omien mieltymysten mukaan huomioimatta kanavakohtaisia suosituksia. Vaikka kuinka haluaisit tehdä puolen tunnin mittaisen videomainoksen, jossa kerrot omin sanoin yrityksen kovin mielenkiintoisen historian, ei sellaisen luominen ole välttämättä kovin kustannustehokasta. Lue Bazarin vinkit alta! 😎


1. Kiinnitä huomiota videon pituuteen


Syötteessä esitettävän videomainoksen maksimipituus LinkedInissä on 10 minuuttia. Näin pitkää pätkää ei kuitenkaan välttämättä kannata tehdä, vaan useimmiten lyhyempi parempi, sillä pääsääntöisesti ihmiset eivät jaksa tai ehdi katsoa pitkiä videoita.


Videon pituus riippuu paljolti mainoksen tavoitteesta. Mikäli olet asettanut mainoksen tavoitteeksi esimerkiksi Brand awareness eli tunnettuus, kannattaa videon olla noin 5-15 sekuntin mittainen.


Myös keskipitkät ja pitkät (<30 sekuntia ja yli minuutti) mainosvideot toimivat, mikäli videolla kerrotaan vaikkapa myytävästä tuotteesta tai asiakasreferenssistä tarkemmin.


2. Lisää videoon aina tekstitys


LinkedIn-videomainonta toimii niin mobiililaitteella kuin työpöytäkoneellakin. Videomainos lähtee pyörimään automaattisesti äänettömänä, jonka vuoksi on tärkeää lisätä videoon aina tekstitys.


LinkedInin mukaan 57 % kaikesta palvelussa tapahtuvasta sitoutumisesta (engagement) on peräisin mobiililaitteelta. Ei siis ole yhtäkään syytä skipata mainoksen huolellista mobiilioptimointia, joka pitää sisällään videon teksittämisen sekä oikean kuvasuhteen (esimerkiksi 1:2.4-2.4:1) valitsemisen.


3. Panosta videon laatuun


Vaikka kuinka hyvin suunnittelisit ja kohdentaisit, ei huono videomainos menesty yrittämälläkään. Mikäli sinulta ei löydy laadukkaan videon toteutukseen vaadittavaa aikaa, osaamista tai kalustoa, me autamme mielellämme. 😊


Mainokseen sopiva video on nopeatempoinen, vangitsee potentiaalisen asiakkaan katseen välittömästi ja saa mielenkiinnon heräämään. Tietenkin videon tulee olla myös teknisesti laadukkaasti toteutettu, jotta mainos antaa yrityksestä ammattimaisen kuvan.


4. Lisää videoon selkeä CTA


Selkeä toimintakehotus (CTA, Call To Action) ohjaa potentiaalista asiakasta tekemään sen toimen, jonka haluat hänen tekevän. Mikäli toimintakehotusta ei ole, jatkaa katsoja todennäköisesti matkaa seuraavan yrityksen sisällön pariin. Pahimmassa tapauksessa voit menettää asiakkaan, jos et lisää videoon esimerkiksi seuraavanlaista kehotetta:


 • Osta

 • Katso lisää

 • Tilaa uutiskirje

 • Osallistu tapahtumaan


5. Tee videon alusta vaikuttava


Tiesitkö, että katsojan kiinnostus lopahtaa heti 10 ensimmäisen sekunnin jälkeen? Tästä syystä kannattaa mainosten pituus pitää lyhyenä, mutta myös muistaa pistää paukut heti videon alkuun. Kerro katsojalle videon tärkein pääviesti jo heti näiden ensimmäisten sekuntien aikana, jotta hän kiinnostuu katsomaan mainoksen loppuun asti.


Bazar Helsinki auttaa sinua luomaan videomainoksen, joka tekee vaikutuksen LinkedInissä


Olemme tottuneet tekemään tulosta, joka tuntuu! Meillä maksat ainoastaan tehdystä työstä, eikä laskun loppusumma yllätä. Useiden projektien kokemuksella luomme sinulle LinkedInissä menestyvän videon, jolla potentiaalisten asiakkaiden päät kääntyvät.


Skrollaa tätä sivua alaspäin, ja ota yhteyttä lomakkeella, tai soita meille numeroon 020 127 9991. 📲

180 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page