top of page
  • Writer's pictureBazar

Näin kuka tahansa voi kasvattaa Instagram-näkyvyyttä


Tänä päivänä Instagram ei ole ainoastaan sosiaalisen median kanava, jossa jaetaan kivoja kuvia. Kyse on alustasta, jonka avulla tehdään kauppaa. Kuluttajat kirjautuvat sovellukseen sisään useita kertoja päivässä etsiäkseen inspiroivaa sisältöä sekä uusia tuotteita ja palveluita, jotka ovat trendikkäitä. Täyden palvelun sisällöntuotantotoimisto Bazar Helsinki jakaa sinulle seuraavaksi tavat kasvattaa Instagram-näkyvyyttä!

Instagram SEO toimii kuten muukin SEO


Hakukoneoptimointi (SEO, Search Engine Optimization) saattaa olla tuttu käsite verkkosivua tai -kauppaa pyörittäessä, mutta mitä tekemistä sillä on Instan kanssa? Instagramista löytyvä hakutoiminto eli Instagram Search toimii hakukoneen tavoin. Kun käyttäjä etsii hakukentästä sisältöä esimerkiksi trendikkäällä hakusanalla "kestopigmentointi", ehdottaa Instagram hänelle ensimmäiseksi suosittuja käyttäjiä, joiden käyttäjänimessä on mainittu kyseinen avainsana → esimerkiksi @kestopigmentointi_charme_hki sekä hashtagin #kestopigmentointi.


Voit kasvattaa Instagram-näkyvyyttä ilmaiseksi optimoimalla profiilisi ja julkaisusi yrityksellesi tärkeimmän hakusanan ympärille.

1. Ole esillä yritystäsi edustavalla tavalla


Mikäli profiilisi ei ole houkutteleva ja kiinnostava, ei kukaan jää tutkimaan sisältöäsi, vaikka käyttäjänimesi hyppelisi silmille toistuvasti. Huolimattoman näköinen Instagram feed eli seinä, jossa kaikki julkaisusi ovat samaa aikaa esillä, ei anna yrityksestä huolellista ja ammattitaitoista kuvaa. Voi olla fiksua antaa ammattilaisen viilata kokonaisuus kuntoon.


👀 Varmista, että profiilisi on julkinen, jotta sisältöä voi katsella.

🤳 Panosta brändin mukaiseen profiilikuvaan ja bioon eli kuvaukseen.

🔒 Noudata brändin visuaalista ilmettä ja luo teema, joka yhdistää sisällön.

🗣️ Kommentoi muiden julkaisuja → nimesi tulee esiin kommenttikentässä.

🏃‍♀️ Ole aktiivinen, mutta älä tuota huonoa sisältöä aktiivisuuden nimissä.2. Sisällytä avainsana tärkeimpiin kohtiin


Miksi videota kannattaa käyttää osana markkinointia ja somettamista? Syy on hyvin simppeli liikkuva kuva herättää somettajan huomion helpommin kuin staattinen mainos. Tämä vuosi on se vuosi, kun kannattaa laittaa panokset videosisältöön. Bazar Helsinki on videotuotannon ammattilainen, joten voit tarvittaessa ottaa videot haltuun kanssamme!


✔️ Käyttäjänimeen → hyvä käyttäjänimi helsinkiläiselle koirankouluttajalle @koirankoulutushelsinki, huono käyttäjänimi koirankouluttajalle @anni3 (mikäli nimesi koirankouluttajana on tunnettu, käytä esimerkiksi yhdistelmää etunimi + sukunimi ja lisää display-nimeen avainsana).


✔️ Display-nimeen eli siihen, joka näkyy ensimmäisenä käyttäjänimen alla.


✔️ Bioon eli kuvaukseen, ei kuitenkaan tarvitse käyttää risuaitaa (#), vaan pelkkä sanan kirjoittaminen riittää.3. Optimoi julkaisu käyttämällä hashtageja


Hashtagit ovat loistava tapa parantaa Instagram-näkyvyyttä täysin ilmaiseksi. Niitä kannattaa käyttää, mutta fiksusti. Älä käytä hashtageja, jotka eivät liity julkaisuun tai yrityksesi toimintaan millään tavalla. Lue loputkin vinkit:


🔍 Etsi uusia hashtageja jatkuvasti, älä käytä jokaisessa julkaisussa samoja. On toki helppoa kirjoittaa ritirimpsu valmiiksi puhelimen muistiinpanoihin ja kopioida se sieltä, mutta mitä enemmän käytät erilaisia, relevantteja hashtageja, sitä suuremman yleisön voit tavoittaa.


🚶‍♀️ Katso, seuraako hashtagia esimerkiksi sinun seuraajasi. Kannattaa käyttää hashtageja, joita seurataan, sillä tällöin julkaisu seuratulla hashtagilla näkyy käyttäjälle, joka kyseistä hashtagia seuraa.


💬 Piilota hashtagit kommenttikenttään, mikäli ne häiritsevät. Hashtagien kirjoittaminen kommenttiin ei heikennä niiden tehoa.


🏆 Hashtagin tehosta voit saada käsityksen mainostamalla julkaisua, jossa käytät hashtageja, vaikkapa muutamalla eurolla. Markkinoinnin kävijätiedoista pääset katsomaan näyttökertoja avainsanojen kautta. Katsottuasi datan voit poistaa markkinoinnin, jolloin sinulta ei veloiteta summaa.


Kaikki Instagram SEO -tekniikat eivät ole sallittuja


Instagram-näkyvyyttä kannattaa kasvattaa rehdein keinoin. Unohda botit ja ostetut seuraajat, sillä Instagram varsin älykäs kone. Instagram SEO on syytä tehdä sallituin keinoin, jotta et joudu kärsimään epärehellisen hakukoneoptimoinnin seurauksista. Instagram saattaa esimerkiksi piilottaa käyttäjän sisältöä täysin huomaamatta. Jaksa nähdä vaivaa ja käyttää aikaa, niin näet tuloksia takuuvarmasti. Jeesiä voit pyytää myös meiltä, jos aika tuntuu loppuvan kesken.47 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page