top of page
 • Writer's pictureBazar

Videotuotanto vaihe vaiheelta

Video tekee kaiken – se välittää tunteita, kertoo tarinaa ja myy. Nämä elementit yhdistävä, laadukas video ei kuitenkaan synny pelkkää REC-nappulaa painamalla, vaan vaatii valmistuakseen useita työtunteja kera tiedon ja taidon. Videotuotanto on kolmivaiheinen prosessi, joka saa alkunsa kohderyhmän määrittämisestä sekä päätöksestä siitä, missä videota tullaan jakamaan. Kun video on tehty ammattitaidolla, tuo se taatusti hyviä liidejä.


Videon hyödyntäminen markkinoinnissa on tänä päivänä yksi tehokkaimmista tavoista viedä omaa tuotettaan tai palveluaan maailmalle. Video on kuin kuuma peruna, joka osuu ja uppoaa. Se stimuloi useampaa aistia samanaikaisesti, mikä saa katsojan jatkamaan sisällön katsomista loppuun asti. Haluat taatusti koukuttaa katsojan tuotteellasi, eikö?Bazar Helsinki on videotuotannon monitaituri, joka taitaa kustannustehokkaan tarinankerronnan. Tämä postaus antaa sinulle mahdollisuuden ymmärtää se, mitä videotuotanto kätkee sisälleen. Kun kanavasi kaipaa kohderyhmän sitouttavaa videota, on Bazar Helsinki aikasi arvoinen kumppani.


Videosta on moneksi

Kun näet muutaman sekunnin mittaisen pätkän sosiaalisessa mediassa, et voi arvatakaan sitä työmäärää, joka videon eteen on nähty. Ammattilaisen suunnittelema video tekee vaikutuksen Instagram-mainoksessa, latautuu nopeasti verkkosivuilla ja erottuu joukosta YouTubessa. Video kannattaa viedä maaliin heti kerrasta – itse tehty tai kaikista halvimmalla väsätty sisältö joudutaan lähes satavarmasti uusimaan jossain kohtaa.


Vaihe 1: Esituotanto (Pre-Production)

Videotuotanto saa alkunsa esituotannosta. Esituotanto on vaihe, jota ei voi jättää välistä. Esituotannossa tehdyt päätökset vaikuttavat videon sisällön ja lopputuloksen lisäksi siihen, mitä koko lysti maksaa. Meidän tuotantopalavereissa ei mennä pipo puristaen, vaan voimme järjestää tapaamisen rennolla mielellä esimerkiksi kahvikupposen tai energisoivan smoothien äärellä.


Esituotannon tärkeitä aiheita

 • konseptointi

 • käsikirjoitus

 • lokaation etsintä

 • henkilöiden casting

Vaikka esimerkiksi voice-over tai tekstitykset lisätään videoon klippien kokoon kursimisen jälkeen, on näistä kuitenkin päätettävä jo esituotantovaiheessa. Ilman esituotantoa voi videosta jäädä uupumaan tärkeitä elementtejä.


Vaihe 2: Tuotanto (Production)

Tuotanto on vaihe, joka helposti ajatellaan tärkeimmäksi osaksi videotuotantoa. Tärkeä se ehdottomasti onkin, mutta suuri painoarvo videon toteutuksen kannalta on myös vaiheella ennen tuotantoa sekä sen jälkeen. Tuotantovaiheessa laitetaan hihat heilumaan toden teolla!


Tuotannon tärkeitä aiheita

 • koordinointi

 • kuvaukset

 • äänituotanto

 • graafinen suunnittelu

Tuotannossa tiimin yhteistyöllä on merkittävä vaikutus. Yhteen puhaltaminen on huomattavasti helpompaa, kun kaikki tietävät tehtävänsä ja jokaisella on käsitys esituotannossa sovituista asioista. Lue, miksi valita Bazar Helsinki.


Vaihe 3: Jälkituotanto (Post-Production)

Jälkituotanto pitää sisällään yllättävän paljon kaikenlaista tekemistä. Kuvia ja videoita täytyy editoida, ääntä miksata ja priimasta lopputuloksesta huolehtia värimäärittelyllä. Asiakkaan mielipiteen jälkeen video tarvittaessa viimeistellään pääsääntöisesti yhden tai kahden korjauskierroksen aikana.


Jälkituotannon tärkeitä aiheita

 • editointi

 • animointi

 • katselmointi

 • enkoodaus

 • värimäärittely

Alkaako näyttää valmiilta? Hienoa! Valmis video vangitsee katseen sekunneissa, herättää tunteen jos toisenkin ja vakuuttaa potentiaalisen asiakkaan tekemään ostopäätöksen.


Laadukas videotuotanto nopeallakin aikataululla

Mielikuvien luomisessa ja asiakkaan sitouttamisessa video on vertaansa vailla. Se on todistetusti tehokkain markkinointisisällön muoto, ja yksinkertaisenkin infografian animointi videomuotoon tekee tiedosta mielenkiintoisemman ja helpommin sisäistettävän.


Hyvä video on tehty tarinoista ja tunteista. Videotuotanto sisältää kolme vaihetta, joita ovat esituotanto, tuotanto sekä jälkituotanto. Loppuuko aika tai osaaminen kesken? Ei hätiä mitiä, Bazar Helsinki taitaa videot niin koirista, kiinteistönvälittäjistä kuin kukkakauppiaistakin – soita siis meille numeroon 020 127 9991 jo tänään!

175 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page