top of page
  • Writer's pictureBazar

Videomarkkinointi – viisi hyvin yleistä virhettä


Videomarkkinointi on monelle yritykselle todella kustannustehokasta ja kannattavaa, mutta samaan aikaan sen tekemiseen liittyy myös yleisiä sudenkuoppia. Bazar Helsinki on videotuotannon ammattilainen, joka tunnistaa videomarkkinoinnin yhteydessä tehdyt yleisimmät virheet ja tietää, kuinka voit välttää niihin kompastumista.


Miksi videomarkkinointi kannattaa?


Vain 10 % viesteistä säilyy potentiaalisen asiakkaan mielen päällä vielä kolmen vuorokauden jälkeen, kun taas vastaava prosenttiluku videoiden kohdalla on jopa 95 %.


Videomarkkinointi on tänä päivänä tärkeä osa tehokasta markkinointia, sillä somettajien aivot prosessoivat mainoksia pois alta hurjan kovaa vauhtia somessa seikkaillessaan. Liikkuva, mielenkiintoinen video kiinnittää potentiaalisen asiakkaan huomion todennäköisemmin kuin kuva tai teksti, joka pysyy paikallaan aivan yhtä lailla yhtäkkiä lähietäisyydeltä liitävä joutsen saa huomiosi nopeammin kuin nurmikolla seisova varis.
Yleisimmät virheet, joihin kompastumalla videomarkkinointi ei tuo toivottuja tuloksia


Videomarkkinointi on kaiken markkinoinnin tapaan tehokasta ainoastaan oikein tehtynä. Huonolla videolla, puuttuvalla suunnitelmalla ja väärällä kohderyhmällä odotettujen tulosten sijaan menetät mitä todennäköisemmin ne viimeisetkin eurot lompakon pohjalta.


1. Ryhdyt tuumasta toimeen ilman strategiaa


Videomarkkinointi ei ole fiksua sen vuoksi, että "kaikki muutkin tekevät sitä." Mieti, mitä hyötyä videomarkkinoinnista on sinun yrityksellesi? Onko tavoitteesi kenties lujentaa luottamusta, kasvattaa asiantuntijakuvaa tai haalia näkyvyyttä?


Pohdi:

  • Miksi teet videomarkkinointia?

  • Millainen kohderyhmäsi on?

  • Mistä tavoitat heidät?

  • Mitä tavoittelet videolla?

  • Mikä on budjettisi?


Kannattaa ensin miettiä, pohtia ja tutkailla eri toteutusvaihtoehtoja oman tiimin ja vaikkapa vielä videoalan ammattilaisen kanssa. Saatat saada yrityksen ulkopuoliselta asiantuntijalta hyviä ideoita boksin ulkopuolelta! 😊

2. Unohdat videosta brändin


Varmista, että videosta löytyy kaikki tarvittavat brändielementit, jotka tekevät sinusta sinut. Brändielementtejä voivat olla esimerkiksi logo, slogan ja yritykseen yhdistettävä värimaailma pyri pitämään yllä yhtenäistä värikarttaa, joka toistuu niin verkkosivuilla, käyntikortissa kuin kuvissa ja videomainoksissakin.


Äläkä vaan erehdy luulemaan, että yrityksen logo videon lopussa riittää. 😬

Näin ei nimittäin ole. Potentiaaliset asiakkaat harvoin jaksavat katsoa lyhyttäkään videota viimeiseen hetkeen asti, jonka vuoksi brändielementit kannattaa sijoittaa sekä videon alkuun että sen loppuun.3. Käytät mainoksessa videota, joka on liian pitkä


Videomarkkinointi on tehokasta nopeatempoisella videolla, jossa asiaan mennään heti. Optimaalinen videon pituus riippuu paljolti valitusta kanavasta, mutta yleisesti ottaen 30-90 sekunnin aikahaarukka on varsin hyvä.


Mikäli kulutat katsojien kärsivällisyyttä siihen, että jaarittelet videon ensimmäiset 10 sekuntia, olet pääviestin kohdalla menettänyt yleisöstäsi jo ison osan.
4. Et keskity tuomaan esille yhtä pääviestiä


On varsin houkuttava ajatus änkeä video täyteen kaikenlaista tärkeää informaatiota. Pysähdy kuitenkin miettimään, mikä on se tärkein asia, jonka haluat katsojalle kertoa?


Lyhyt video täynnä erilaista tietoa tuntuu katsojasta helposti sekametelisopalta. Sinulla on ainoastaan muutamia kymmeniä sekunteja aikaa tuoda esille brändi, informoida ja sitouttaa aikaa on vain yhdelle pääviestille useamman sijaan. Jos yrität ehtiä informoimaan useammasta asiasta, ei katsojan mieleen välttämättä jää mikään niistä.

5. Jätät asiakkaan roikkumaan ilman toimintakehotetta


Katsoja ei jää videota tarpeeksi pitkälle katsottuaan miettimään, "hmm, mitäköhän teen sitten?", vaan hän joko seuraa toimintakehotetta tai siirtyy seuraavan sisällön pariin, mikäli mikään ei ohjaa katsojaa toimimaan.


Toimintakehote (CTA, Call To Action) voi olla esimerkiksi osta nyt tai katso lisää.
Videomarkkinointi Facebookissa, Mammuttimarkkinat


Videomarkkinointi yhdessä ammattilaisen kanssa auttaa välttämään (kalliit) virheet!


"Äh, mainosvideo olisi saanut kyllä olla lyhyempi..."

"Hetkonen... mainos on pyörinyt jo viikon, mutta CTA puuttuu..."

"Ei vitsi, ei muistettu laittaa logoa tohon alkuun..."


On ikävää huomata tehdyt virheet vasta sitten, kun videomarkkinointi pyörii ja on jo syönyt osan budjetista. Videon tuottaminen kannattaa ulkoistaa auttavalle ammattilaiselle, jolta löytyy neuvoja matkan varrelle sekä myös viime hetken vinkit.

39 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page