top of page
  • Writer's pictureBazar

Yrittäjälle hyödylliset Instagramin ominaisuudet


Sadat miljoonat potentiaaliset asiakkaat pörräävät Instagramin ympärillä kuin karhu hunajan. Instagram on luonut paikan, joka tuo yrittäjät ja potentiaaliset asiakkaat yhteen – yrittäjille Instagram toimii mainosalustana, kuluttajille tulevaisuudessa myös verkkokauppana. Siinä missä kuluttajat hakevat kaikkien aikojen suosikkisovelluksesta inspiraatiota ja uusia tuotteita, vastaavat yritykset näihin tarpeisiin tuntemalla Instagramin ominaisuudet. Bazar Helsinki on koonnut alle ne Instagram ominaisuudet, joihin etenkin yrittäjän on syytä tutustua.


Instagramin ominaisuudet x 4

Kun yrityksen kanssa kommunikoimisesta sekä tuotteiden tutkimisesta ja ostamisesta tekee mahdollisimman vaivatonta, syntyy kaupat todennäköisemmin. Kuluttajat haluavat kaiken olevan yhden, kahden tai maksimissaan kolmen klikkauksen päässä, eikä syvemmältä jakseta tonkia. Tee somettamisesta helpompaa sekä itsellesi että potentiaalisille asiakkaillesi alla olevien vinkkien avulla!


1. Ikäraja

Instagram mahdollistaa nykyään profiilin ikäjaottelun – nuoremmille sopimatonta sisältöä tai vaikeaa aihetta käsittelevä profiili voidaan kätkeä tietyn ikäryhmän nähtäviltä. Tämä jos jokin on vastuullinen uudistus, joka edistää lasten ja nuorten turvallista sosiaalisen median selailua. Mikäli profiilisi pitää sisällään nuoremmille sopimatonta sisältöä, kanna kortesi kekoon ja aseta profiilillesi ikäraja.


Määritä ikäraja: Asetukset >> Liiketoiminta >> Vähimmäisikä


2. Pikavastaus

Sosiaalinen media toimii reaalimaailmaa tuplasti nopeammalla temmolla. Somen käyttäjät ovat kanavissaan jatkuvasti aktiivisia ja odottavat sitä myös yrityksiltä – jos vastausta kysymykseen ei kuulu, tiedustellaan asiaa kilpailevalta yritykseltä. Kun halutaan saada asiakas omien tuotteiden tai palveluiden pariin, voi nopea vastaus olla ratkaiseva tekijä. Se, kuka vastaa potentiaalisen asiakkaan tiedusteluun ensimmäiseksi, saa myös mitä todennäköisemmin hänestä maksavan asiakkaan.


Pikavastauksen avulla voit tallentaa vastauksia useimmin saamiisi kysymyksiin. Sinun ei tarvitse raapustaa jokaiseen samaan kysymykseen vastausta, vaan voit pikanäppäimen avulla lähettää kysyjälle valmiiksi tallennetun vastauksen.


Luo pikavastaus: Asetukset >> Liiketoiminta >> Pikavastaus

3. Instagram Shopping

Instagram tarjoaa käyttäjilleen Näe, napauta, osta -ratkaisun. Instagram Shopping on ominaisuus, jonka avulla julkaisuihin voi merkitä tuotteita kuten ihmisiä! Julkaisut käsittävät sekä syöte- että tarinajulkaisut. Tällä hetkellä Instagram Shopping ohjaa asiakkaan verkkokauppaan, mutta tulevaisuudessa ostoksen voi viedä loppuun asti sovelluksesta poistumatta.


Tarinassa ostosominaisuus esiintyy verkkokauppaan vievänä tarrana tarinan päällä.

Feedissä ostosominaisuudella rikastetut julkaisut erottuvat pienellä salkkuikonilla, ja vievät potentiaalisen asiakkaan ostoksille kuvaa napauttamalla.


Instagramin sanojen mukaan 70 % intomielisistä ostajista kääntyy Instagramin puoleen löytääkseen tuotteita – ei hassumpaa, eihän? Varmista, että yrityksesi ja tuotteesi löytyvät Instagramista.

4. Jakamisvaihtoehdot

Mikäli jaat samaa sisältöä eri kanaviin, kannattaa tämä ominaisuus ottaa haltuun! Voit jakaa julkaisun yhdellä napatuksella sekä yrityksen Instaan että esimerkiksi Facebookiin – tai vaihtoehtoisesti vaikkapa kahteen eri Instagram-profiiliin, mikäli tarve on.


Tällä hetkellä voit julkaista Instagramista suoraan muihin Instagram-profiileihin ja Facebookiin, Twitteriin sekä Tumblriin.

Etsi Bazar Helsinki Instagramista

Tietysti mekin olemme siellä! Yrityksen on tärkeä vaikuttaa paikassa, jossa potentiaaliset asiakkaat viettävät päivänsä. Instagram on sovellus, joka kätkee sisälleen miljoonia ihmisiä eri ikäluokista. Nyt myös sinun on viimeistäänkin aika ottaa Instagram ominaisuudet haltuun ja ryhtyä kalastamaan asiakkaita kera jättimäisen haavin. Kun luet ahkerasti Bazarin blogia, ei pääse taatusti yksikään potentiaalinen asiakas ohitsesi, silmäile samalla istumalla läpi ainakin nämä:


Tutustu meidän Instaan täältä tai ota käyttäjätunnus @bazarhelsinki muistiin!


30 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty

bottom of page